Jakou lopatu k hledání

Dobrý den, jakou lopatu si koupit k hledání. Popřípadě jakou používáte vy?? Děkuji

v kategorii Nezařazené, založil Petr_Mas 11.6.2016 09:22

Fiskars rýč špičatý krátký Solid 80cm
zatim nezničitelny,alespon pro mě :-P

Chtel bych spise neco jako tato :

http://www.army-shop.cz/produkty/lopatky---pilky---sekyrky/polni-lopatky---krompace/lopatka-sklopna-madarsko/3341.html

Ale ne skladaci ( pevna a kolem 50cm)

z mých zkušeností hlavně nic rozkladacího, :-)

To já z mé zkušenosti zase nedám dopustit na rozkládací lopatku Fiskars :-)

Ptam se protoze chci vedet jakou pouzivate vy a jake s nim mate zkusenosti. Abych nekupoval nejakou lopatu na jedno pouziti :-)

Ta z druhého odkazu mi přijde zítra.

Ja to obcas stridam podle toho kde budu hledat nebo podle toho jak se dopravim na misto.Tahle me zaujala do lesa.Zitra budu vedet vic az ji otestuju.

Ok. Tak mi napiste az ji otestujete. A napiste mi kolik vazi at vim

Ok. Tak mi napiste az ji otestujete. A napiste mi kolik vazi at vim

A to uz jsi nabrousil na sekani korenu ty a nebo se to uz kupuje

Nabrúsil som ja, ostrý ako britva.

já jsem měl několik skládacích lopatek většinou typ nato,všechny se po nějaké době rozviklaly,koupil jsem, si i ruskou skládací ta byla poměrně masivní ale taktéž se ohla, jediná lopatka která mé asi trochu brutální zacházení vydržela je madarská pevná (v shopech se prodává jako R-U lopatka),ted používám takový hybryd spodek z čínské skládací lopatky které se zlomila po 30 minutách a k ní jsem přivařil rukojet z ruské polní a vznikla nezničitelná čínsko-ruská kombinace :-)

Můžu potvrdit o této maďarské lopatce. Za pár kaček. Násadu jsem dal jinou koupenou na rýč a jen lehce zkrátil a nasadil plastové držadlo na násadu (též se dá koupit či sehnat) a postranní hrany naostřil
i když do lesa mám sekeromotyku. Rýč je poměrně úzký že nemusím dělat díru jako pro "kunu" na plot.
V lese přeseknu i nějaký ten kořen. Fakt ocel lopatky celkem na tuto činnost dobrá. :-)

Asi dva roky používám skládací army lopatku Fiskars. Je sice drahá, ale nezničitelná a věřím, že mě možná i přežije. Používám ji jako motyku, rýč a v lese na kořeny nahradí sekeromotyku, je univerzální a hodí se kamkoliv. Mám ještě draperku a dlouhý rýč, ale na ty už se jenom práší ve sklepě.

toto je mé kopáčské nářadí , většina samo domo https://uloz.to/xBfGiqAC/wp-20160613-19-31-14-pro-jpg když tak heslo je 123456

Tak jsem testoval Draperku a zamiloval jsem se do ni vypadam jak krteček ale je lehounka a po nabroušeni ostři super ta do zeme vklouzne jak vanoční kouzlo ten fiskars dobré ale těžké jak ráva :-P

A kolik má váhu?

mini rýč Bellota váží cca 950 g a Draperka má podobné rozměry tak bych si tipnul že budou vážit skoro stejně ;-)

je to podobné Draperu
http://www.bellota.cz/kategorie/117-mini-ryc-bellota-5526-70-cm-8414299371819.html

Po dlhom boji sám zo sebou som flexkou odbrúsil na draperke tie nity a vymenil pôvodnú laminátovú násadu za dlhšiu drevenú a bez toho držadla na konci.Mal som to urobiť už dávno lebo je to super.

s konkrétně těmito zkušenost nemám, ale ta první má fotku jen zezadu, takže se nedá posoudit a ta druhá je ten typ, který bych určitě velmi brzo zlomil. Jak názvy napovídají, jsou to lopatky. Něco nabrat a hodit. Ale používat to jako rýč spíš nejde. U lopaty toto nevadí, ale rýč je páka s mnohem větším namáháním. Na to to nemá konstrukci. Zlomí se to v přechodu čepele na tulej. Proto fiskars a někteří jiní výrobci mají kovovou násadu, šikmo seřízlou a přímo přivařenou na čepel. To je řešení, které vydrží to poměrně velké namáhání furt dokola. Daň za pevnost je vyšší hmotnost.

Rýček váží nějakých 360g,vypadá solidně,jen byl fest tupej,musel jsem ho naostřit.Zkoušel jsem ho na zahradě pod stromy a ochotně šel přes kořínky.Zkoušel jsem i páčit,trochu pruží ale nezdá se že by ručka chtěla povolit od listu.To ale ukáže až čas.
Do lesa kde nejsou šutry bude fajn.

Používám Fiskars Ergo, ten krátký rýč. Pevný je, bytelný. Skládací kopačku a zednické kladívko na kamenité políčka.

https://sport.bazos.cz/inzerat/63189994/Pevna-multifunkcni-lopatka.php

Koukněte sem taky řešení : https://www.youtube.com/watch?v=Xn9Q4O8VDmU&list=PL9LNdTz6bslbDlVWY-yb4YEQS9hWVCJo9&index=4 ;-)

JS ,dobrý zrovna o něčem takové uvažuji u fiskaru ;-)

Fiskars solid 80cm. Pravda je trochu těžší, ale zato nezničitelný a s přibroušeným ostřím je to super rýč! Na hrabání mezi kořeny apod. mám malou nerezovou sázecí lopatku s Tesca z výprodeje za 19Kč. ;-)

Ahoj, rád bych si nechal poradit s výběrem vhodného nástroje na uježděné, částečně kamenité lesní či polní cesty. Vlastním rýč fiskars solid 80 cm. Jsem s ním určitě spokojen, ale pokud dojde na opravdu tvrdý povrch, tak by to chtělo asi něco užšího, nevím... Díky za případné rady...

Jediňe krumpáček násadu 1m špicu + srdce nabrousit zakalit a super :-P

jak píše Servuz -jedině kopátko . ;-)

už mě taky přišla je supr 8-)

šoupnu si za pásek malej vojenskej rejč a jdu :-)

Včera dorazil Invander od Black Ada ..tak mám Vánoce ..jsem zvědav .. :-) 8-)

mám ho od minulého týdne a do lesa dobrý,je ůzkej a mezi kořeny ideální,do batohu se taky pěkně vejde a ještě jsem stihl cenu za 550 :-P Já jsem spokojenej :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru