Z hlediska numismatiky je důležitý KAŽDÝ nález. Tady nejde o krásu ale o zdokumentování. Představte si extrémní případ, že někdo najde unikát a jen kvůli tomu že není hezký tak o něj svět přijde .... Pro zdokumentování variant jednotlivých ročníků je takováto dokumentace nezbytná. A jestli sem někdo chodí na krásu ..... no tak to musí do Národního muzea
Katalog a nálezy
Jsem naprostý nováček a hned jsem zaregistroval nelibost nad nálezy, které nemají pro tento katalog hodnotu. Mohou však mít hodnotu pro nálezce.
Nešlo by to pořešit nějakým indikátorem v databázi, zda se má nález zobrazovat v katalogu všem, nebo jen nálezci, popřípadě ho sdílet? Něco jako souřadnice GPS.
Pokud do katalogu chceš vkládat něco na co se budeš moct kouknout jen ty,přijde mi to zbytečné.Koukej se doma v reálu.Něco jiného je když třeba potřebuješ něco určit.To klidně něco vlož pokud možno s nějakými informacemi(rozměr,váha,materiál).I tak se ale nejprve pokus zapátrat sám co si to třeba nalezl(internet máš a nemusíš složitě hledat v knihách.ale zase jak se říká-za zeptání nic nedáš.).Musíš chápat že to není katalog všeho co si našel.To že si za 5 hodin na poli přinesu 20 mincí,10 knoflíků a různé artefakty neznamená že něco z toho se hodí do katalogu.Jsou to jen běžné nálezy kterých máš za pár let hromadu ale do katalogu sem vložíš jen minimum.
Já si právě zatím říkám, a přišlo mně že nejsem sám, že by bylo príma mít pod kontrolou všechny nálezy o kterých si nálezce myslí že jsou zajímavé. Přijde mně škoda, že něco adminové smažou a už to zde není vidět. Stačilo by, aby to viděl alespoň ten kdo to tam vložil, tím by se vyřešil problém zaneřádění databáze a přijde mně že by zůstal jen problém s místem na serveru.
davaji se tady nekde nalezy z druhe svetove ? mozna pro nekoho srot , ale pro me je to historie a me osobni badani jak to vse probihalo.
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.