KAUZA Gnom metal detectoring- Vyjádření pana Doc. PhDr. Eduarda Droberjara

Zdravím všechny kolegy,

všichni jste již určitě slyšeli o kauze Gnom metal detectoring. O celé problematice se mi těžko mluví, ale příští týden můžete očekávat naše vyjádření. Zatím přikládám oficiální vyjádření pana Doc. PhDr. Eduarda Droberjara. Prosím o sdílení mezi ostatní, byl bych nerad, aby celá kauza nevrhla na pana Docenta špatné světlo.

Věc:
Omluva za dezinformaci způsobenou panem Miroslavem Foučkem


Vážení,

reaguji na velice smutnou skutečnost, že jsem byl podveden panem Miroslavem Foučkem, který vystupuje pod přezdívkou Gnom, a to tím, že nález pražského groše, který nechal fingovaně nafilmovat na lokalitě u kostela v Kostelní Lhotě, byl podvrh, protože tato mince byla již před tím (12. 4. 2020) zakoupena na internetovém portálu Aukro a celou tuto věc pan M. Fouček zinscenoval pouze pro zvýraznění své osobní popularity.

Mrzí mne, že jsem byl do tohoto podvodu zahrnut, ale opravdu jsem netušil, že by toho byl pan M. Fouček schopen, zvláště poté, co se naše předchozí spolupráce jevila jako bezproblémová.

Stal jsem se obětí podvodu a se skupinou „Gnom metal detektoring“, jíž je pan M. Fouček součástí, jsem samozřejmě přerušil jakoukoli spolupráci. Chtěl bych zdůraznit, že tato skupina neprováděla průzkum (či jakékoli jiné výzkumy) pod mým vedením, ale je pravda, že jsem byl přizván ke konzultacím a ke zhodnocení výsledků těchto průzkumů.

Zdá se, že touha po slávě dovede zatemnit mnohé mozky a mrzí mne, že jsem se stal součástí tohoto podvodu.

Dovoluji si vám oznámit, že jsem samozřejmě přerušil jakékoli profesionální i osobní kontakty s panem Miroslavem Foučkem, a to bez ohledu na to, že mi od něj byla doručena omluvná sms (viz příloha).

Nemám, co více říci k této věci. Samozřejmě, že se zvýší má obezřetnost při jednání se zástupci komunity tzv. detektorářů a chci zdůraznit, že mě celá věc nesmírně mrzí.


S přátelským pozdravem




Doc. PhDr. Eduard Droberjar, Dr.

v kategorii Spolupráce s archeology, založil Gnom 6.6.2020 17:50

Tak to jsem opravdu zvědav s čím přijdeš gnome myslím, že ses znemožnil celkem dost !!! :-/

Gnome, nejlepší by bylo zrušit YT kanál, zrušit členství v LP, prodat detektor který je ti už k ničemu, odstěhovat se do Turkmenistánu a i tam chodit kanálama protože tady když jednoho z vás slušnej detektorář potká, tak by mohl od smíchu dojít k mozkové příhodě. Nevím co chceš dál vysvětlovat. :-/ :-/ :-/ :-/ :-/ :-/

S tím co napsal mirinek, plně souhlasím a jen dodám, opovaž se i s tím tvým synáčkem ukázat tady na jihu, tak vám zvalchuju záda lopatkou oboum, a buďte rádi že se tu smí psát jen slušně ! :-/ :-/

Chudák pan docent, je mi za Foučka stydno... :-(

Jo aha, nevšiml jsem si, kdo tohle zakládal. Tak znovu: Chudák pan docent, je mi za tebe stydno... :-(.

Po takový době všeobecný nasranosti něco veřejně řešit už nemá smysl, mrtvým broukem jste začali, všechno smažte a mrtvým broukem to skončete. Za pár týdnů po vás neštěkne pes. Dobře vám tak... :-/

Jsem začátečník a na gnoma koukám. Kdo ví jak to je a těmi jejich nálezy. Někdy je kopnou na kameru a někdy ne. A kolikrát když ne tak je to stříbro. Docela mě to odrazuje když zhruba každé video najdou stříbro. Teď už vím že to nemusí být ani pravda a jen si to narafičí kvůli views :-/

Tak už nekoukej. Provalilo se to, důkazy jsou nezvratný, jen se snažej zachránit, co se dá. za dva dny přišli o cca 170 odběratelů, tak doufám, že trend bude pokračovat... :-/

Kolegové :,-( ?? .. No nevím kdo z nás je Vaším kolegou.

Máš recht a všímáka. To trochu přehnal ;-).

No, mně to nemohlo nechat v klidu, já nevím, ale skoro se to dá brát jako urážka, protože pohanit tak krásný koníček a jeho fandy a nadšence, je opravdu šílený. O to hůř, jakou budoucnost nám tímhle přichystal. Kdo ví, kam až se to dostane a jak se na nás pak lidé budou dívat.. Původně jsem se ani vyjadřovat nechtěl, ale tohle mi nedalo a díky za ,, pochvalu'' :-)

Pochvala je rozhodně bez uvozovek, to, že nám to nejspíš posral, do uvozovek taky nedám. I když jsme to rozvířili hlavně my, doufám, že mezi širokou veřejnost to moc neprosákne, už takhle raději hledám v ústraní, po případný medializaci těchle chudáků budu asi paranoidní a budu se omlouvat i nevědomým okolojdoucím :-/.

Já jsem ještě nikdy nekoupil nic na aukru.... Tak já kolega nejsem :-D

Ještě by mě zajímala ta omluvná sms od pana podfoučka

A tobě taky gratulace. Podfouček mě rozesmál :-D.

Koukal jsem párkrát na toho pána. Byly mi některé jeho nálezy divný, ale nějak jsem to neřešil a myslel si své. Ale udělat ze sebe veřejně joudu, tak na to každý nemá. :-D

Je my steho smutno :-( :-( posrals to.vole!!!

Zdravím, je nám s mamkou z toho špatně :(

Nikdy by nás nenapadlo, že by se něco takového mohlo stát. Místo toho, abych se učila na přijímačky na VŠ, tak řešíme, jak někdo může takhle lhát :(. Na jednu stranu ty videa byly pěkně udělané a kolikrát i poučné, ale je fakt, že někdy vypadaly až moc neuvěřitelně. Škoda. Jsem ráda, že takoví lidé v našem okolí nejsou :) A Boží mlýny melou pomalu, ale jistě.

Holt nastražili si past na sebe, oni by se měli stydět a ten kdo je sledoval, by neměl litovat, protože to není jeho věc

No kamarádi myslím si,že takových dementů bude na YT vydávat videa vícero.Naštěstí nemám potřebu se na tyto videa dívat,takže až teď jsem zjistil,že existuje nějaký tupec s nickem gnom.Jediný videa na který rád kouknu a vždy mi vykouzlí úsměv na tváři jsou od Newta.Dobrou noc všem slušným hledačům ;-)

A to děkuju! Je vidět, že pán má vkus a že mu poslaný statisíce na účet za reklamu nesmrděj! :-D :-D :-D
Ne, fakt dík, přesto, že to jsou echt kokotiny ;-).

Milánku,prachy jsou vždy potřeba :-DA kokotiny nekokotiny,člověk se musí umět zasmát jinak by ho s toho všeho jeblo :-) ;-)

Prasárna je hlavně ten záměrný podvod na archeologa a obec. Fejkovat mince na youtube je ubohé, ale tohle je o dost vyšší level. Doufám, že to panu archeologovi nijak profesně či lidsky neublížilo. A milí gnomedianti - hanba vám !

Abych byl upřímnej, je to průser, o tom žádná (mladý dneska píšou WTZ :-D) , ale přesto, že si za to můžou jen sami, je mi jich už i líto. Měli rozjetej kšeft, dařilo se jim, pak někoho z nich napadlo, že si zvýšej sledovanost, palce, odběratele, prachy... A šlo to do kopru. Sere mě to i za ně, jeden blbej nápad a všechno vybudovaný se hroutí. A nevrátí se to. Jojo, kdo chce víc... Má hovno.

(Ale na férovku, pokud zase něco nějak neposerou, osobně už na ně prdím, vyžrali si to myslím dost. Jasně že zaslouženě, WTZ ;-), hele moderna, i když už jsem starej... :-D)

A za co je ti jich líto? Jako že si tady přečtou jaký jsou kokoti?!!!! tím to přece v Čechách vždy končí.za měsíc o tom nestekne ani 🐕.jak je to po staletí Češi hrozně moc rychle zapomínají

.. :,-( :,-(

OK :-D

https://youtu.be/_VWvx3U9ZSo

Za peníze v Praze dum i dva.Po zhlédnutí jednoho videa jsem si říkal že ten chlapík je divnej že mě na tom něco nesedí..A je to tady.Opět prvotřidní ukázka českého národa.
:-(

Moc mne to mrzí,kam až to zašlo, podle jejich videi jsem se učil. Měli dobrou grafiku, hudbu, komentáře. Věřil jsem, že je vše opravdové. Ale chápu, že moc peněz je silné lákadlo. Trest se dostavil, ale každý by měl dostat šanci. Bude to dlouhá cesta, ale ať to nevzdají. Já se jim nesměji. A rád bych se s nimi i sešel. Jsem stále začátečník, a oni jsou stále moji učitelé. Jsme lidé, ať každý tady přizná, že někdy v životě nepodvedl. Ty, kdo jsi bez viny, hoď kamenem.

Takže jako žák taky kupuješ mince na aukru a potom si je uložíš do vykopu asi ti nerozumim tomu že jsou to tvoji učitel?
Jinak máš pravdu že ty videa jsou hezké sice jako pohádka ale v realném hledáni nesmysl a z toho se nenaučíš hledat.
Měj se ;-)

jestli Ti mohu radit, tak si najdi jiné učitele, od těch dvou se toho moc nenaučíš - viděl jsem jen zlomek jejich tvorby - a teď hovořím pouze o odborné stránce - a mohu s čistým svědomím říci - otřes, znalosti nulové, ani to odborné minimum jsem u nich nenašel, takovej lajt kanál pro hóóódně nenáročné
- jestli se chceš pouze naučit máchat cívkou doleva doprava, tak je sleduj i nadále

Mercedes.... o:-) o:-) :-D

Ale na začátku to snad nedělali. Tady je to samý negativní člověk. A jak vím, v Čechách se úspěch neodpouští, jen závidí a pak kritizuje a pomlouvá.

Mercedesi,přečti co ti píše mistr Luke. Jakej úspěch,i bez téch jejich kejklů to byla sračka.... o:-)

Nechte již gnonmici na pokoji a běžte ven hledat artefakty, mince a věci tomu podobné, :-)

Jen jseem vyjadril nazor,na ktery ve sluzne demokracii mame pravo. Budu rad,kdyz Cenek dal bude tocit videa. Ja verim v druhou sanci.

Nesuď, neboť sám budeš souzen. Nelíbí se mi tato komunita. Byl omyl mezi takové ...... vstoupit.

Nesuď, neboť sám budeš souzen. Nelíbí se mi tato komunita. Byl omyl mezi takové ...... vstoupit.

Tak učást v této komunitě není povinná, můžeš se svobodně sebrat a jít někam jinam :-)

Promiň, kolik zajímavých videí jsi udělal, že by se na ně někdo díval. Já nevim o žádném. Ti kluci mne alespoň na rozdíl od Tebe, ukázali, o čem to je A nepodsouvej mi jejich chyby, mluvim obecně.. Nechci vést polemiku se zvířátkem o sobotě, když jde v pátek na porážku. Jak jsem napsal, je mi z těchto stránek smutno . A možná nejsem jediný.

Promiň, kolik zajímavých videí jsi udělal, že by se na ně někdo díval. Já nevim o žádném. Ti kluci mne alespoň na rozdíl od Tebe, ukázali, o čem to je A nepodsouvej mi jejich chyby, mluvim obecně.. Nechci vést polemiku se zvířátkem o sobotě, když jde v pátek na porážku. Jak jsem napsal, je mi z těchto stránek smutno . A možná nejsem jediný.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru