Hledání v CHKO-může se?

bydlím v chráněné krajinné oblasti a nevím jestli můžu šmejdit i tady po polích a lesích.. :-/

v kategorii Lokality, založil dalinv 9.7.2011 19:36

ppp_1.... Celé půlstoletí se pohybuji mezi Doupovem a Krušnými horami a ještě jsem neviděl, že by prase po sobě zahrabalo díry. :-)
Ale vážně... těch divočáků je tady snad více, než lidí a na detektoráře narazím Xx méně často, než na jeho "kolegu" divočáka.
S tím radikálním přístupem k hledání v CHKO a v přírodě vůbec, bych raději tolik neprudil...za prvé, ten hledač těmi svými vrypy, i kdyby je nezahrabal, přírodě "uškodí" sotva zlomkem procetnta z toho, co udělá divočák. Za druhé... má vůbec někdo představu, jak rychle se dokáže příroda zregenerovat ❓ A to z mnohem horších "jizev". A ZA TŘETÍ...ty největší prasárny vůči přírodě mají na svědomí ti, vůči nimž si žádný ochranář nesmí dovolit ani ceknout❗ Developeři, vlivní pracháči, stavějící si víkendová i trvalá sídla třeba v Krkonoších a to v místech, kde turista nesmí ani šlápnout mimo stezku... viděl jsem na vlastní bulvy, přátelé. A s ochranářem z KRNAPu, který přesně tohle zrovna hlídal jsem měl snad 2h smutný rozhovor...ano,
musel hlídat developery rozbagrovaný asi 8 km dlouhý úsek pro inž. síť na moderní hotel a restauraci vysoko na kopci, skze nejpřísnější stupeň ochrany v ČR, podél turistické cesty a ten nešťastný ochranář musel hlídat, aby podél té šílené stavby nikdo neobcházel bláto, které tam nasraly bagry, mimo tu cestu❗❗❗ Byl jsem tam se ženou zrovna na 3 týdenním vandru a on mi nakonec říká..."jste fajn slušný lidi. Když nebudete rozdělávat oheň a nepostavíte si stan třeba zrovna na koniklece a nezbude po vás víc, než slehlá tráva, věřte, že většina mých kolegů vám nic neřekne" (r. 2002).
Podle něj byl tou největší zkázou pro přírodu "kapitalista". No a já dodám, že ještě zbohatlí tupci na endurech a čtyřkolkách...to je problém i tady u nás v Krušných horách.
Kdepak nějaký rýpal s detíkem.... ;-)
Jinak, já si zrovna chodím pro pěkné nálezy do přírodního parku a po týdnu už není poznat, kde jsem rýpnul. Zato divočáci tam řádí jako pomatení, ani se přes to nedá chodit.... prasata "neekologický". :-D


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru