Hledaní v zimě

Zdravím, chci se zeptat na hledání, když už teplota klesne pod nulu. Zda má větší zima nějaký nepříznivý vliv na detektor...
děkuju :-)

v kategorii Nezařazené, založil Ogroff 15.11.2017 18:52

Ahoj.Každý detektor má svůj pracovní rozsah při jakých teplotách může pracovat.Zkracuje se životnost baterií.Detektorům a elektronice všeobecně nesvědčí přechody s teplého prostředí do chladného a naopak.Hrozí kondenzace vody v elektrických obvodech a k následnému zkratování.A pozor na plasty některé křehnou ;-)

Děkuju, tak to to radši nebudu moc pokoušet. Ono tady u nás stejně bude určitě zase hodně sněhu, tak by z toho nic moc nebylo. Takže vyndám baterky a uložim detektor k zimnímu spánku :-)

Zima náš nepřítel :-(

Jak koho :-P V -12 se nám se Servuzem chodilo nádherně a detíky fungovaly i když narážely do šutrů a pařezů . To nádherný mrazivý ticho při východu slunce je nepopsatelnej zážitek ;-) Baterky jednou stejně odejdou a kondenzace vody se dá řešit ponecháním detektoru v nevytopené místnosti a nebo kufru auta , než se zregeneruje . Jinak stačí prostě v teple nezapínat , než se vysuší ;-) Teda u zerouše i Nokty to prostě problém u nás v Jesenické přírodě nemá 8-) ;-)

Prosím mám otázku?Riadiace jednotky sú robené s ABS plastu nie?Či? :-/

Ak máš na mysli krabicu kde je elektronika tak nie všetky asi a podla toho čo maš v ruke. Niektoré sú v mraze dost krehučké :-D

No neříkám,že v zimě nehledám,to ne,ale lidem a přístrojům to moc neprospívá ;-)

Moje pracovní činnost souvisí s prací v lese od nevidím do nevidím.V přírodě jsem tedy celý rok a přesto ještě chodím s detektorem,tak mě nic nepovídej o lenosti ;-)Ono se,ale nemá nic přehánět :-P

Ja niečo podobné.Ale na stavbe diaľničných mostov.Takze tiež od rána do večera v každom počasí.Det nosím všade sebou keď sa chystá pláň.Parada sám na obrovskom úseku. :-) :-)

Jj,my detektoráři jsme zkrátka cháska podivná :-D :-D :-D

To hej.Pridem na barak a chalani sa smejú de som sa motal.Vravim im skús to! Už dvaja sa tomu venujú asi 2/roka. :-)

Je to nemoc,ale krásná.Když,jsem s manželkou na procházce bez detektoru,tak neustále sonduje očima terén a čučím do země.Kolikrát jsem do toho,tak zabranej,že ani neposlouchám co říká.To si pak vyslechnu řeči :-D

v zime chodim v pohodě i v minus 10,v lese krásné ticho,dám pauzu,vytáhnu termosku a lesem se line vůně horké kávy prostě romantika, chodil jsem s BH land ranger fungoval bez problému akorát v tech větších mrazech pomalu reagoval displej,jinak v pohodě :-)

V zimě se dá chodit.Kdo je hledáním postižen a hledá jen pro zábavu tak vyrazí kdykoliv. Do čutory teplý čaj a jde se. Kde nejede autem i něco lepšího. Jen se nedají chodit cesty,louky a pole, je to beton. Dobrý je jehličnatý les. Ten není přes jehličí tak promrzlý. Na Silvestra 2016 bylo -9°C a pohoda.

I v zimě se dá chodit ale jen jak píše kolega jehličí a nebo v dubech větší vrstva listí .S kamarádem vyrážíme pravidelně celou zimu jednou týdně .Když náhodou je nález a nelze vykopat vrátíme se až rozmrzne .Do batohu horký čaj ne z pytlíků ale kvalitní sypaný rukavice teplé boty a vyrážíme .

Moje řeč ;-)

Slivka :-P :-P :-P

Je to dobrá věc , ale v mrazech raději méně ;-)

Ale veď všetko s mierou.Nie že sa sťať do mrde a potom zmrznúť.To neeeeee. :-)Inak dnes u nás 0 o 12hod.

Tady je to v pohodě , otepluje se proti včerejší noci ;-) Víkend snad klapne 8-)
V noci bouřka , déšť se sněhem a pak mráz a dnes déšť, sníh, déšť ,sníh ,duha , sníh ... :-D

Všetko naraz pekne.Zajtra tu 1 až 4 a tiež dážď sneh.Zajtra tu v práci zmokneme.Ale fajront čelovka suché oblečenie a ideme.Straznik už vie ;-)Do 22.00 môžme behať.

Presne.Mam GM4 PRO.A mám pocit že riadiaca jednotka je ABS.Uchytenie cievky o tyc hadam tiez.Zima hej trochu prezvuky ale inak ok.Samozrejme treba nechať aklimatizovať elektroniku nech sa zrovna. :-) :-)

Já sem lettos détík vyhodil z auta akorát když sem ho dával na technickou.Jinak je tam celoročně,aby byl po ruce když vyjde chvíle času.Pokud mrzne tk suchej mráz je snad lepí než tyhle plískanice.Dneska bylo na kopcách jen tři stupně,mlha vlhko,sem tam i sprchlo a stejně sem tam byl tři hodinky.Mufloni na dvacet metrů o mě nevěděli tak ješte fajn zážitek. ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru