Minelab Equinox 800 a 600

Vlákno určené pro všechny majitele detektorů kovů Minelab Equinox 600 a 800

Návod pro detektory kovů Minelab Equinox: Návod Equinox 600 a 800

Testy detektorů kovů Minelab Equinox: Testy Equinox 600 a 800

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 20.3.2018 12:28

Kolegové, poměrně rychle se sžívám s novým noxem, ale potřeboval bych poradit s anomálií s kterou jsem si zatím sám neporadil.
Chodím víceméně jen lesy a pokud je les bez bordelu, tak mám pole 2, zem odladěnou poloautomaticky (čas od času podle chování detektoru opět doladím), citlivost 20-23, multifrekvenci, rychlost zotavení 4-5.
Takto se dostávám i k velmi malým cílům v poměrně slušných hloubkách. Nicméně občas narážím na horniny, které mi celý detektor po přejetí cívkou rozehrají jako orchestr (od mínus hodnot do 20+). Nejedná se o čedič, ale žulu. Ta je tady na severu skoro všude, ale ne každý šutr a skála takto hraje. Zkoušel jsem pochopitelně stáhnout citlivost, což sice trochu pomůže, ale nezmizí ani na 16-18. Diskriminovat není co, protože "rušení" zasahuje i vysoko do barvy. Přepnutí do pole 1 nemá vliv. Trochu pomůže přepnutí na samostatnou nižší frekvenci.
Možná s tím někdo máte zkušenost a podělíte se se mnou, díky ;-)

Ahoj, horniny jde někdy odfiltrovat změnou pracovního kanálu, jde tak smáznout i některé čediče. Ale u tebe možná bude stačit, když v podobných místech nebudeš používat 2 režim, ten je pak zbytečně citlivý a na les v podstatě zbytečný. ;-)

P.S: nastavení citlivosti 20-22 (23 už hraje na většině míst), používej multifrekvenci, výsledky vždy výrazně lepší než jednotlivé frekvence ;-)

Ahoj, díky za reakci. Používám v podstatě jedině multifrekvenci. Co se týká změny režimu 2 -> 1, tak to na tuto anomálii nemá téměř vliv. Trochu to uklidní samotný detektor při běžném hledání, ale mě ta "citlivost" odezvy v režimu 2 docela vyhovuje. Zkusím ještě poladit pracovní kanály a uvidím, kam se posunu. ;-)

ok :-)

Pouze doplním řešení mého problému - kombinace rychlejší obnovy 7+ a vhodné citlivosti. Spolu s častější kontrolou země je pak klid. Režim 1 je pro takové prostředí ;-)

...vhodnější.


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru