Minelab Equinox 800 a 600

Vlákno určené pro všechny majitele detektorů kovů Minelab Equinox 600 a 800

Návod pro detektory kovů Minelab Equinox: Návod Equinox 600 a 800

Testy detektorů kovů Minelab Equinox: Testy Equinox 600 a 800

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 20.3.2018 12:28

Cobralav díky

na dohledávku - hloubku bych dal spíš Pole 2 , obnova 1 , odrušení interferencí 0 , GB ručně , 50 ton , multi , bez diskriminace , citlivost max . , IB 0 . a kopat vše , i co jde trochu do železa....nebo i přerušený treshold...

50 tónů?

Rozhodně ! :-)

Tak to bych to brzo rozšlápl,i u 705 jsem měl max.2 tóny, diskotéku nesnáším.

Zatím jsem také zastánce 50ti tónů. Ono to docela hraje, ale pomáhá to při identifikaci cíle. Ten "ménětón" mi přijde takový tupý, protože např. tón je pěkný, ale čísla skáčou sem tam. To v multitónu slyším hned. No a taky jsem bývalý Quatrař, tam to bylo dané :-)

Jak ti to pomůže při identifikaci cíle? Tady je moje zkušenost, která se týká ag mincÍ - extra malé a zlomky 2-5, ty trošku větší od 6 do 12, 3 a 6 krejcar Leo 14-16, 10 krejcar FJ I. 17-18, 15 krejcar Leopold 19 - 21, koruna FJ I. 23 - 25, větší ag mají větší hodnoty, 5 marka kolem 33, tolar 37 , ale vysoké ID mají i např. měďáky Františka I. - 3,6, 15 a 30krejcar , a menší měděné mince jsou taky vysoko. Hliníkové soc haléře jsou kolem 21 a přesně stejné ID měl ag 20 krejcar Františka I..... A úplně stejné ID jako tyhle "dobré" cíle, má I bordel ( v celém rozsahu škály), takže nikdy nemůžeš vědět, co tam dole je… A tam, kde u méně tónu skáčou čísla, tam u 50 tónu skáče zvuk - a ten bordel je pro mě neposlouchatelný. Nikde jsem zatím nebyl schopný vyčíst nějakou výhodu 50 tónu, když chci vidět ID, podívám se na displej.

Tady bych si dovolil nesouhlasit . Ty čísla ID máš samozřejmě popsané správně , ale jde především o ten zvuk signálu , jeho charakteristiku a průběh , a je jedno jak je vysoký , a na jakém id . Zkus si dát vedle sebe ty cíle se stejným id , jak si psal - hliníkový soc. haléř a ag 20 kr. FJI a poslechni ten zvuk - haléř bude trochu jakoby syčet , nebo bude trochu ohnutý , nebo příliš výrazný , zatím co ag se stejným id bude mít zvuk kulaťoučký , jasný , rovný . Těžko se to popisuje , ale když na to příjdeš , tak většinu těch soc haléřů necháš v zemi .

Tak,tak.Zkrátka v multitonu je zvuk,,barevný".Jak píšeš,kdo se ho naučí má výhodu. ;-)

Přesně ;-)

Kluci, asi tu padesátku ještě zkusím, ale stejně nejsem přesvědčený o její výhodě. Já ctím staré zlaté pravidlo - "je to barva, tak se to kope" a nechce se mě věřit, že by starý mazák Flegma v lese nekopal cíl s ID 21, I kdyby byl na stopro přesvědčený, že je socialistický desetník. I to zabarvení tónu se přece mění podle krusty, natočení mince, podle ohlodanosti okrajů a bůhvíčeho ještě. Průběh (délku) tónu pak zásadně ovlivňuje rychlost pohybu (co mě, mimochodem, u EQ celkem sere - je "pravidlo 3 vteřin", ten pohyb prostě musí být pomalejší než u analogu- a to i při vyšší rychlosti obnovy). Pětitón mám nastavený tak, že 2.úsek (tj. 1. barva) je od 2 do 5, 3. od 6 do 12, 4. od 14 do 25 a 5. je zbytek. Od oblasti č. 3 jsem už dal vyšší tón, přece jenom maximum těch malých ag je v tomhle rozsahu a na vyšší píp jsem zvyklý z analogu. No a kopu stejně všechno ( a za letošek zatím 304 ag - já chodím celkem dost často... :-))

Tak do lesa je to zbytečný


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru