KAUZA Gnom metal detectoring- Vyjádření pana Doc. PhDr. Eduarda Droberjara

Zdravím všechny kolegy,

všichni jste již určitě slyšeli o kauze Gnom metal detectoring. O celé problematice se mi těžko mluví, ale příští týden můžete očekávat naše vyjádření. Zatím přikládám oficiální vyjádření pana Doc. PhDr. Eduarda Droberjara. Prosím o sdílení mezi ostatní, byl bych nerad, aby celá kauza nevrhla na pana Docenta špatné světlo.

Věc:
Omluva za dezinformaci způsobenou panem Miroslavem Foučkem


Vážení,

reaguji na velice smutnou skutečnost, že jsem byl podveden panem Miroslavem Foučkem, který vystupuje pod přezdívkou Gnom, a to tím, že nález pražského groše, který nechal fingovaně nafilmovat na lokalitě u kostela v Kostelní Lhotě, byl podvrh, protože tato mince byla již před tím (12. 4. 2020) zakoupena na internetovém portálu Aukro a celou tuto věc pan M. Fouček zinscenoval pouze pro zvýraznění své osobní popularity.

Mrzí mne, že jsem byl do tohoto podvodu zahrnut, ale opravdu jsem netušil, že by toho byl pan M. Fouček schopen, zvláště poté, co se naše předchozí spolupráce jevila jako bezproblémová.

Stal jsem se obětí podvodu a se skupinou „Gnom metal detektoring“, jíž je pan M. Fouček součástí, jsem samozřejmě přerušil jakoukoli spolupráci. Chtěl bych zdůraznit, že tato skupina neprováděla průzkum (či jakékoli jiné výzkumy) pod mým vedením, ale je pravda, že jsem byl přizván ke konzultacím a ke zhodnocení výsledků těchto průzkumů.

Zdá se, že touha po slávě dovede zatemnit mnohé mozky a mrzí mne, že jsem se stal součástí tohoto podvodu.

Dovoluji si vám oznámit, že jsem samozřejmě přerušil jakékoli profesionální i osobní kontakty s panem Miroslavem Foučkem, a to bez ohledu na to, že mi od něj byla doručena omluvná sms (viz příloha).

Nemám, co více říci k této věci. Samozřejmě, že se zvýší má obezřetnost při jednání se zástupci komunity tzv. detektorářů a chci zdůraznit, že mě celá věc nesmírně mrzí.


S přátelským pozdravem




Doc. PhDr. Eduard Droberjar, Dr.

v kategorii Spolupráce s archeology, založil Gnom 6.6.2020 17:50

Tak to jsem opravdu zvědav s čím přijdeš gnome myslím, že ses znemožnil celkem dost !!! :-/


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru