Jak čistit měděné mince?

Už mám pár měděných mincí, ale nevím jak je správně vyčistit. Už jsem zkoušel různé způsoby ale neuspěšně.Prosím o radu.

v kategorii Čištění a focení, založil Czech_detecting-.1 23.3.2020 20:49

Tady na lovci je miliarda návodů, všude se o tom píše, tak hledej :-)

do špenátu s nimi...

Zdravím... Jsem začínající hledač a měl bych otázku na někoho zkušenějšího(i když to možná bude znít trochu hloupě, tak bych toho později nerad litoval) jde o použití jemného mosazného kartáčku na čištění měděných mincí... Mohu tím minci poškodit? (našel jsem hodně článků, ale bohužel názory bývají často odlišné).... Předem děkuji za odpověď ;-)

Heled taky jsem hledal a zkousel... Od dratenky a ruznejch houbicek po chemii a tak... Ale nejlepsi je vzit si kelimek, nalejt olivovej olej a mince co mas ocisteny od hliny oplachnutim vodou tam nahazej a zapomen ze je tam mas. Ob den je vyndej, vypucuj jemnym kartackem na zuby a sam uvidis jak to leze vsetko ven ;-) kdyz budes mit fakt hezkou minci a olej uz nebude pusobit, zkus to dojet paratkem... Vis jak, absolutni navod neeistuje, kazda mince reaguje jinak a hlavne kazda je jinak sezrana tak necekej zazraky. Sam jsem ale koukal jak mince ktera skorem nbyla citelna ma ostry kontury ;-)

Hlavne nechvatej.. Mince co lezi 200 let ve vlhku nemuzes dat do pucu za jeden vecer, mosaznej kartacek zkus prvne na beznych mincich, obcas bejva naskodu

Někdy může svádět ke spěchu , když někdo dá na web měděnou minci v ražebním lesku, nebo s luxusní hnědou patinou a napíše koment, že ji našel právě před chvílí na poli a celých pět minut čistil. Někdo dokonce totéž uvede u protektorátních zinkových mincí, co jsou zázračně v naprosto ražebním lesku.A uvede, že jsou z pole, v hloubce půl metru....

Jo a k tomu nezapomene napsat čím to našel a jaký ten zázrak měl ID :-D :-D

Díky 👍

Díky všem za info... Každá rada dobrá... V oliváku ji koupu už dva týdny a kartáčkem s mydlovou vodou ji beru obden... Ale ta mince je mrtvá (stejně si nemyslím že by byla nějak extra stará) jen bych rád zjistil, co to původně bylo zač ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru