Hledáte veřejně,nebo jste v ilegalitě ?

Zajímalo by mě,jestli je to jen můj problém,ale vzhledem k tomu,že jsem z vesnice,mám skoro panický strach se setkání s nějakým civilistou,zvláště místním.Možná bych pro ně byl za blázna.Obdivuju hledače, co hledají suveréně ve dne okolo hlavních silnic.V noci bych se bál hledat/šílení myslivci/a taky je na to houby vidět.Jak jste na tom vy?

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil dodosev 19.1.2011 21:30

tak teda já patřím mezi ty suverény :-D u silnice. Ono to kolikrát ani jinak nejde :-D ;-)

Také se řadím mezi ty suverény hledající u silnic a jiných viditelných místech :-D.

spíše jsem také v ilegalitě...samozřejmě maskáče k tomu patří...není to frajeřina, ale pokud máš maskáče a hledáš na kraji lesa a chodí okolo lidi tak si tě málokdy někdo všimne..v noci chodím málo, protože se mám rád a myslivci jsou blázni... :-Djinak u silnice jsem také párkrát hledal a v pohodě...

:-) :-) :-) jo jo hajný je lesa pán .... :-) :-) :-) :-)

Co se může stát nejhoršího? Narazím na majitele - buď se s ním domluvím, nebo mu tam už nepolezu. Předpokládá to elemetnární slušnost.

Co se reakcí kolemjdoucích týče, tak většina se zajímá, prohodíme pár slov v přátelském duchu a pak jdou dál. Já hledám hlavně za městem na louce, kam chodí spousta lidí venčit psy nebo jen tak na procházky. Díky tomu tam nějaké nálezy jsou.

Kolikrát se mi to protáhne do noci, ale v těchle místech myslivci neloví, jelikož je to blízko města a není tu zvěř. Nechápu, jak může někdo střílet na něco, o čem si není jistý, co je - ale to je zase na jinou debatu.

Já mám radši klid,nesnáším když mě někdo sleduje,jako nějakyho exota ;-). Na rušnější místa chodim v noci.

Právě v noci bych si připadal jako zloděj. Nemám důvod se skrývat.Proč????? Děláme něco nelegálního,ba kriminálního???? Nééééééé ;-)

Nijak se neschovávám radši mám klid ale pokud si najdu flek u silnice hledám i u silnice. :-)

Chodím jen v lesích, ty jsou ještě převážně státní a není v nich tolik vidět. Nemám rád ani houbařskou sezonu. Pro relax to bohatě stačí a občas se i něco zajímavého najde. Plně tě chápu, na pole by mě nikdo nedostal. :-)

Tak to já patřím taky k těm suverénům,kolemjdoucí dokonce pozdraví a ptají se na nálezy,naposledy jsem takhle pokecal v lese s městskou policií a z poldíka vylezlo,že by se tomuto skvělému koníčku chtěl také věnovat,tak jsem vytáhl pár starých nábojnic abych mu ukázal,že na každém kroku není zakopaný poklad a vyvedl ho z omylu 8-)

já jsem radši když nejsem moc vidět,i když se tomu někdy nedá vyhnout :-P

Já nejradši chodim za světla,abch hezky videl.A hledani u silnice mi nevadi,at si projizdejici mysli co chce.Jinak kolemjdouci se me taky občas zeptaji jak to jde a tak no,slusne popovidam a jde se dal ;-)

Myslim, že je v zájmu každýho rozumnýho hledače snažit se být spíš neviditelný a to hned z několika důvodů. 1) pohybujeme se na hranici zákona, i když si to mnozí z nás nechtějí připustit 2) proč na sebe zbytečně strhávat pozornost a riskovat, že inspiruju další hledače - ať už prozrazení lokality nebo nechtěný nábor dalších konkurentů, jestli mi rozumíte :-)
Někdy to holt jinak nejde, ale jindy stačí málo...

Nejradši jsem sám, max s parťákem v lese, v případě narušení perimetru nás upozorní pitbull s vlčákem, ale často se to nestává. Jednou jsme v dost hlubokým lese potkali myslivce a tak uctivého a milého člověka jsem v životě neviděl (kolega má dva metry, pohled smrtky). V případě, že je dobrá lokalita u silnice nic jiného člověku nezbývá ovšem nemám to rád a už vůbec ne sám (jsem krapet posera :D ) - vyzrazení lokality je také velké riziko.

Nejraději hledám sám a tam, kde mě nikdo nevidí, ale občas musím někam k silnici, místní mě už znají, ale když mě okukujou, tak mám blbej pocit. V hospodě na mě koukají s otevřenou pusou a nemluví. :-)

Prozrazení lokality bych se osobně nebál. Když to nevysbírám za první odpoledne, tak ať si také štrechnou ostatní.

Hledání přes den mi vůbec nevadí a na zvědavce jsem si zvykl.Občas se někdo na něco zeptá,tak pokecáme a za chvíli si jdeme každý svou cestou.Nemáme se za co stydět,nic nelegálního neděláme. 8-)

souhlas s fia007...a i kdyby..každému je do toho ho.no :-P

Ještě se mi nestalo, že by mně někdo vyhazoval. (samozřejmě nechodit v zasetém) Horší je, že někteří lidé jsou děsně upovídaní a zbavit se jich je na dlouho. Zpočátku jsem měl obavy, ale lidé jsou vesměs slušní. Často i poradí, kam jít, kde se co našlo, kde se bojovalo. Horší už to může být s tím, jak je tu psáno, že by se o detektoring mohly začít zajímat i další lidé v blízkém okolí. Ale co, přejme jim taky tu radost z hledání. (radost z nacházení si ponechme pro sebe :-D

Nejradši hledám ve dvou a v lese, je s kým pokecat a kdyby se něco stalo tak sme na to dva. Akorát mi vadí takoví ti srandisti ať jim najdu houby nebo že hledám dinosaury atd. Když někoho vidím v dálce tak změním směr, protože některých lidí se dá opravdu těžko zbavit a oni nechápou že mi utíká čas těma kecama!

tak to si vystihnul krasne:)

ja chodim sam lebo nemam partaka v blizkom aj dalekom okoli som na to sam a takze mam pred sebou este obrovsky nepreskumany revir :-D

Také chodím sám,umožňuje mi to volnější pohyb,než když se musím ohlížet na názory kolegy.Aby to bylo dobře pochopeno,když si chci sednout,tak si sednu,když se mi zdá,že mám jít tudy,tak tam jdu,když tam chci zůstat na noc,tak tam zůstanu atd..Pro svou ochranu mám u sebe jak plynovku,tak i ostrou devítku,ale ještě nikdy jsem jednu,ani druhou zatím nepotřeboval.Je to jen pro:"co kdyby",cítím se tak bezpečněji.Lidem se radši vyhýbám,nestojím o hloupé otázky,s náhodnými kolegy ale rád pokecám. :-)

Rád jdu sám nebo s partnerkou (také hledá). Chodíme ve dne, nechceme se nechat zastřelit, i když někdy se to protáhne až do pozdního večera. Lidem se raději vyhýbáme, nestojíme o zvědavce a blbé poznámky. V lese je to v pohodě, tam se dá skrýt hloupým pohledům, na poli jdeme raději dál od silnice. Lidi jsou spíš zlí, než naopak.

Waffen..Tak jak to poslouchám..tak jen žasnu..jsem asi smolař...mně se nic podobného nestalo.. :,-(

Jak je vidět,téměř nikdo z nás nemá rád nežádoucí pozornost,ale vždy se jí vyhnout nedá,ať již v lese nebo na poli.Já se vždy snažím vyhnout jak té pozornosti,tak i případným konfliktům,někdy ovšem tato snaha nestačí.Pár střetů,drtivou většinou verbálních,jsem za léta,jež hledám zažil,povětšině s myslivci.Většinou hledám sám se svým pittbulem,poslední dva roky občas s kamarádem,jak v lese,tak i na poli.Nežádoucí pozornost nemusí být jen záležitostí lidskou,před vánocemi jsem se psem narazil na postřeleného divočáka,který si asi myslel,že jsme mu udělali my.Nedalo se z toho vycouvat,takže utkání ve volném stylu.Dobře to dopadlo,ačkoliv jsme taky něco slízli.

zdražíš střelivo a nebudeš mít co hledat :-D

tak tenhle týpek v ilegalitě nehledá... http://pribramsky.denik.cz/zpravy_region/hledac_pokladu20100924.html
;-) ;-)

Sice se neschovávám, ale tento způsob prezentace mi připadá poněkud nešťastný.

dodosef,asi mám štěstí,hodně lidí mě v mé i v sousedních vesnicích fandí. :-D Dokonce se snaží poradit kam jít,kde se co dělo apod.Jak říkám asi štěstí,ale iluze si nedělám že všichni. :-D :-)

Já chodim nejraději na pole takže mě občas prudí místní farmáři,nedávno na mě jeden najížděl traktorem, prej co tam hledám.Já vždycky říkám že jsem numismatik a hledám Rakousko-uhersky mince, a že nekopu hluboko a díry zahrabávám.Když jsem slušnej tak se i prudérní farmář sklidní a nechá mě hledat..občas odemne chtějí najít zahrabaný železný body na vyměřování pole nebo co to je, tak to zkousnu ale nedavno jsem sel kolem nakyho baraku a typek po me chtel at mu najdu trubky na vodu ve zdi :-O Tak musim rict ze jsem velmi obetavej clovek i presto ze me neco obtezuje, nedam to najevo a pomuzu. Nedavno zamnou zase přijela majitelka pole v jeepu..Opet jsem pouzil predem naucenou frazi o numismatikovi tak me akorat upozornila at ztahrabavam kameny aby jim to neposkodilo stroje az budou sekat.Jen jednou na mě začal agresivní magor řvát ať "vypadnu z tý louky" Nejakej bezdak co mel u louky maringotku a asi to tam nekomu hlidal, tak jsem zacal bejt taky agresivni , to je vase pole kurva, ukazte mi papiry, vypis z katastru atd atd no slusne jsem to rozjel, ve finale me celej vydesenej rikal jestli chci tak at tam jdu klidne zase hledat ale ja mu rekl ze tam je stejne hovno, nasedl jsem do auta a odjel 8-) Srážka s čumilem je prakticky na každý atraktivní lokalitě..hodně potkávám lidi co na loukach venci psy ale jak tady pisete o myslivcich. ja za celej svuj zivot nevidel v lese ani jednoho natoz aby sedel na posedu.Trochu me obtezujou stary babky na vesnicich.. a kampak to jdete? a co to hledate? a odkud jste? :-D a nekuřte radši, nedavno nam tady hořeló :-D No sranda :-D Potom zamnou docela často běhaj malý zvědavý děti.Dělaj jako že si jdou hrát 20 metrů odemne a pak mě pozorují..Za sve pulroční hledání jsem potkal "bratra mrcasnika" pouze jednou..přijel zamnou jeepem doprostred pole i se synkem a ptal se na nalezy,byl to zrejme zaroven i majitel pole. shodou nahod to bylo 10 minut potom co jsem nasel svuj prvni stribrnak primo na jeho poli:-DŘekl jsem mu to, ale neukazal mu ho, nechtel jsem ho zbytecne rozhodit:-D

Sice nehledám moc dlouho, ale pár lidí mě vidělo v akci :-D Ale spíš jen koukaj co to dělám a nic neříkaj-je to pro ně něco co jen tak každý den nevidí. Jen v lese se mi nedávno jeden děda ptal.. "rostou?" :-P nevím možná detík s lopatou přehlédl :-D

No u nás na vesnici se tomu nevěnuje vůbec nikdo a to je kolem dosti luk a lesů, tak si tak začínám říkat, že si pořídím deťák :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D :-D

Vlada 4, do NP by se asi nemělo.Sám běhám po polích v okolí a NP Podyjí by opravdu mělo zůstat krakonošovo ;-)

Nechápu ale to když jdeš hledat do NP tak čekáš žeti někdo něco řekne a když ne tak to riskneš,jednou jseti to vymstí a kvuli takovým jako ty námto jednou zarazí nadobro :-(

To ja hledam po polich a lesich a nikdy sem zadnej problem nemel.. lide z vesnice me znaji a jen se semtam zeptaji co sem nasel, ale nikdy po me nikdo nerval za 2,5 roku hledani.. dokonce jednou zamnou prijel traktorista jestli sem ten co hleda na poli stou divnou veci :-D ze me videl a jestli mu doma nemuzu najit prstynek... zadnej konflikt sem zatim teda nemel ;-)vse je jen o lidech 8-)

Nejčastěji chodím sám. Příležitostně s kamarádem. Preferuji lesy a louky. Za rok co provozuji tento koníček jsem neměl žádnou negativní zkušenost. Lidé se občas zeptají co s tím (jako s detektorem)dělám. Rád si s nimi popovídám a občas se tak dozvím i něco zajímavého.Potkal jsem se i s kolegou hledačem a také s hajným. Také nebyl žádný problém. Ten kdo nemá s hledačema problémy je k nim myslím zpravidla vstřícný. Holt vždycky se najde pár hovad co to ostatním podělají. Jak píše secreD: vše je o lidech. Tak ať to pípá. 8-)

Já se radši vyhýbám lidem a donedávna sem chodil ještě bez hledačky jen s motyčkou ale očas mě vyrušil kolemdoucí a pár takových mě po pokecání upozornil na nějaký smeťáček či staré harampádí v rokli kde se pak podařil i nález. ;-)

Já se radši vyhýbám lidem a donedávna sem chodil ještě bez hledačky jen s motyčkou ale očas mě vyrušil kolemdoucí a pár takových mě po pokecání upozornil na nějaký smeťáček či staré harampádí v rokli kde se pak podařil i nález. ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru