Detektor kovů Fisher F5

Mám 25cm civku, tak jak se detektory Fisher F5 ,prodavali před rokem, je možné nějak vylepšit tento detik? Jaká by byla třeba lepší sonda? Máte někdo tip? dik.. ;-)

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 19.4.2010 20:18

Mám taky F5 pořídil jsem si novou 2D cívku a je to znatelně znát.Zeptej se Elmari,on Tě poradí

Je asi málo majitelů Fpětek a nebo se nechcou dělit se skušenostma

Zdravím všechny F5kaře ;-), ještě sice majitelem F5 tak docela nejsem, ale za pár dní by mi už měla přijít! Mám něco málo nachozeno s prachobyčejným MD a mrcasení mě nějak chytlo, takže jsem si objednal právě F5 ....Zajímalo by mě jak jste s ní spokojeni a budu rád, když mi řeknete i něco o tom, jak je to s hloubkou nálezů? Četl jsem si sice tady na stránkách test F5, ale radši bych věděl poznatky a zkušenosti od lidí, kteří s ní mají už nějaké ty hodiny a kilometry nachozený....odpoví mi někdo ???

budu tam mít osazenou základní 25cm cívku.....

Tak to pokud to je ještě možné bych změnil. Detektor s 28cm 2D výrazně poskočí a určitě se vyplatí si připlatit. Jak dosahem tak citlivosti je rozdíl hodně výrazný.

Zdravím všechny,detík mi přišel ve středu ráno, tak jsem se jal studovat český manuál a předpokládám,že ten manuál je jen "hrubě" přeložený z originálu a spousta věcí mi tam nějak chybí :-/ ,cizím řečem neholduji, takže jsem se uchýlil ke zkoušce v terénu...celkem to šlo v pohodě, ale jednu otázečku bych přece jenom měl....poměrně často ( cca co 1m čtverečný )se mi v lokalitách kde hledám mění hodnota PHASE ( od 22 do 70 ) , správně bych měl podle této hodnoty dolaďovat GND BALL.....a tady bych měl tu otázku, pokud nedoladím GND BALL na hodnotu PHASE a nechám ji třeba na 77, změní se nějak citlivost či hloubkový dosah detíku? zatím jsem neměl čas (a počasí taky nějak stávkuje) si to odzkoušet v praxi. Možná by pomohlo i nějaké krátké istruktážní video, nepřipravujete něco?? Na YOUTUBE sice něco je, ale opět bohužel v cizích řečech....

P.S. Tu cívku jsem už nestihl změnit, takže tam je je "jen" ta 25 cm.

Myslím že určitě nejlepší je GB odlaďit v All Metal. Prostě se soustředit na to aby ti šel tón nahoru a dolu co nejčistěji. Co se týče návodu, myslím že v tom našem je všechno? Detektor jsi kupoval na lovci?

Elmara

To je o čase a trpělívosti.Když si nevíš rady, choď s návodem a zkoušej všechny varianty, které jsou v něm.S tou 2Dcívkou byto bylo lepší.

To je o čase a trpělívosti.Když si nevíš rady, choď s návodem a zkoušej všechny varianty, které jsou v něm.S tou 2Dcívkou byto bylo lepší.

Díky za odpověď, snažím se právě podle dodaného návodu zkoušet, ale jak jsem psal víše, je to asi "jen" strohý překlad z originálu, takže jsem to vzal na praktické zkoušky ;-)a právě údaje PHASE a GND BALL mi trošku unikají :-( , ale snad to zvládnu, jinak celkem pohodička....

Díky za odpověď a radu, ne :-( , bohužel jsem ho nekupoval na lovci...zkusím ještě prohledat net, a snad se něco ukáže....

To jsem rád že to padlo, takto to vypadalo jako že dodáváme nějaké nehotové instruktážní manualy. Což mě dost mrzelo, na lovci tomu věnujeme maximum času.

Na netu si najdi návod někde jsem ho viděl a je dost podrobnej,určo Ti pomůže

Už jsem si ho stáhl....a ne dlouho poté jsem vyrazil do terénu na zkoušky ;-), sice mám sem tam trochu problém s doladěním, protože bydlím v oblasti, kde se těžila a zpracovávala železná ruda, ale to se doufám časem a praxí vychytá ;-), jinak celkem pohoda :-) (pár starejch penízkú (první republika a protektorát) , knoflíky, nábojnice...o železe ani nemluvě :-D ) tak díky všem ;-)

Chce to něco nachodit. Pak už nad každým cílem nebudeš trávit tolik času a začne to přibývat ;-)

budu se snažit ;-),pokud čas a počasí dovolí.....chodit, chodit, chodit a zkoušet, to je myslím nejlepší "manuál" :-) a kéž by jsi měl s tím "přibýváním" pravdu ;-) Díky

Chodit se zaplým detíkem. ;-)Jinak si vychytej Rellika. Myslím,že má zkušeností s F5 na rozdávání. Loni s ním vyhrál klubovku.

a já se divil, že to nevydává žádnej zvuk...a ono to nebylo zaplé... :-D :-D :-D , to jsem klidný....zapnutí zvládám ;-), díky moc za doporučení na Rellika, zkusím ho tady odlapit. Díkes ;-)

To Fat.man: Nebo zde napiš všechny věci které ti nejsou jasné. Odpovím ti bod po bodu. Je klidně možno že to bude zajímat i další uživatele F5. 8-)

díky za zájem ;-),hned tě zavalím otázkama :-D ...né,mám jen jednu...hledám v lokalitách kde se cca po metru čtverečným mění hodnota PHASE od 22 po 70, čili od nemineralizovaných půd až po silně mineralizované (to jsou asi ložiska železné rudy a zbytky po těžbě), správně bych měl GND BALL dolaďovat podle této hodnoty, a tady pramení má otázka, když nechám hodnotu GND BALL např. na 70 , jak to "zkreslí" (a jestli vůbec) sensitivitu a hloubkový dosah detíku? Díky za odpověď....

Sry že odpovídám až dnes, ale ještě jsem trochu regeneroval po MS :-)

To co ti naskakuje jako údaj PHASE nech klidně být. Nejlepší je detektor vyvážit ručně a to v All Metal. Pak přepni do diskriminace a normálně hledej. Klidně si po pár desítkách metrů ověř že se nic nemění.

Nejlepší je používat především uši. Tón by to měl jít stejně nahoru jako dolu. Pokud se pak podíváš na LCD, zjistíš že i čísla sedí. 8-)

v poho, díky za odpověď....stejně jsem teď měl frmol v prácí, takže jsem nikde nebyl a Fíša odpočíval :-), ale teď na víkend se chystám vyrazit, takže Tvá rada přišla akorát ;-)....ještě jednou díky ;-)

Měl jsi pravdu, ruční vyvážení je nejlepší....no jo,no, odborník se pozná ;-)....lidičky ale tak smolnej :-( hledačskej víkend jsem nezažil ani s MDčkem ! je to holt o vytypované lokalitě a štěstí !!! ;-)

Ahojte, nevie mi niekto popisat vystupy konektoru na cievku? Bez rozobratia neviem zistit kde co je a nechcem prist o zaruku :-P Dakujem.

to bohužel nevím :-(....ale hend se tě zeptám, co kutíš ???

Ahoj měl bych dotaz na všechny co používají F5.Mám ace250 hledam hlavně mince a chtěl bych jít do lepšího detíku.Rozhodl jsem se proF5 ale oběvil se gold bug a jsem tam kde jsem byl.Tak by mě zajímalo jak se F5 chová při hledání malých stř.mincí jako je např.krzFerdinand2.Ten g-bug mě láká ale mám strach z dosahu při té frekvenci.Díky.

Ahoj měl bych dotaz na všechny co používají F5.Mám ace250 hledam hlavně mince a chtěl bych jít do lepšího detíku.Rozhodl jsem se proF5 ale oběvil se gold bug a jsem tam kde jsem byl.Tak by mě zajímalo jak se F5 chová při hledání malých stř.mincí jako je např.krzFerdinand2.Ten g-bug mě láká ale mám strach z dosahu při té frekvenci.Díky.

zdar,mám F5 teprve chvíli, takže ti moc o "chování" F5 neporadím, ale zkus se poptat RELLIKA, chodil s F5 ( teď má X-TERRU 705 ) a má suprové stránky ! http://rellik.profitux.cz/ ;-)

čau, chodíte na all metal, nebo železo máte v diskriminaci??
Našel jsem stříbrňák a zvuk se blížil k železu.Tak nevím jestli raději nechodit v all metalu, a raději kopat, a kopat. . . o:-)

zdarec, ono záleží na té konkrétní minci...mám odzkoušeno, že malej a slabej ( 0.7 - 0.9 mm tloušťka ) stříbrňák se hlásí pod segmentem FOIL a zvukem se skutečně blíží k železu :-/... u větších kousků to už je jiná muzika :-D ;-)

P.S: koukal jsem na AUKRU,že prodáváš F5 , do čeho pudeš? pokud to není tajný...já mám taky F5 a pořád pokukuju po něčem jiným a nějak se nemůžu rozhodnout o:-)

čau, nakonec jsem zakotvil u F75 Ltd.Zatím se jen oťukáváme, tak uvidím jak to půjde :-) ale už teď mohu říct že tak citlivý detektor jsem ještě nezažil :-O

Nazdárek, po F75 ltd taky pokukuju, ale nějak na ni nejsou penízky :,-( , šel bych i do "obyč" F75,údajně akorát nemá hloubkové programy jako ltd..... takže se oťukávejte ;-), postřehy a vychytávky doufám budeš dávat sem na lovce ;-), jsem na to moc zvědavej....tak ať se s novým détíkem daří a počasí vydrží ;-)

Tak ať se daří s novým strojkem :-D

díky pánové, jen to počasí nám moc nepřeje :-(

zdravim vsechny mam taky F5 a chtel bych koupit Whites Spektra V3i proto prosim o radu co a jak co se tyce detiku.DIKY

kto: chceš na foru Fisheru F5, poradit jak chodí V3i?

Sory,dneska jsem se sem zaregistroval a cet jsem si ty prispevky od tech co f5 maji a tak jsem se zeptal aniz jsem si uvedomil ze jsem na foru F5.Jinak jsem s detikem spokojenej nasel jsemm uz spousty minci jen nevim jak docilit vetsiho hloubkovyho dosahu.

Poradi mi nekdo jakou dat na f5civku,aby mela vetsi dosah do hloubky nez ta original.. :-/

to kto: pokud máš 28 2D už není kam se posunout. K detektoru se lepší sonda nevyrábí.

Tak se neda nic delat budu muset jeste posetrit a casem koupit treba lepsi,ale i tak dik za nazor :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru