Jak hledat nové lokality

Slyšel sem, že staré cesty z map jsou prochozené jako oddelení slev v supermarketu...Tak bych se rád zeptal, jak v dnešní době hledáte nové lokality? Konkrétně já koukám po zaniklých vesnicích na Moravě, ale takových které se nenacházejí na archeo lokalitách. Ale taky je velká šance, že jsou prochozeny taky. Vím, že nikdo neprozradí svoje tajné lokality, to ani nechci. Spíš bych byl rád za jakoukoliv radu, postřeh a nebo návod abych si našel to svoje místečko, chodil si tam pročistit hlavu a nikomu nelezl do zelí... :-D 1. a 2.sv. válka mě nezajíma, spíš max konec 19.století., hlavně mince z jakyhokoliv materiálu, knoflíčky, pečetidla a další blbustky z dávných času dávno zapomenutých :-) tym nemyslím archeo věci, nějak mě neláká představa mít doma keltskou přilbu, meč a šperky...to patří hezky do muzea, nech to těší nadšence Keltu. Určitě to nepotěší jen nás začátečníky, ale i řadu zkušených hledaču.. :-)

v kategorii Lokality, založil Krostten 13.10.2018 21:40

Tak já jsem sice úplný nováček, detektor mám dva týdny a našel jsem zatím cca 40 mincí, ale zkoušel jsem vytipovat nějaký místa-staré rozorané frekventované cesty a tam celkem bída.
Nejvíc najdu, když jdu jen tak na blind tam, kde se mi to líbí.Jak začnu moc hledat a spekulovat nad lokalitou, dopadne to většinou mizerně. Hledám především mince a to hlavně na loukách. V lese zatím nic moc.


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru