kolik komanč korun už máte

ty pole jsou plné rúzných mincí ,ale 1kčs je taková stálice,která se dá nalést snad všude a také se na ni nejvíce hledači odvolávají co by na konstantu vzhledem k dosahu .Zvláště si cením korun vydaných do riku 1960, kdy ještě byl lev v plné síle a nebyl umístěn do klece.Musím uznat, že tato mince se povedla už jenom tím, že byla vyrobena z bronzu tak jako staré římské mince. A tak jsem je začal sbírat a mohu se pochlbit, že už jich vlastním 105 ks z čehož 13 ks má umístněného lva ve volném výběhu. zajímalo by mne kolik kdo už těchto zajímavých mincí vlastní.

v kategorii Lovci historie, nálezy a určování, založil lux2 27.5.2010 21:42

Tak se pridám taky a proč ne, snad každý už našel nějaký ten zlaťák od M.Kučové. Není se za co stydět, když se jich válejí po republice mraky. Takže celkem 37ks, z toho 5ks před 1960, tedy bez pavézy a 1ks z roku 1946. No abych to nebral, když to tak krásně pípá.... :-)

Tak jsem se taky podíval do šuplíků no je jich celkem 50 z toho 10 s velkým lvem.Ale signálky parádní 8-)

Detekto mám zatim jen 2 dny, ale už se mi taky podařilo najít komanč korunu z 1957.. Zatim můj jedinej nález :-D jinak samej šrot. Nebyl by tu nějakej pražák s kterým bych mohl jezdit hledat??? o:-) samotnýho mě to neba :,-(

Z Prahy nejsem, ale vydrž a ono se to místečko najde ;-), taky jsem kopal haldy šrotu a kopu je i nadále. Mezi tím občas najdu něco zajímavýho a nějaký to kolečko. Takže VYDRŽ PRŤKA VYDRŽ :-)

Ahoj z Nymburka stále hledám úrodnou lokalitu zatím taky jen šrot :-)

ahoj jsem taky z Nymburka a korun mám 6 a 3jsou bez klece

To LUX2:Tak si připiš další 4ks, lev je v kleci :-) To jsem zvědavej kolik se jich tu sejde ;-)

Tak jsem taky prolezl šuplik a mam jich 79 kusu,stoho 8 se lvem na svobodě zdar 8-)

Tak jsem taky prolezl šuplik a mam jich 79 kusu,stoho 8 se lvem na svobodě zdar 8-)

jojo v Praze je to tezky, vsude samej bordel a smetak, ja jsme si jednu lokalitu nasel, ktera je celkem cista a zatim tam nachazim samy zajimavy veci. Az sklidej a podmitnou repku tak bude vic prostoru :)

Nedame nekdy společný hledání jsem taky z Prahy a jdu taky po válce mám taky naky místa co ty na to???napiš kdyžtak na barenta@seznam.cz

Zatim nemam moc casu, ale po zari se to snad zmeni. Hledam dycky kdyz mam nejakou hodku volnou.Ja jsem spis mincickar :)

Tak se taky zapojím,15+4 na svobodě ;-)

Taky vstoupím do evidence - mimo jiné, tento penízek se mi moc líbí. 127 - z toho 38 na volno. ;-)

Tak změna,včera jsem kopnul další 3 a všechny 1962 8-)

Jelikož kopu zatím svou první sezonu,tak zatím jen 4+0 8-)

Měl jsem dvě s klecí a dnes při zcela náhodném pípnutí na kraji pole, kde bylo strašně železa, jednu bez klece a radost veliká. :-)

Ani jeden, nesbírám je zase je strčím do díry.Neberu nic poválečného,krom zlata,stříbra a pod.maličkostí :-D

kokeš neblbni a sbírej je já je taky sbírám až jicc budeš mít kopu tek ti je za néco vyměním mám toho mraky třeba 8 radlic od pluhu nebo 230 volskejch podkov co budeš chtít jenom je prosimtebe sbírej.

No tak až to bude krapet z AG.tak se domluvíme ;-) :-D

Taky se tedy přidám -mám jich 69 a 10 se lvem bez klece,hodně jsem jich už rozdal naleštěných pro štěstí podle roku narození ,ale svuj rok 1966 se mi ještě nepodařilo najít-možná že ten rok nerazili.Jsou to hezké mincičky ,kvalitní matroš na rozdíl od těch dnešních-všakto znáte.Tak chlapi at se daří

Zmetku tak po tobě jsem je vykopával ze zahrnutejch děr,no počkej

ja jich mam 89 s toho 9 na volno ale ne všechny jsou kopany a plno jsem jich rozdal nebo vyměnil

Taky vstoupím do evidence 95 - z toho 14 na volno. ;-)

Prosím já mám také jednu!!! Stará jako já a to je dost. :-P

ja jich mám přesně 40 a z toho 14 na svobodě 8-) 8-) 8-)

vono už vtom 71 roce se mi moc zamlouvali azačal jsem je sbírat , myslim ty stou velkou hřívou, protože už tenkrát jich moc nebylo astahovalyse z oběhu.Ale dost často jsem byl nucenej svou sbírku rospustit, vono je to těšký kdyš tenkrát stál nanuk 0.5kčs ,ato bylo docela velký pokušení. atak jsem je začal doopravdy sbírat až na starý kolena.

Zdravím. Včera jsem mohl jen na chvilku a našel jsem jednu z roku 1963. Díky Tvému příspěvku se mi přeci jen nezdá tak obyčejná a asi ji tedy vyfotím. Ahoj. 8-)

tak už jich mám 60 :-D :-D

každou korunu co najdete je originál zatím není známo ,žeby byl zjištěn padělek nebo novoražba. koruna je prostěkonstanta a stálice.

každou korunu co najdete je originál zatím není známo ,žeby byl zjištěn padělek nebo novoražba. koruna je prostěkonstanta a stálice.

Teď nedávno jsem rýpnul nádhernou korunku z roku 1957 mám z ní moc velkou radost je jak nová . :-D

jsou ceněny dost vysoko :-)

Mám po měsíci chození, co jsem začal teprve jednu, ale stříbrňáky tři, doufám, že se ten nepoměr nezmění. :-)

PO PRVNÍCH 3 MĚS.HLEDÁNÍ JICH MÁM 33, VŠICHNI LVI
V KLECI,UŽ SE TĚŠÍM NA MÉHO PRVNÍHO VOLNÉHO.JEN NA KORUNĚ Z R.1931 MÁM JEDNOHO KRÁLE ZVÍŘAT
NA VOLNO,ALE TO JE JINÝ MATROŠ... :-P

Už nějaký ten pátek s detektorem kamarádím,ale korunu mám jen jednu(lev bez klece) :-)když takovou Kčs najdu nechávám ji na místě ,jako odkaz dalším generacím!

Začínám Dva krále z lesa 1937,1938 1 na volno a 4 v kleci budu se snažit :-D
z Rynholce 49 let

20 s klietkou + 3 bez klietky :-)

mno celkem něco kolem 140 asi

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru