Hledání v zahraničí

diskuze k hledání v zahraničí - kde jak a za jakých podmínek
pouze ověřené informace - ne domněnky a" myslím si a někdo říkal"
spousta hledačů jede k různým mořím -zkušenosti a rady při hledání na pláži a ve vodě
diky všem !!

v kategorii Nezařazené, založil patriknoha 22.6.2022 22:09

tady je překlad originálního návodu od úředníka z úřadu ve Weszpremu přeloženo překladačem google!

Povolení k použití
Vážený příjemce,
Dovoluji si Vás informovat, že ata používá detektor kovů, příslušný památkový úřad jej povoluje (V župě Veszprém, na severním břehu jezera Balaton, je odborem výstavby a památkové ochrany Úřadu vlády župy Veszprém V kraji Somogy, na jižním břehu jezera Balaton, odbor výstavby a památkové ochrany Úřadu vlády okresu Somogy). Siófok a jeho okolí patří do oblasti působnosti Úřadu vlády okresu Somogy. Pro použití přístroje pro detekci kovů musí žadatel podat žádost o vydání licence v příslušnému orgánu v dané oblasti.
V kse uvede jméno, adresa a údaje nezbytné pro identifikaci žadatele (místo narození a čas, jméno matky, číslo občanského průkazu/pasu) a popis činnosti a uvedení jejího účelu. Žádost musí obsahovat: a) jasné vymezení oblasti, na kterou se vztahuje použití přístroje pro detekci kovů, na mapě vypracované v systému EOV, b) plánovanou dobu použití přístroje pro detekci kovů.
V žádosti musí klient prohlásit, že v pěti letech před podáním žádosti nebyla prokázána jeho odpovědnost za porušení nebo trestný čin v souvislosti s archeologickým dědictvím, a nebyla mu uložena žádná památková pokuta a že činnost není zaměřena na hledání archeologického dědictví nebo vojenského historického dědictví.
K žádosti musí být přiložen souhlas držitele práva vlastnit majetek dotčený detekcí kovů, používáním přístroje pro výzkum v korytě balatonu se příspěvek na správu koryta převeden na Balatonská vodní větev Centrálního zadununského ředitelství pro vodu (8600 Siófok, Vámház u. 6.) a dohoda o spolupráci s institucí oprávněnou provádět archeologické vykopávky v oblasti t nebo smlouva o přidělení (V v kraji Esprém: Muzeum Dezső Laczkó; V somogy County: Rippl-Rónai Museum).
Žádost lze podat elektronicky nahráním do systému ÉTDR příslušnému úřadu proboscis , neplatí se při podání žádosti žádný poplatek.
Informace o medaili K prosím na vědomí!
Mé informace vycházejí z § 65 odst. 1 zákona LXIV z roku 2001 o ochraně kulturního dědictví a § 52 vyhlášky č. 68/2018 Sb. (IV.9) o pravidlech ochrany kulturního dědictví.

S pozdravem


Márton Szvath, archeologický specialista

| úřadu vlády župy Veszprém Odbor výstavby a památkové péče
Adresa: 8200 Veszprém, Mindszenty J. u. 3-5. | Tel.: 88/550-354

E-mail: szvath.marton@veszprem.gov.hu | Web:www.kormanyhivatal.hu ;-) :-)


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru