Minelab Equinox 800 a 600

Vlákno určené pro všechny majitele detektorů kovů Minelab Equinox 600 a 800

Návod pro detektory kovů Minelab Equinox: Návod Equinox 600 a 800

Testy detektorů kovů Minelab Equinox: Testy Equinox 600 a 800

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 20.3.2018 12:28

Pánové, mám prosbičku. Chodíte někdo osmistovku s hloubkovou cívkou minelab 15x12 2D? Máte jiné nastavení oproti základní cívce? Případně jaké nastavení je ideální? Jde mi především o pole, kde se pohybuji rychleji, než třeba v lese. Připadá mi, že proti základní hůř separuje a pomaleji reaguje. Nechci tlačit rychlost obnovy do maxima a do IB vyšší než 2 se mi taky moc nechce. Na poli používám jedničkové režimy, park a pole podle množství bordelu. Odladění pumpa, od +2 otevřeno, zotavení 5 (někde 6), IB 1 (někde 2). Mám to na velkou cívku nějak překopat? Díky!

Pole většinou znamená, velké množství odpadu, plochu sondy máš obrovskou. Tudíž to, že tam používáš tak velkou diskrminaci je myslím špatně. Nech zavřenou jenom -9 a -8 a zbytek nech otevřený. Pokud ti bručení železa vadí, zeslab si jeho zvuk na vyhovující úroveň. Separace se pak zlepší. Navíc v bordelu je potřeba chodit pomaleji než v čistém. To znamená, že na poli by jsi měl chodit pomaleji. Zbytek je myslím ok, jak IB tak to že používáš 1 režimy. Dvojky jsou spíše dohledávací na drobotě. :-)

Ok, otestuji. Díky! :-)

Ještě jedna věc. Hledači mají tendenci, všude jít s citlivostí na krev. To nemusí být vždy zprávně, záleží na tom co hledáš. Pokud jsou to nízkovodivostní cíle, jako třeba malé Ag, je při použití velké sondy extrémně vysoké nastavení citlivosti na pováženou. Ono, pokud je v poli hodně železa, tak tou cívkou budeš chytat i hodně velkých kusů ve velkých hloubkách. Dikriminace ti je sice zavře, ale ty můžeš snadno přijít o nějaký takový drobný plíšek který vysí nad ním. Klidně se tak dá chodit v nastvení na 17-18 a zbírat spusty drobných barev neskutečně hluboko z úplně klidnou mašinkou.

Můžeš také otestovat ;-)

Pravda, na citlivost jsem zapomněl. S malou chodím 20-21. Tak s velkou uberu na 18. To dává smysl, díky! ;-)

Ano, takto je to podle mě zprávně :-)


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru