Hledání pokladů s detektorem kovů.

Ahoj všem, běžně sem do diskusí nepřispívám, ani se k ničemu nevyjadřuju a jsem spíše jen pasivní čtenář. To jen na okraj.
Dnes ráno jsem ale narazil na tento článek a vzhledem k obsahu jej sem dávám i pro ostatní.
Mám z toho všeho trochu pocit, jako by to byla nějaká větší kampaň a skryté zastrašování a nátlak na "spolupráci" přes media...protože to je v krátké době už několikátý podobný článek. Pravděpodobně s tím souvisí i to, že se množí případy, kdy "velmi agilní spolupracovník" při náhodném setkání s jiným detektorářem jej vyhání z pole, volá na něj Policii a pasuje se do role zachránce jen proto, že tem druhý nemá pas. To, že se při tom ohání papírem, který v rámci naší legislativy absolutně nic neznamená a platný zákon nenahrazuje, je věc jiná. Připomíná mě to dobu, kdy podobní jedinci měli pásku na ruce a na ní bylo napsáno "Pomocník VB"....ti byli taky aktivnější než sama VB.

https://www.finance.cz/543517-hledani-pokladu-detektorem-kovu/

v kategorii Nezařazené, založil Bolehlaf 5.9.2022 10:34

Ahoj, pokud to je míněno na mě a jako dobrá rada, tak děkuju :-) Hledám teprve jen asi 18 let a několik mých nálezů už v ruchách archeologové měli, ale nikdy jsem na to žádný papír nepotřeboval. Mě spíš mrzí, že lidi - i detektoráři, si to peklo dělají sami. Asi to mají někteří v krvi....asi po tatínkovi nebo po děděčkovi...udávat, poučovat a volat Policii na někoho jiného, koho potkají na poli a nebude už z dálky mávat lejstrem s razítkem. Doba už je sice jiná, ale určitý typ lidí je pořád stejný. Proto mám pocit, že tyhle články a mediální masáž mají na svědomí stejní aktivisti, kteří tě pak s úsměvem nahlásí, když nebudeš mít tu správnou PAS - ku na ruce. Pokud jde o ty archeology, tak znám i ty normální, co ti, jak píšeš, "vyjdou vstříc", ale bohužel i ty "druhé", co tě vyhání nejen z pole, ale i z celého okresu, aniž by o tobě něco věděli. Novináři mě nevadí, ti jen dělají svoji práci...reagují po svém na nějaký impuls nebo kauzu, na kterou dostanou tip. ;-)
Jinak dělat pro archeology, jak píšeš ofiko, bohužel bez příslušného vzdělání nebo osobního dozoru archeologa nelze. Pokud se tedy nezměnil zákon. Takže pokud jsi na poli sám, bez dozoru odborného pracovníka, můžeš mít papírů kolik chceš a stejně porušuješ zákon.

Máš Bolehlaf bohužel pravdu já už za svou hledačskou dobu o něco delší než u tebe poznal různé povahy asi nejhorší bylo když hledač na hledače pravidelně volal polici když viděl jak mu chodí v jeho rajónu.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru