Minelab Equinox 800 a 600

Vlákno určené pro všechny majitele detektorů kovů Minelab Equinox 600 a 800

Návod pro detektory kovů Minelab Equinox: Návod Equinox 600 a 800

Testy detektorů kovů Minelab Equinox: Testy Equinox 600 a 800

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 20.3.2018 12:28

Zdravím všechny. Mám pár let NOXe 800. Detektor mě baví, nálezy fajn, hrsti mincí, bronzy atd. Chodím už delší čas na prospekce s archeology a konkrétně v jedné nejmenované lokalitě mám fakt problém, s jehož řešením budu rád za nakopnutí... Lokalita je bývalé velké keltské sídliště, spousty obolů, zlatých 1/24, 1/3 atd., bronzových artefaktů, ale i bordelu. Když jsem se tam dostal poprvé, hned se mi s 11" cívkou podařilo pár obolů v hluboké orbě, přičemž ostatní (vesměs DEUS) vůbec nic. Od té doby se situace obrátila, pokud je pole jen trochu upravené, tak všichni kolem odevzdávají spousty obolů a zlatých, ale u mě zlato vůbec (a je tam) a oboly velmi výjimečně. Proto bych se rád zeptal, jaké třeba máte zkušenosti s nastavením na malé Au a malé Ag? Dochází mi fantazie. Člověk by si řekl - aha, tak NOX je v tomhle slabej. Jenže pozor! V drtivé konkurenci DEUSů, tam ale se mnou chodí klučina s 6" cívkou a stejným NOXem, který má obrovskou úspěšnost i ve srovnání s DEUSy. Najde zlomečky sekaného zlata apod. A to mává neuvěřitelnou rychlostí, žádné pomalé chození. Takže dobrá zpráva - jen detektorem to nebude. Fajn. Tak jsem si ze zájmu pořídil tu 6" cívku, nechal si od něj nastavit zcela identicky noxe... a..pointa - našel jsem úplně houbeles - respektive kromě bronzů. Ani jeden obol, ani jedno zlato! Vím, že náhoda je blbec, ale když jste na lokalitě, kde to je a kolem to všichni tahají a dvakrát po sobě tam strávíte celý den... tak mi něco nesedí. Jediný rozdíl mezi zmíněnými noxy - mým a úspěšným kolegou (kromě asi delších a větších zkušeností) je, že má tuším starší firmware. Zajímavé, že pokud přejedu nalezený zlomek zlata na povrchu, ok signál slyším. Přihrnu na sáček trochu hlíny a stane se z toho občas proprsk na pozadí a to se soustředím, protože vím, že tam je. Tak trochu nevím, kde je chyba... S tím souvisí i dotaz, zda není kolem Brna nějaký polygon, kde by šlo testovat, asi si budu muset najít svou cestu... Co ten zlatý režim na noxu? V tom houkání úplně nevím co hledat. :) Díky všem za jakékoliv postřehy, příjemné Velikonoce a ať vám to padá.

To je blábol,to jsou archeoakce,nebo závody ve čtvercích,kdo najde víc statérů a obolů,deus versus nox o:-)

V podstatě jo. Je to závod v tom vybrat co nejrychleji vše cenné, než to vyberou rabovači. Ale zjednoduším to - v podstatě nechápu, že s tou malou cívkou najdu prd ve srovnání s úplně stejným strojem/jiným člověkem a ve srovnání s větší cívkou. Může to být samozřejmě i obyčejná smůla. Mě osobně je úplně šumák, jakou značkou se co najde, prostě mě to porovnání zarazilo a přinutilo přemýšlet, jestli náhodou nemá NOX nějaké limity, které mi zatím unikaly. Budu si s tím v nejbližší době hrát a testovat... Pokud ti to přijde jako blábol, tak to respektuji, říkal jsem si, že k tomu ty fóra jsou, že by mi pomohl něčí názor, zkušenost. Však odpovídat nikdo nemusí... ;-)

zkuste s dotyčným vyměnit stroje, jestli bude míst stejné štěstí se stejným strojem ve stejném nastavení, nebude to strojem a nebo se prokáže opak ;-) :-D


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru