Jak na To

Jak prohledáváte terén? Překrývají se vám jednotlivé tahy cívkou, podrobně, cílevědomě to před sebou pročesáváte nebo jen tak nějak jdete s detektorem krajinou? Já vždycky ze začátku zkouším aby se jednotlivé tahy překrývaly nebo aspoň dotýkaly. Většinou to ale moc dlouho nevydržím, zvlášť když jsem bez signálů nebo hodně bordelu, koukám se po okolí a říkám si něměl jsem jit raději tam, nebo tamhle to vypadá dobře... Kamarád chodí co krok to jedno mávnutí, často je to spíš pochodové cvičení s detektorem a rýčem než hledání. Tak jak na to, co máte vyzkoušené? ;-)

v kategorii Detektory - netříděné, založil bradleyS 27.2.2013 09:08

Ja kdyz jdu na pole nebo na louku ktere neni velke tak si ho proskenuji kobercovite. A pokud jdu na velky lan pole tak zacinam chodit po okraji a pak jak se mi zlibi. 8-)

Člověk toho opravdu přejde hodně! :-D Předloni jsem vyluxoval systematicky jedno malé asi 12 hektarové pole a měl jsem hodně nálezů.Loni jsem se tam vrátil a zase jsem začal systematicky luxovat a nálezů bylo velmi mnoho jako kdyby tam nikdy nikdo nehledal! Dokonce se povedlo několik stříbrňáků a dokonce jeden římský denár :-D

Dovolím si tvrdit, že touha po jasné odezvě ... je toho často dost, ještě v zemi. Zejména pokud jde o obtížné lokality, válka a škarpa, kraj pole kde byla louka a na ní něco, nevim, asi zřejmě muchlárna alobalů a sklad indulony....

Proto je potřeba na stejný místa chodit opakovaně. 8-)Mockrát se mě to vyplatilo. :-D

Musíme se tam ale chodit včas. Mám takový místo, chodím tam pravidelně, sám, a již se mi stalo že jsem tam včas nedošel, a bylo to.

Nehledám dlouho , teď to bude rok. Hledám průměrně 1 x týdně cca 3 hod.
Systém už ale mám.

Zkouším občas hledat na poli s GPS. Mám tak aspoń představu kudy cesta asi vedla.

Zajímavé je, že např. jedno pole vykazuje mince (dohromady cca 30 mincí)
cca od 1700 - 1850 a pak už nic.
Nic před tím nic potom ! Cesta neznamená nálezy v řadě za sebou , podle GPS je to většinou hubená elipsa podle osy . Na náhodný nálezy na poli nevěřím , nečekám na ně a ani mě to nebaví. Ve smyslu cena výkon se snažím, najít si flek a pak se k němu vracet. Tak aspoń vím, že se skoro vždy se něco urodí.

Závidím těm co nacházejí depoty v lesích , to se mi vyhýbá. Zkouším to taky ale tam jsem ještě systém nenašel.

Přeju všem hodně štěstí a třeba taky radu jak na ten les !

V lese je to horší. Já jsem párkrát kopl jen takové malé depůdky, které měli 3-4 mince všechny byli asi 5 metrů od starých cest.

A víš proč tam a tohle, zrovna?

jak píše litrfree,je to stejné proč nejvíc mincí na sjezdovce je vždy na kraji a kousíček v lese 8-),prostě když musís tak musíš :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru