mince mrtvolka a její čištění - věčné téma

Tak jsem konečně nalezl první minci - polní mrtvolku viz.dvě fotky pod tímto odkazem http://uloz.to/xXp8dPkh/mince-zip

Protože zpravidla nemám štěstí na nálezy, tedy kromě šrotu, a lehce se nechám vyplašit cizí přítomností, většinou hledám tak hodinu nebo dvě a kopání mi dělá trochu problémy kvůli špatnému nářadí, byl jsem i za tento skromný nález docela rád. První, co jsem v rámci čištění udělal, bylo ponoření mince do šťávy vymačkané z citronu. Po asi 2 hodinách jsem minci vytáhl, bylo patrné, že modrozelená nákaza částečně pustila a zůstala v tekutině, nicméně vzalo to s sebou i patinu a proto je teď ještě těžší rozpoznat, o co vůbec šlo. Chtěl jsem se vás chytrých a vzdělaných zeptat na pár hloupých otázek:

1) Jak poznáváte o který kov se jedná, když před čištěním ani nelze mince identifikovat? Kvůli následné volbě metody čištění.

2) Máte nějaké univerzální postupy čištění jako např. nejprve mýdlová voda + kartáček, pak vyvařit a pak kys.citronova a když nic tak chemie

3) Lze s touto mincí ještě vůbec něco udělat? Myšleno zkusit ještě kys.citronovou (mám dojem, že jsem to přehnal a raději příště třeba max 3 minuty) a chvíli povařit aby se ukázala patina?

4) Je to nějaké RU, ale nevím přesně o jakou minci jde. Před čištěním byl velice mizerně čitelný letopočet, nyní už ne. Poznáváte někdo?

Moc díky za jakoukoliv odpověď.
o:-)

v kategorii Čištění a focení, založil Chalitd 3.9.2014 21:41

Zkouším různé postupy na oživení mrtvolek.Nemáte někdo nějaké které které můžete postrádat?


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru