Katalog a nálezy

Jsem naprostý nováček a hned jsem zaregistroval nelibost nad nálezy, které nemají pro tento katalog hodnotu. Mohou však mít hodnotu pro nálezce.
Nešlo by to pořešit nějakým indikátorem v databázi, zda se má nález zobrazovat v katalogu všem, nebo jen nálezci, popřípadě ho sdílet? Něco jako souřadnice GPS.

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil KopZem 9.3.2019 17:31

Pokud do katalogu chceš vkládat něco na co se budeš moct kouknout jen ty,přijde mi to zbytečné.Koukej se doma v reálu.Něco jiného je když třeba potřebuješ něco určit.To klidně něco vlož pokud možno s nějakými informacemi(rozměr,váha,materiál).I tak se ale nejprve pokus zapátrat sám co si to třeba nalezl(internet máš a nemusíš složitě hledat v knihách.ale zase jak se říká-za zeptání nic nedáš.).Musíš chápat že to není katalog všeho co si našel.To že si za 5 hodin na poli přinesu 20 mincí,10 knoflíků a různé artefakty neznamená že něco z toho se hodí do katalogu.Jsou to jen běžné nálezy kterých máš za pár let hromadu ale do katalogu sem vložíš jen minimum.

Já si právě zatím říkám, a přišlo mně že nejsem sám, že by bylo príma mít pod kontrolou všechny nálezy o kterých si nálezce myslí že jsou zajímavé. Přijde mně škoda, že něco adminové smažou a už to zde není vidět. Stačilo by, aby to viděl alespoň ten kdo to tam vložil, tím by se vyřešil problém zaneřádění databáze a přijde mně že by zůstal jen problém s místem na serveru.


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru