Hledání na sněhu.............

myslím, že to je aktuální téma a ještě nějakou dobu bude. Moc lidí asi teď nechodí, u nás se teda v lesích a na polích teď chodí pěšky hrozně těžko. Ale má někdo zkušenost s tím, jak se vrstva sněhu projeví na dosahu detíku do půdy?

v kategorii Detektory - netříděné, založil Vlk 24.1.2010 12:29

Mně přijde, že jsem luxoval jen trávu, vrstva sněhu tak 20-30 cm........ Ale nevím a zajímají mně zkušenosti ostatních

taky jsme byli s kolegou vrstva sněhu kolem 15 cm taky nic moc co se týka železa tak bez problemu ale mince a drobné předměty tak vubec nic

Já byl hledat v lese ve 20cm sněhu a nic. Hlásilo mi to jen samé železo a bylo mi to divný... :,-(
Sundal jsem prsten z bílého zlata a schoval ho pod sníh... Lidi, NIC! Nechápu to! Je pravda, že nemam nijak "nařvanou mašinu" ale když signál projde půdou, proč mi to nešlo ve sněhu? :-/

No já z pod sněhu vyndal pár minciček, ale vesměs současné z trávy.

Nemůžu říc nějaké velké hodnocení v terénu. Pokud ale beru výsldky na poligonu tak při pokrývce 30cm sněhu jsem si nešáhnul ani na minci v 10cm.... Pokud je tak vrstva větší, moc smysl to nemá ;-)

tak to jsem měl štěstí..šel jsem otestovat novou malou cívku SEF a při cca 30 číslech sněhu jsem z 10cm v hlíně vytáhl protektorátní kačku :-O

Tak jsem šel dnes otestovat novej detík a podcenil jsem sníh v lese je tam toho dost ale pípaloto tak jsem hrabal a hrabal a nešel jsem kus rezavího řetezu jinak to bylo super už at je ten sníh prič 8-)

sory pryč

No jo, ale kam jít tady v té bílé slotě hledat? Zkoušel jsem odpuštěné nádrže, ale už to také zapadlo cca 10ti centimetry sněhu... :-(

U nás je dvacet čísel a dalších dvacet do půdy na známku my dosáhne.Chodim v zimě do lesa to je jasný.Záleží na detektoru.Na ničem jinym. ;-)

U nás už je sněhu moc, skoro půl metru. A další má připadnout v noci....... :-(

Můžu se zeptat jaký máš detektor a co to bylo za známku?

V zimě nehledám a detík netrápím.Věnuji se typování lokalit,studiem historie obcí v okolí,studiem map a starých cest,čistěním nálezů atd.V jarních podmínkách na to vletím a doženu to!!-snad. o:-)

Ono se chodit dá, mám Silvera se S.E.F. 12x10 a jde o to, jaká je lokalita, jaká je vlhkost, půda.... Někde to reaguje na travinu, někde i na kámen, ale v celku to jde. Problém je u mincí a menších předmětů, pokud je nějaká vrstva sněhu, prostě pokud mince není na povrchu půdy, je to smutný.... Jen velký předměty se hlásí i pod 10cm vrstvou sněhu.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru