Hledáte veřejně,nebo jste v ilegalitě ?

Zajímalo by mě,jestli je to jen můj problém,ale vzhledem k tomu,že jsem z vesnice,mám skoro panický strach se setkání s nějakým civilistou,zvláště místním.Možná bych pro ně byl za blázna.Obdivuju hledače, co hledají suveréně ve dne okolo hlavních silnic.V noci bych se bál hledat/šílení myslivci/a taky je na to houby vidět.Jak jste na tom vy?

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil dodosev 19.1.2011 21:30

S dovolením přidám také své zkušenosti. S hledáním nemám tak dlouhé zkušenosti jako mnozí z vás. I když jsem s tím koketoval již před nějakými 10-12 lety, tak jsem aktivně začal teprve před rokem. Nejprve jsem si prochodil kopce a lesy v okolí. Vyhovuje mi, když nejsem moc na očích a protože mám jako správný militarista vše maskované, tak se mi to i daří. Člověk si s detektorem užívá les úplně jiným způsobem než turista, houbař apod. Líbí se mi ten klid, ale protože v lesích je mnohdy klid i v uších, tak jsem se začal přesouvat na palouky a louky v blízkosti lesů. Tam už je cílů o poznání více, ale člověk je zase více na očích. Mám za sebou setkání s chlapíkem z lesní správy, který, když mě spatřil luxovat, zacouval svým vozem až ke mě a hned spustil poněkud drsněji...
Vysvětlil jsem mu, co dělám, jak to dělám i co jsem zatím našel a že po sobě uklízím díry velmi pečlivě a za chvíli už jsme spolu klábosili jako staří přátelé. Řekl mi pár příhod s hovady ze strany turistů, se zloději soli od krmelců a dokonce i jednu s kolegy hledači, kteří se ale nechovali tak pečlivě jako my zde. Poté, co jsem mu pár nálezů z toho dne dal do ruky, tak mě ještě vybavil informacemi, kde si jednotky wehrmachtu dávaly pauzu při ústupu, kam raději nechodit kvůli fotopastem a popřál pohodové hledání.
Zkoušel jsem oslovovat i místní majitele polí a luk v našem okolí, ale tady je to bohužel na výjimky samý spekulant, takže z mnoha emailů nedorazila žádná odpověď. Každopádně na každou hledačku chodím vybavený katastrální mapou a pokud bych v budoucnu narazil na nějakého nepříliš milého majitele pozemku, nemám problém se omluvit, sbalit si svých pár švestek a jít jinam.
Pochopitelně jsem si zkusil i políčka a pole nejen na severu, ale tam už je člověk dost na očích a introvertům to nemusí být příjemné. O to příjemnější je ale četnost nálezů, jak všichni víme. ;-)
Fajn hledání


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru