Jak vybrat detektor?

Jak vybrat detektor kovů?

Text z naší poradny: Jak vybrat detektor kovů

Článek o výběru detektoru kovů: 100 +1 rada pro ty co hledají vhodný detektor

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 25.4.2009 18:10

Ahoj, uvažuju o koupi detektoru. Z projíždění diskusí jsem se upřel na značku Bounty Hunter. Jsem v tomto oboru laik, a tak i očekávám to, že "prostě vylezu ven a budu hledat". Zatím.
Z modelů jsem zakotvil u BH Quick Draw Pro, ale protože nejsem tak bohatý, abych si kupoval levné věci, uvažuji, jestli by se neoplatilo koupit model Land Ranger Pro.
Co myslíte, pro začátečníka, má smysl připlatit si? Nebo byste volili "něco mezi" těmito modely. Viděl jsem tam i nějaké sety s dalšími sondami. Tady u nás na Valašsku je zem jedna skala vedla druhej.

Land Ranger je výrazně hlubší. Hloubka je dan jak lepší 28 cm 2D cívkou tak oddladěním GB. Skok je to opravdu velký a při porovnání vyjde Quick oproti Land Rangeru o dost hůře :)

Díky. Dneska jsem se při chvilce ještě ponořil do pátrání a dost mě zaujaly bezdisplejové LP ZERO 30 nebo Tesoro Silver µMax RDS. Víc asi ten Zero, ale dost mě vylekala ta citlivost např. u ohradníku nebo drátů VN nebo různé záhadné praskání, šumění. Má to hodně velký vliv na hledání třeba u zabydlené oblasti (WiFi, dráty NN/VN)? Jestli může být přílišná citlivost i na škodu..
V tomto případě bys doporučil pro začátek Zero/Tesoro nebo Land Ranger?

LP Zero je v třídě do 10 000 Kč nejhlubší, myslím že si mohu troufnout říci že bezkonkurenčně. Je to ale vyhodnocení pouze pomocí audia. Železa bručí, barvy pískají. V blízkosti zdroje elektromagnetického rušení je problém, tam budou oba detektory neklidné. Asi nejlepší je v tomto směru X-Terra 305 od Minelabu, tu osobně považuji za nejlepší digitál do 10 000 Kč. Ono dvě pracovní frekvence, odladění půdy a technologie VFLEX za 7990 Kč s DPH... je prostě super :)

Souhlasim s Marou ,zero je suprova volba a ohradnik zas takovej problem neni , kdyz si to naposlouchas . I pod vysokym napetim se s tim da dobre hledat . :,-( ;-)

Díky za tipy pánové. Nejspíš nakonec půjdu do Zera. Ještě si to nechám projít hlavou a zjara, jak povolí ledy, objednám.

V tom případě se zeptej na Zero2 co je to za novinku

At se radsi nepta , nebo zas budu mit v hlave brouka . Zerous je moje srdcovka o:-) :-D

.....23.3.2018

Asi fakt zacnu sbirat detiky o:-) :-D

To je fakt byl to můj 1 detik taky to bude srdcovka lp :-P

Muj ctvrtej , ale proste nejpohodovejsi 8-)

Jojo ale i to co mám je skoro stejný takze na pohodu ja sem se moc nevzdalil neni to skok jak u tebe :-P

Jak v kterým režimu . Di3 je zeroušovi v základu hodně podobná a je to úplně stejně klidný stroj . Hloubky se taky moc nezmění , akorát ta droboť je drobnější :,-( :-D ;-)

Teď jsem to nějak nepochopil. Zero2?

to se dozvíme za 2 dny , bylo by to zajímavé :-)

Ja to uz prelouskal. Ladeni signalu hologramu 3D zobrazeni tvaru predmetu o:-) :-P ;-)


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru