Jak jste se k hledání dostali?

Ahoj kolegové.
Docela by mě zajímalo, jak jste se k tomuto koníčku dostali. Já jsem se o hledání začal zajímat, když jsem chodil na učňák- náš mistr chodil s detíkem, zbraně který našel nám ukazoval a renovoval je. Když jsem se mohl podílet na výrobě dílů na jednu z nich, zaregistroval jsem se tady, stále dokola jsem si pročítal všelijaké články a asi až po roce jsem si pořídil svůj první detektor... Od té doby chodím vždy když je čas. :-)

v kategorii Nezařazené, založil Krny1 5.3.2016 22:05

Nebostik kamarad ho dostal na vanoce od bratra,Gareta ACE 250
Chodili jsme vsude mozne,po pul hodine jsme se stridali v hledani a kopani..
Radost z kazde mince,ty casi jsou pryc,bohuzel
Jen me mrzi,ze jsem s tim nezacal driv
Jinak hledam 7.let..

Umřel mi strejc a zdědil jsem po něm trakaře.

Vlastne letos je to uz 8.rok,sakra to to utika a jak kdyby to bylo vcera..

Zdar, tak já jsem se o to začal zajímat už před 5 lety cca, když jsem různě po lese viděl lidi s berlami a moc mě zajímalo co tam asi můžou u nás najít, postupně jak byly finance jsem si před 2 lety řekl, že si koupím svůj první detík a nelituji toho :) když je čas, vezmu psa a detík a jdeme se protahnout a občas i něco padne ;-) ...

Zdar,
asi před 3 lety mi kolega v práci půjčil časopis o hledání a nálezech pomocí detektorů.Počtení úžasný a byl jsem "lapen". Nejdříve mi byl zapůjčen Garret 250 pak následoval můj první detík použitý seveřan Viking 40 nebyl špatný. Pak mě učarovalo Tesoro Silver a od letoška De Leon - zatím jsem spokojen.
At´to pípá :-) ;-)

zdar už spoustu let mě bere ww2 a prěd pětí lety sem parkrat šel s kamošem pipat a chytlo mě to a k vanocum byl detektor 8-)

Já si našla přítele s detektorem a zbláznila jsem se do přítele i do detektoru :-D.

No já začal čmuchat před asi šesti léty.Historie mě vždy zajímala,tak nebylo daleko k tomu si pořídit detektor.Není nad to vypadnout ven do lesů,hájů a polí a vrátit se o pár desítek nebo stovek let zpět časem ;-)

Já už od mala sbíral každou věc táta neboštík hodně četl historii hodně sem se o to zajímal byl to můj sen hledám čtyři roky relax jako bejk škoda že už táta není to by sme chodily spolu někdy si jen tak sednu zapálím cigárko a koukám na tu nádheru :-) zdravím všechny hledače a hledačky

U mě to začalo v 83, když jsem našel na poli na povrchu mobilizační kříž 1912-1913, od té doby jsem chodil se psem přes zoraná pole a čučel do země ( v té době mě brala hodně mineralogie), ale moje zájmy se časem odklonili jiným směrem. Stále jsem si říkal že na důchod pořídím psa a detektor :-)
Ale to už v zemi pravděpodobně nic nebude.

Mě přivedlo na hledání YouTube. Videa jak někdo někde nakopal strašně moc věcí z WWII a tak jsem myslel že bych začal taky. Hledám už dva roky a je to závislost. První byl Garrett ACE 250. S nim jsme s kamarádem nachodili hodně a spoustu toho nakopali. Vždycky jsme se střídali (hledač/kopač) Teď má svoje LP Zero 24 a já GM4ProWD12 :-) Oba jsme jak posedlí :-D

To vypadá, že si chodil na učňák do Komárova

A jeeeje. :-D tady nekdo vi o cem mluvim. :-D

Jojo, takových mistrů asi moc není :-D taky jsem měl možnost se párkrát podívat na ty poklady....

A taky dotahnul ten paradni kulomet na kolech? :-D no ted uz ma prej po srande, prestehovali se do ty novy skoly v tlustici a tam uz to mit nesmi. :-D

Ten jsem bohužel neviděl. My tam chodili z průmky jen občas na praxy a taky už to bude nějakých třináct let co jsem tam byl.... nějak moc to letí. Jinak co jsem slyšel, tak je do toho zapálený stále :-)

To je, ja tam obcas jezdim nechat si vyrobit nejaky dily a jen tak zlehka vzdycky pokecame co sme zase nasli... leti to jako blazen... ja byl na prumce pred deviti lety, po prvaku me vyhodili a sel sem tam na ucnak. :-D

Mě to chytlo teprve nějak loni a totálně jsem tomu podlehl.

Zdravím všechny já při předělávání zahrady našel v zemi německou marku. Rozřízli jsme si jí se synem na pul a nosíme jí oba na krku. Od té doby už nebyl ukol kopání a prohazování rovnat zahradu ale najít další minci :-) :-) A následoval krejcar FR 1881. Ten už jsem Nerozříznul :-) a je v albu. Pak přišel druhy 1885 a bylo hotovo.Mazal jsem pro x-terru 505 od té doby kupodivu už na zahradu není tolik času. první louka, první pole, první les. Prošlo mi lopatkou cca 150 mincí ale stříbro na a né přijít.Zato z víček od zavařovaček mužu dělat výstavu :-).Myslím si že jsem tímto koníčkem našel to co jsem hledal :-) Jen nevím kdo dodělá tu zahradu ;-)

Zájem o historii své obce a jejího okolí byl pořád větší a větší a pak se mi za barákem na poli jedno léto každej víkend motalo pár lidí s detektorama . Sem si ťukal na čelo , že sou divní a sbírají bordel z kravína a hnojišť . pak zmizeli a přijeli jiní borci s náklaďákem a detíkama a odvezli co se dalo z tady spadlých letadel .To už sem se ale u nich motal a do dnes sem nepochopil , jak kluk s nějakým nesmyslným detíkem mává nad zemí a volá na parťáka ,že má plexisklo ,esi ho má kopat o:-) :-O ;-) Prostě ho vykopal a opravdu kus masivního plexiskla . 8-) ;-)
Do dnes mi to nikdo nevysvětlil , ale to je jedno . Prostě sem už věděl, že existuje detektor a že nehledá jen bordel. Napadlo mě , že by mohl najít i něco dalšího týkajícího se historie u nás a tak sem začal o detíku uvažovat . Rok sem čučel na konkurenční web a nakonec se odhodlal si u nich objednat první detík . Chodil jsem s ním opravdu hodně dlouho , než přišla vážnější porucha . V nejhorším absťáku mě kamarád zachránil a pujčil mi svůj starší detík , ale to už jsem sledoval docela dlouho i tenhle web a nakonec si koupil další detík tady . No a taky sem tady zůstal už o:-) :-D ;-)

Ještě, že jsi nezůstal u konkurence Blecku :-D :-D :-D To by tady bylo hooodně smutno ;-) :-D :-D Již delší dobu tě sleduji a příští rok asi začnu taky pálit :-P :-P :-D :-D ;-)

:-D :-D :-D To je dobře ,bo medecíny není nikdy dost o:-) 8-) :-D ;-)

Joe ten příběh už jsi tady jednou psal. Jenom slova "ženská" jsou zaměněny za "detík".

Za sebe to musím říct trochu z jiné strany. Děkuji bohu, že jsem si detektor koupil až potom, co jsem dostavěl barák. I teď, moje hledací sezóna začíná v listopadu a končí v dubnu.

Ahoj všem, jsem tady úplně nový, tak vám povyprávím jak to bylo. Před lety kamarád podlehl reklamě a koupil za dvanáct stovek napodobeninu detektoru. Hrozné zařízení. Pípalo to všude a na všechno, i na spadané šišky, asi to detekovalo blízkost zeměkoule, zato dvacetikorunu volně položenou na zemi dokázal statečně zapřít. Potom jsem měl na pár minut v ruce nějaký jiný detektor, žlutý, (pravděpodobně ACE 250) a ten už cosi uměl. Tehdy jsem uvažoval o vlastním detíku, ale byly důležitější věci, tak z toho sešlo a na několik let jsem na to zapomněl.
Před pár dny mi přítelkyně sdělila, že postrádá jeden zlatý prsten a že ho možná po vaření shrnula z linky se zbytky zeleniny a vyhodila na kompost. A já si vzpomněl na to, jak jsem kdysi dávno chtěl detektor. Prošmejdil jsem internet, hledal jsem něco jednoduchého, ale aby to něco našlo. Zalíbil se mi podle recenzí a hlavně kvůli skladnosti GO FIND 60. Odeslal jsem tedy objednávku na zdejší shop a za dvacet (!) hodin už mě tady po horách naháněl šofér přepravní společnosti s balíčkem. Vzal jsem detík ven na vyzkoušení, ale všude sníh a zem promrzlá na kost. Našel jsem pod hrabankou dost železa, mosazné nábojnice z kulovnic, přívěsek s řetízkem, ale jen na povrchu, kopnout se nikde nedalo. Nedá se nic dělat, musíš někam níž, kde je už rozmrzlo. Sjel jsem tedy dolů k přehradě, je upuštěná, začal jsem skenovat obnažené dno mezi břehem a vodou. Během chvilky jsem měl tolik rybářských olůvek, že mi to chtělo utrhnout kapsu. Alespoň bude materiál na tradiční adventní lití olova do vody. Mezi nimi jsem vyhrabal kulatý kousek kovu, vypadalo to hladké jako kousek rezavého plechu, ale detektor tvrdil, že to není železo, dal jsem ho mezi olova a pokračoval. Dál na mně vykouknul hliníkový desetník a kousek od něj další mince, vypadala jako zašlá desetikoruna. Žmoulal jsem ji mezi prsty a vidím, že to není desetikačka, je na ní jakýsi xicht z profilu a na druhé straně se objevil letopočet 1762, krejcárek Marie Terezie. Doma jsem si vzpomněl na plíšek mezi olovem a po očištění se z něj vyklubal trojkrejcar, ale skoro nečitelný, z ražby zůstaly jen náznaky. Potom přišly teplejší dny, slunce rozmrazilo jižní svahy a vyšel jsem na krátké hledání do lesa. Po dvacetníku a padesátníku z doby nedávné jsem ze svážnice vydloubnul stříbrný dvacetikrejcar Františka I z roku 1823. Na to, že po něm desítky let traktory tahaly dřevo je docela zachovalý.
Tak vypadalo prvních několik dní s detektorem. No, a teď se bojím, že se ze mě stane stejný cvok, jako jsou ostatní hledači :-)
PS: Prsten se mezitím našel, ale ne v kompostu.

fajn čtení :-D :-D :-D

já jsem se jako hledač už narodil :-D

Ja se k tomu dostal pres kamarada. Ktery patri k tem pralesnim hledacum 90tych let. Prvni detektor mu stavel nejaky clovek z CR a chodi s nim dodnes :-) Je to analog, ale neda na nej dopustit, uz ho samozrejme za ty roky zna jako sve boty. Muj prvni detik byl Zetex Omega. Ten jsem kupoval jeste s kamaradem napul. Internet snad jeste nebyl, chodili jsme sbirat informace do knihoven. Bohuzel detektor nam potom z kamaradova bytu ukradli a pak jsem se k hledani dostal az asi pred 7 lety znovu. Takze jsem v podstate zelenac ;-)

Jako obkladač jsem byl přes zimu doma a někde jsem viděl reklamu na levnej detektor.Začal jsem se zajímat o videa s hledáním detektorem a jak rozmrzlo,tak jsem detík koupil a vyrazil :).

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru