Kde jste byli na vojně ?

Ahoj, jak vidno z VilSonova vlákna, řekl bych, že většina hledačů vojnu zažila a jelikož nás je víc než kasáren, museli jsme být ve stejných kasínech. Nic pro holky, pardon.
I když znám jednu, co na vojně byla. Tenkrát byla kluk...
Já jsem byl na PŠce v Josefově (Jaroměř) a potom ve Strakonicích. Nástup podzim 88.
Sakra to už je dávno, až mám z toho depresi.

v kategorii Skupiny a společná hledání, založil hyena 7.1.2017 19:30

Já narukoval na jaře83 do Michalovcu ču 8700 na pš střelec operátor BVP a po pul roce do Písku k pruzkumné jednotce ču 6177 velitel roty npor Novák to byly časy na to se nedá zapomenout tohle by naši mladí měli zážít dva roky vojny a né se po škole či učnáku válet doma na podpoře samozřejmně jen někteří neházím je všechny do jednoho pytle :-) :-) ;-) ;-)

Hradní stráž nástup červenec 2000

Povolávák na jaře 1980 do VU 4341 Chomutov,hned večer přeprava vlakem do VU8184 Zvolen a po měsíci a přísaze do VU7494 Nepolisy na radar PRV11 až do konce.Rád vzpomínám.

Domažlice RTZ 1983-1985 PS brigáda :-D

Já nástup léto 1995 k VÚ 4724 Tanková brigáda v Žatci jako kuchař ale prošel sem si vším jako spojka stráž regulovčík hasič taky moc rád vzpomínám to by potřebovali dnešní mladoši jak koza drbání chybí jim to :-)

Ja nastup 1988 Specialni jednotky u cottz.Kladno,Pobezovice,Zvon,As,Stribro,Pribram :-)

95-96 Strašice u Rokycan. Na PŠ ve Stříbře
Střelec operátor BVP. Velitel roty Ndp. Muller mazák jak bič :-D
Téměř denně na Bahnech.No bylo to výžívný :-)

Taky Strašice u Rokycan, 2001/2002, velitel roje BVP. Nejprve do výcvikáče v Mariánských Lázních - Velká Hleďsebe a potom Strašice. Parádní rok prázdnin. Voják se stará = voják má, a já měl. Fotbálek za místní B a občas i A, střelby na Bahnech zábava, co chvíli doma, na nějaké dlouhé cvičení jsem nemohl, neboť jsme měli pořád zápasy. Před bránou hospoda "U cyklisty", občas tancovačka na koupališti a hlavně krásná příroda Brd.

To jsi se měl moc dobře :-)
Hospoda u Anděla.
Sice celkem z ruky od kasína ale prostě bigošská :-)

4.90. První nástup na rok a půl po revoluci. Strašice VU 4412 13 rota.

Jaro 84, útvar 5958 Trebišov, řidič OT. Potom Topolčany,Martin,Levice,Zvolen prostě kde to bylo potřeba.Na Šaleny Vychod nelze jen tak zapomenout! :-O

94-95 Mikulov řidič instruktor BVP.

To by ti mohli něco říkat jména Pavel a Petr Bláhovi a Jan Hromek

Já tam byl celou dobu. Bylo nás 8. Zbytek dojel z Vyškova a z Hranic. Nic mě ty jmena neříkají.

Lukostřelec Višní Lhoty vojska MV

Zdarvim ja rukovacka 1988 rijen Liptovsky Hradek ridic,po roce revoluce a totalni bordel v armade propusten o dva mesice driv posledniho cervence 1990. 8-)

Jo a jezdil jsem moto CZ 175,Tatra 815 ctyrkolka v ty dobe pekny delo a pasovy rusky ATS podvozek z tanku a civilni budka vzadu jerab.

Chvalkovice, Olomouc. Leden - prosinec 2000. 75. záchranná a výcviková základna. Civilní ochrana to ještě byla, říkali nám mandarinky podle oranžových baretů :-) Jezdil jsem s tatrou 815 šestikolou a většinou vozil družstvo potápěčů na akce nebo soustředění by se dalo říct. Bylo to fajn....

Neke :-) Tam, jsem byl na vycvikaci Léto 2002 :-) Silenej bejvalej velitel po mne chtel pivni etikety od nas ze severu, ze mu chybi decinska a sliboval mi opustaky :-) Pak tam byl nejakej Šanda, tusim rotmistr - ten furt rikal jakvykmi - takmykvy :-) Vyborne se tam varilo. Na cezete jsme meli dobry kluky, az na tu gumarnu to tam bylo fajn. Jinak ja pak doslouzil v Kutny Hore taky u CO jako hasic, zachranar. Civilni obrana je super, skoda, ze toho hodne zrusili po cely republice.

Dobře vařili jo :-D

Jídla Draku, jídla :-) Měli jsme tam samou vysokou gumu, tak se vařilo fakt dobře. Dodnes vidím ty uzený kuřata, jak se to tahalo večer na roty po bednách, protože vždycky hafo zbylo :-)

Jo jidlo tam bylo super. Hlidalo se to tam. Gumy jedly se zakladakama takze to bylo v pohode. Pamatuju si na majora Staroveskeho nebo tak nejak, rikali mu Stresa. Malej, ale jak zacal rvat, tak se na nej koukalo od spoda. Ale spravny chlap. 8-)

Jooo, Stresa! To uz jsem zapomnel, ale ted se mi vybavil dokonale :) Ten docela cumel, kdyz jsem ho v prvnim tejdnu prijimace oslovil na buzeraku s dotazem, jestli muzu na MCR v biketrialu do Samotisek, navic termin jeste pred prisahou :) Povoleni jsem ale dostal, prislo mi to tehdy normalni. Kdo moh tehdy tusit, ze s takovejma vecma se musi pres velitele druzstva, roty a pak teprve k praporu :))) Takovou kankou a vrcholem gumovyho uvazovani na tom celem bylo jen to, ze jsem mel zakaz jet zavod v civilu! Doprovazel me navic jeden kluk z cezety, abych jim snad nedezertoval pred prisahou :))) Olmik byl proste super! :-D Nezapomenu na smrad z cokoladovny, skvarovy hriste za barakem, zdrhani pres plot na pivo a volny vstupenky na ligu. Jo a nadp. Dlugose... snad se ten mistni Casanova dodnes nevyvratil hore kokotom :-)

Tak to naprosto sedí.... Mám dojem že ta čokoládovna, to bylo tehdy ještě Seliko, a.s. Ten smrad ze Selika to byl masakr. Shnilý brambory... :-D :-D :-D a paaaak doooobrá meruňka :-)

seliko byla likérka :-D , pak tam delaly kvasnice :-D a čokoládovna je dodnes Zora (nestlé) :-D

To mi připomnělo Stresovu zelenou odhodlanost. Jednou na jídle, když měl dozorčího jídelního bloku, tak si všiml mých ponožek (ano všímal si všeho), měl jsem tenkrát fusekle z domu, fajne, teple, lepší než vojenské, bo po vyvedení jsem měl všechny mokré, byly zelené, ale on to stejně poznal. Obrovský randál na obědech a hlášení u velitele roty....Veliter roty: boha jeho ...... prečo mátě vlastné ponožky. Jsem mu to vysvětlil.... Boha jeho to je kokot, také veci mi hlási.. Odídtě... :-P :-D

Takže velitel roty byl nadp. Dlugoš? :-)
On byl dobrej. Sice seřval, i facku dal, ale nic neřešil papírově... :-) My ho měli na MŘP - pílili jsme ostošest. A on pílil za nějakou paničkou, takže jsme měli v lese veget :-)
Nezapomenu na jeho hlášku: Čo ten kokot tu robí? Tu samé kanystre s benzínom a on fajčí!!! Tu to buchne a vyvrátí sa mi tu hore kokotem a čo já potom?
Jo, vojna, gumy, Dlugoš, byla to prdel...

Ne nebyl to Dlugos. Ale pamatuju si ho. Uz si na naseho velitele roty nevzpominam.

U nás myslím rotmistr Šanda.

ne ne myslím, že to byl podplukovník, ale jméno už fakt nevím, (zeptám se bratra, sloužil také tam) Perlička - nikdo neměl volno, já jsem chodil do města (Olmik) a protože jsem měl průkazku do videopůjčovny (půjčovaly se kazety pro rotu, aby večer nebyla nuda) tak jsem chodil půjčovat i gumám, co měly hotovost s náma.
"Znáte tu Paulu Wild..." říkám, že jo. Tak mi zoberte 2 kazety. Tak se také stalo... :-D

u 75 zachrané jsem byl taky ale v 1995 ještě na kozlově ,sběrač raněných, pak zdrojař :-)

Máš pravdu, Kozlov byl dříve.... Jezdil jsem do Kozlova v rámci školeni řidičů. Jezdil jsem s kapitánem Skovajsou s autoškoláckou osmikolou tatrou. Prý byl kdysi major, ale doslechl se, že mu za ženou dolízá kolega, tak se s tankem vydal do ulic vyřídit si účty. Pak degradace na kpt. ale je to jen z doslechu, tak nevím, myslím, že to spíš byla ta tatra... Jinak to Seliko, pánové, to byl nehorázný smrad.....zlatý obilí....

Je fajn že lidi sdílej zážitky. I když to vždy není to pravé :-)


tak ted se mi uplně vybavil Skovajsa na rote oprav techniky,ten vždycky říkal před nastoupenou rotou , že léta strávil v kanále samozřejmně myslel montážní kanál a znělo to super jak kdyby nějaký bezdák vylezl z kanálu,vždycky jsme se tomu děsně chlamali :-D

Byl to tank. Vyprošťovací. Čornul ho z parku. Já měl tehdy KVOPa nebo co, sedím doma na pivu, čumím na zprávy a tam náš tank, že prý ho ukradli :-) . Frajer s tím vyjel z parku, od deveťárny profičel k bráně, snažil se ho zastavit nějaký klučina, už nevím jméno, na konci za to dostal hodinky :-), Skovajsa to před bránou stočil, rozšlehal plot, šmelcnul nějaké auta na parkovišti, šmirnul ty dvě bytovky od gum, co tam byly a fičel směr Olmík. Chytli ho někde venku, nějak něco dojebal s čerpadlem nebo tak něco. Jinak v Havířově mám kámoše a ten byl přímo u toho. Bylo veselo, no :-)

Pekne se ty stripky historie skladaji :-D :-D

Taky jsem narukoval do Kozlova v létě 95.Nikdy nezapomenu tu zimu.Kolem buzeráku 2m závěje.Hygiena zavřela kuchyň,tak se vařilo venku ve V3eskách a jedlo se v cca -10 venku ve stanech.CS-šlapka na granitech nebo Dozorčí u Zeleného kříže v lese.Prostě bomba.Za mmě tam tomu velel Jelen,pak si ještě vybavuju jména mjr. Altof,nadp.Schneider,Zemánek,Hrůza,Pekár...Jo to byli časy.
Dneska už je kasíno v polorozpadu.Byl jsem se tam mrknout,když jsme byli s rodinou u pramene Odry. 8-)

jo jo dneska se tomu člověk směje ale tenkrát mi do smíchu moc nebylo,ale alspon se člověk zocelil :-) na Pekára spomínám ten nás oslovoval, hovada,pitomci,atd ale jak někomu řekl vojíne tak ten člověk věděl že je v průšvihu,nebo na vycházkách v Olomoucí slunko teplo vojáci tam chodili v bundokošilích a my tam přijeli v beranicích a kabátech s kožešinovýma límcema všicni na nás čuměli a prý odkud jste z krkonoš :-)

Nikde.

my jsme vagonovali v Kájově tušim Boletice jojo za chlast jsem částečně vybíral kolotoče chytla nás lítačka ve Lhenicích :-) :-) :-)

podzim 1981-1983 K.Vary , Dvory 1, VÚ 5640. zdravoťák a jezdil jsem ze sanitkou ( tatra805, Uaz sanita )

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru