Detektor kovů Golden Mask 2

Vyzívám každého o zkušenosti s tímto detíkem.Já mám dvojkového goldíka, teprve chvilku a z počátku jsem byl z nastavení trochu jelen než se to rozchodilo a začlo to fachat . Ale asi po čtvrt hodince plná spokojenost.Později až nabydu zkušenosti budu referovat.

Návod pro detektor kovů Golden Mask 2: Návod Golden Mask 2
Testy detektorů kovů Golden Mask: Testy Golden Mask

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 15.12.2009 20:16

Zdravím všechny mrcasníky kteří propadli tomuto koníčku. Mám tento detík pár dní a zatím jsem maximálně až na tu hmotnost spokojen. Jelikož jsem mrcasil s cibolou a ta byla mnohem lehčí tak jsem trochu rozmazlen.Není to ale katastrofa . Detík má mnoho vynikajících vlastností které to mnohonásobně převažují!!!Tónová odezva je fantastická - poznáte po nějaké chvíli i zmuchlaný alobal od mince a o železe ani nemluvě.Multitónová diskriminace je moc povedená . Citlivost i na drobotinu je taky bomba a o větších předmětech ve větších hloubkách ani nemluvě. I v hloubce kolem dvaceti pěti centimetrů poznáte podle zvuku , že je tam zkorodované železo a tak nemusíte kopat.Vše jde nádherně naposlouchat a v zapraseném lesíčku kde jsou samé odpady se nádherně orientujete to je fakt paráda. Porovnání s jednotónem je to jako nebe a dudy :-)

Je supr že ti detektor sednul :-)

Mám veľkú prosbu.Na mojom detektore GM2-ktorý som si kúpil mi blbne potenciometer Ground balance.Už na dotyk je akoby vylágrovaný a pri točení tón doslova seká.Poradíte mi či je vadný?

Záleží jak starý máš detektor, kolika otáčkový je? Ty s dlouhým chodem jdou opravdu zlehka?

Taky bych si ho chtel pořídit.Na poli chodím s tesorem silvrem u maxem tam to stačí, ale do lesa by sem potřeboval pořádnej hloubkáč a pročetl jsem si všechny možný recenze, zvláště od habáňú a dospěl jsem k názoru, že do lesa je to asi nejlepší stroj jakej existuje.V mém názoru utvrdil poslední setkání hledačů ve sloupu, kde se na prvním místě umístil bulhar a joker a potom F75ka a pak ostatní smečka.Taky bych uvítl aby se majitelé tohoto stroje více rozepsali.Teď nám uzavřeli pole tak nám zbývají jen lesy a louky. Jinak lovu zdar

JEŠTĚ DOVĚTEK TEJON SPECIALISTA NA MINCE MĚL VE SLOUPU PROBLÉM S GREŠLÍV 10 CM ABULHAR JÍ VIDĚL KOPATELNOU V 19 CM

Tak to je mi jasné, ve Sloupu bych ani nečekal že pujde zapnout......

GD3 mám pouze týden, tak jen pár postřehů. Hloubku fakt umí perfektně, z 30cm jsem vytáhl 1krejcar MT bez problému. Šipku do kuše z 40cm. Větší kusy železa půl metru, furt kopu jak blázen :) ale stojí to za to. Jen mám problém s dohledáváním, vzhledem k velikosti cívky. A bolí z něho docela záda a zápěstí, oproti CS 1220XD, se kterou jsem chodil doteď a ta váží 1,6kg. Ještě se musím detektor naučit pořádně nastavovat. V režimu VCO, kdy bere kovy tónově (železo hluboká, barva vysoký) jen těžké rozeznat barvu/železo, protože i u barvy to občas jde do trochu železa (hlavně když je předmět na povrchu) a naopak staré, velmi rezaté železo jde do barvy. S tím CS 1220XD problém neměl ale vzhledem k hloubce jakou to disponuje jsem spokojen.

Když jsem detektor testoval, tak jsem si taky hodně často plakal nad dírou jak do pekla o:-)

lux2 k tomu co píšeš o tejonu ve Sloupu. Nevim řekl bych že tejon byl asi špatně nastavenej nebo naladěnej jinak to snad není možné.I s klasickou cívkou by musel jít hloubjeji.GM ma 2D sondu.Jinak viděl jsem GM3+ v akci a hloubka opravdu super. :-O

U LEHČÍH DETÍKU SE PRODEJI RÁDI POCHLUBÍ VÁHOU ALE TADY U TOHO BULHARA JSEM TO NIKDE NENAŠEL JE TO ZAJÍMAVÉ TAKOVÝ DULEŽITÝ UDAJ A CHYBÍ.

U LEHČÍH DETÍKU SE PRODEJI RÁDI POCHLUBÍ VÁHOU ALE TADY U TOHO BULHARA JSEM TO NIKDE NENAŠEL JE TO ZAJÍMAVÉ TAKOVÝ DULEŽITÝ UDAJ A CHYBÍ.

Váha je 1,5 kg u GM1, 2 a 3 a 1,6kg u GM3plus

Elmaro, ta váha je s nabitýma nebo vybitýma baterkama? :-D :-D

Tak vzhledem k tomu že pouze posouváš elektrony z prava do leva a zase nazpět, měla by být váha v obou případech stejná :)

Elmaro,nic ve zlým. To byl jenom pokus o vtip! :-P :-D :-D :-D

Tak on to je strarý slaboproudařský fórek, tady na fóru se na to už několik lidiček naprosto vážně ptalo. Tak někdy nevím :-)

a našinec si ví rady,já jsem např.u už tak dost lehké cs1mx vyměnil duralovou tyč za uhlíkovou a dostal jsem se na neuvěřitelných 850g,a myslim ,že by si iten bulhar dal říct.

a našinec si ví rady,já jsem např.u už tak dost lehké cs1mx vyměnil duralovou tyč za uhlíkovou a dostal jsem se na neuvěřitelných 850g,a myslim ,že by si iten bulhar dal říct.

Zdravím Všechny,jsem úplný začátečník a potřeboval bych trocha poradit co a jak nejlépe s Golden Mask 3.
Vaše zkušenosti s vyladěním detektoru na prohledávanou lokalitu,jak na to?Jak ho vyladit?Nějak se mi to stále nedaří:,-((Dávám sensitivity na 1,vco -off,audio disk - off,hlasitost tak na 1/2,treshold na hranici slyšitelnosti.Pak pumpuji a (měl by se po chvíli ztišit jako na testovacím videu na netu),ale nikdy se nestiší.
Potenciometr Groun Balanc + a -. Na kterých horninách jdete do plusu a kdy do mínusu?
Předem Všem děkuji za každý příspěvek.Ahoj

Detík mám jen 3 týdny, tak nevím, jestli to co napíšu je úplně ono. Chodím ve VCO. Citlivost někde kolem 7-8. Treshold vyladím na hranici slyšitelnosti a pak ladím zem, dokud nepřestane, moc pípat když "pumpuju". S audio diskriminací si zatím moc nevím rady, tak ji používám pouze pro dohledání, pokud předmět zapadne do díry nebo pro lokalizaci vetšího železa, který veme VCO ale ne na plný signál.

Stačí aby půda byla i středně mineralizovaná a tón tresholdu zůstane uplně slyšitelný. To důležité je aby tón šel stejně silně nahoru jako dolu. Treshold si klidně můžeš nastavit hlasitěji aby jsi zezačátku rozdíl dobře slyšel. Jinak je myslím Tvoje nastavení bez chyby.

Co se tče GB. Čim více je půda mineralizovaná, tim více se dostaneš při odladění do plusu.

Zdarec mám goldna chvilku poprvé co jesem detektor zapl tak pořád řval myslel jsem že je pokažený ale zjistil jsem že stojím na koksu. Odladění země je jednoduché hlavně musíš najít čisté místo což je někdy problém. Vše jak píšeš je dobře ještě diskriminaci disk si dej na 4, ground balanc dávam prvni na doraz do plusu. Ton většinou se zvišuje od země nahoru tak točím gound balanc do mínusu až ton přeskočí od zhora a zvišuje se k zemi a apkmjemně se kousek vracím a opravdu utichne někdy uplně tak zas zvíšim treshold a jemně doladím. Největší problém co mám jsou nové monce je v nich železo tak neumím rozpoznat. :-D

Zapomněl jsem dodat, že diskriminaci mám na 3-5, podle lokality. Železo jde celkem dobře poznat, pokud to není starý rezatý "něco z něčeho", momentálně kopu už druhý večer díru, zatím jsem asi na 80cm a pořád signál jak prase, nejdřív to byla barva, teď už je poznat železo, tak jsem dost zvědavej co to bude.

já už takto kopal dvakrát a vždy jsem to vzdal někde v půl metru,myslel jsem ,že mám detík špatně vyladěný a koukám,že se budu muset na ta místa vrátit a dokopat to bagrem :-)

supr info,to jsem přesně chtěl vědět ;-)

Díky chlapci za rady,už se těším na chalupu na víkend,až vyrazím na louky.Zakopu na zahradě nějaké kovy a provedu pár testů.Ono se to nějak podá.Nejhorší stav je ,když detík něco hlásí, já kopu jámu na mamuta a detík si píská a já furt nic nemůžu najít o:-)

RE petrosjanstik,tak jsem to na chalupě,na louce udělal jak radíš,ground balanc úplně do plusu,pumpovat a pomalu otáčet potenciometrem do mínusu a super!!!Myslím si ,že se mi ho poprvé povedlo vyladit tak jak se asi má.Krásně jsem si zahledal,šel jsem v sobotu domů až za tmy:-)Více mi asi vyhovuje VCO.Barevný kovy krásně a jasně vypískává,železo bručí.Vykopal jsem např:takovou malilinkou Cu minci, nějaký příšerně zoxidovaný jedníček z roku 1774(zatím nevím co to je přesně)cca z 20-25 cm. ;-)Ahoj Všichni

je taky bulhar,ale zdaleka NE tAK SUPER JAKO GM 3 VIZ GRIMIHO STRANKY INU NENI BULHAR JAKO BULHAR,.ALEDLE ZDE V UVEDENYCH RECENZI SI TEN GM VEDE VELMI DOBRE.TAKZE GM ZUSTAVA STALE MIM FAVORITEM A MGR 100 SI SKRTAM.

Zajímalo by mě do jaké hloubky jste schopni u tohoto detektoru rozeznat barvu od železa a popřípadě jakou metodu volíte ve sporných případech děkuji za odpovědi.

Barva od železa se pozná téměř bezpečně od nuly do tak dvaceti až třiceti centimetrů podle velikosti předmětu . Podle bručivého zvuku železo nebo smíšeného zvuku hluboký vysoký kombinace kovů nebo tvarově zajímavé kousky nebo vysoký s ocáskem je alobal - folie a nebo čistý vysoký bez ocásku je většinou mince -kousek mědi-úlomek hliníku.Samozřejmě u maličkých cílů na hranici dosahu to tak jako kňourá vrže a to se nepozná. Když je to divný a nejistý zvuk něco mezi je lepší to kopnout většinou je to rezatá podkova nebo něco zkrouceného, ale i to je někdy zajímavé když na místě nic není. :-)

Jak píšete kolikrát ,že kopete velkou díru a ono pořád nic tak to jsem také zjistil ,že jak je ta cívka přeci jenom poměrně velká tak jsou docela problémi při dohledávání . Sice křížujete nad místem určíte si střed a kopete a kopete a ono to pořát hlásí ,že tam něco je a pak zjistíte že to bere spíš přední část cívky a bjekt je spíše v boku jámy neboli trochu v předu.To s cibolkou to opravdu je vždy přesně v prostřed. Takže doporučuji tak deset cenťáků a pak znova zakřižovat a upřesnit ! :-O

Souhlas, mám stejnou zkušenost. Barva ještě jde, to určím skoro přesně, kde je ale hlubká železa, s těma je problém, ty bývají často ve straně, špici a žádný křižování moc nepomáhá, jedině pořádná díra :)

Může jen potvrdit že zaměření předmětu je u tohoto detíku celkem fuška :-).Pro lepší určení cíle nadzvednu cívku tak, abych neztrtil signál a střed se lépe zaměří.

U tesora mě stačila uzoučká třeba i dvacet pět cenťáků hluboká díra , ale u goldíka když není dohledávačka tak je třeba díru rýpat do stran a to je někdy fuška , ale i tak je to mazlík který umí až na tu váhu mohl by být tak o půl kyla lehčí. Také jsem přemýšlel o tom , že bych dal jiné tyče třeba teleskopické z uhlíkových vláken jako má fotografický monopod. Nebyl by to problém až na tu cenu. Možná někdy koupím v bazaru a pak to předělám jelikož tyto původní zámky se mi moc nelíbí. Zatím jsem jen u horní tyče udělal na konci zářezy aby přesně zapadla do šroubu který drží krabičku s elektronikou a tím se zamezilo otáčení . :-) :-) :-) :-)

Tak jsem konečně vyměnil originál tyče na detíku. Jelikož stáli za prd tak jsem koupil fotografický monopod VANGUARD TRACKER AP 284 za 999kaček v elektroworldu na Zličíně . První a poslední část jsem odstranil tyče zkrátil a upravil aby ta originál tyč od cívky šla celá zasunout . Všechny průměry souhlasí po drobném obroušení . Na tyčích je nutno vyvrtat otvory na silonová pouzdra . Prostě kutil si poradí. Teď zajíždí vše teleskopicky bez nutnosti vyndavání tyčí prostě paráda.Nutná výbava na úpravu je - stojanová vrtačka,dremlík na obroušení vnitřní části tyče jelikož je uvnitř výstouplá drážka kvůli zamezení otáčení,flexa ,plátěný smirek 80 na vyhlazení tyče od cívky aby šla volně vsunout ,dvousložkové lepidlo alteco epoxy na zajištění po nasunutí horní tyče na původní část tyče s boxem elektroniky.Dvě hodinky práce a je to úplně jiná třída. ;-)

A není lepší koupit pořádný detektor--))

To by mě nebavilo já si většinou předělávám skoro vše jelikož nic není dokonalé a na všem se něco najde. Z dob kdy vládli komanči a nedalo se skoro nic pořádného sehnad a vše si musel člověk tak nějak dodělat a předělat tak to mě baví a bulhar mě to splňuje :-)

Oni na kostrukci neustále pracují, možná že až bude dokonalá, nebude detektor ale stát 8500kč.... 8-)

Koukal jsem na videa na stream.cz. Habáni tam předváděli GM2 a viděl jsem i Elmarův test GM3. V testu GM3 mi přišel detektor skvělý, v tom druhém docela nestabilní a navíc s nepříjemným zvukem. Je to způsobené rozdílným nastavením/podmínkami? Jsou GM2 a GM3 jsou až na automatické vyvážení země identické? Za tu cenu (jestli pořád platí) mi GM2 vychází jako nejvhodnější kandidát na nový detektor (včetně toho, co je teď na internetových bazarech)...Kdybych nemusel koupit zimáky na auto, asi bych si pro něj býval po výplatě přišel :-(

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru