Minelab Equinox 800 a 600

Vlákno určené pro všechny majitele detektorů kovů Minelab Equinox 600 a 800

Návod pro detektory kovů Minelab Equinox: Návod Equinox 600 a 800

Testy detektorů kovů Minelab Equinox: Testy Equinox 600 a 800

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 20.3.2018 12:28

PAWCZ - Diagnostikovat problém po chatu je sice jako věštit z koule ale zkusím dát dohromady pár rad a doporučení.
1)jako první když se ti něco podobného stane, mobil do letadla, noise cancel - automat /když nepomůže tak manualně proklikat jednotlivé kanály.
2)Pokud ani to nepomůže tak zkusit single frekvence , ale po každém přepnutí frekvence následuje znovu noise cancel.
3)Zkontrolujte kabel - požádejte někoho ať vám mává cílem před sondou a zkoušejte ohýbat kabel po celé délce - zaměřte se zejména na oblast za konektorem a vstupem kabelu do sondy - sledujte jestli signál nebude vypadávat nebo se nebude měnit ID (v nějakém větším rozsahu alespoň -+5)
Pozn:kabel si ukroutíte z 99% vlastní vinou - např. když máte povolené gumičky a sonda nedrží náklon a při každém položení detektoru se rovná s terénem (dochází k namáhání kabel v oblasti výstupu ze sondy)- platí obecně pro všechny detektory.
Pokud máte kolegu k kompatibilní sondou - zkuste sondy prohodit.
4)Pokud používáte 2kové režimy jdete prozvukům dost naproti - hlavně to v 99%případů není nutné a je to spíš kontraproduktivní.
5)zkusit detektor položit nebo opřít aby cívka viděla zem (bez cíle) a s něčím nehýbat - jestli bude hrát nebo ne. Pokud v klidovém stavu nehraje (sens:20) - detektor je v pohodě .- pokud hraje pouze při hledání (pohybu) jste buď na místě kde je velké množství cílu/železa/mineralizace (prostě bordel) nebo máte nějaký menší cíl /rež v krytu sondy, nebo máte povolený kabel - mějte na paměti že EQ dokáže vytáhnout i méně než gramový řetízek na relativně silný signál - co se asi stane když se vám kabel plný mědi bude mrskat hned u sondy ...(platí hlavně pro 2.kové režimy)
6)Detektor je stroj a nemá duši pokud se závada projevuje sporadicky - bude to nejspíš zaviněné cizím vlivem (rušení) -Pokud je něco s elektronikou závada se projevuje stále. Jediná náladová věc na detektoru může být baterka (pokud už je stará a dochází k velkým výkyvům napájení při zátěži)-Zde lze zkusit baterii nabít a otestovat s připojenou powerbankou (platí obecně pro všechny detektory) ale je to vidět velice raritně.

Děkuji za shrnutí. Podle všeho je problém v sondě. Zkusil jsem s kolegou připojit mojí sondu k jeho eq800 a měl okamžitě diskotéku. Jeho sonda naopak v mé eq800 fungovala bez prozvuků. Nepovedlo se mi ale zjistit, co je na sondě špatně. Manipulace s kabelem nic neprozradila, po hmatu mi přijde kabel v pořádku bez nalomení. Zbytek dne jsme dochodil s diskotékou v uších, na začátku hledačky bylo byla nestabilní i citlivost 14. Zajímavé je, že v průběhu dne se to opět uklidnilo a citlivost jsem vytáhl až na 17 bez větších prozvuků. Předpokládám, že pokud je v háji něco v sondě, oprava je vyloučena, nebo dokážete sondu opravit? Rád bych se u vás zastavil a třeba si zkusil Coilteka 14x9, po kterém už delší dobu pokukuju.

pawcz- zastavit se můžeš ,sondu vezmi sebou, jen prosím třeba den dopředu zavolat.Coilteky tu na vyzkoušení máme ale mě přijde nejlepší buď ta nejmenší nebo ta největší.- ta 14*9 je asi nejpodobnější parametrově základní sondě.

Jenom , dávno před lety, mi blbka podobně cívka a v ní zespodu malinká prasklinka.
Po vysušení zakapl lakem a chvíli ještě sloužila.


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru