Minelab Vanquish 340, 440, 540

Vlákno pro všechny uživatele detektorů Minelab Vanquish 340, 440, 540

Návod pro detektor kovů Vanquish 340: Návod Vanquish 340

Návod pro detektory kovů Vanquish 440 a 540: Návod Vanquish 440 a 540

Testy detektorů kovů Minelab Vanquish: Testy Vanquish

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 3.10.2019 16:14

Pořídil jsem si 540 a docela jsem se bavil, zezačátku. 5mm železný cvoček z boty v cca 10cm je sice super, ale trochu mne zarazilo ID20, s zapnutou podkovou. Následně jsem vykopal cca 40 cílů v rozmezí ID10-30 a vše železo. Zoušel jsem různé ladění na diskriminaci šrotu a nic. Takže za dnešek mám titul "kopáč dne" a přemýšlím, kde se stala chyba.

:-) Přesně tenhle pocit mám já . Srovnávám s předchozí X Tera 305. Chodím s Vanquishem většinou na režim šperky + all metal, citlivost max -2-3 pole.

Vanquish najde fakt všechno, snad i to co tam není. Zatím mi to ale přijde a úkor stability signalizace. Prostě takový splašený janek, pořád něco vypískává, kakofonie zvuků a čísel. Místo s kovoým odpadem ( třeba zbytky pletiva z oplocenek v lese, potrhaná munice), to je úplné utrpení. Zatím se mi těžko obecně rozlišuje velikost cíle. V čem je určitě horší tak v dohledávání, už jsem objednal dohedávčku, s tou 12" sondou je to fakt trápení.
.


Myslím že se u tebe nestala chyba. Už se to tu psalo - pokud je tam vedle zvuku barvy i zvuk železa, to hlubší "brum", tak i když ti bude na displeji svítit ID 10-30, tak je to skutečně železo. Buď je to větší, kulaté, hodně vyrezlé železo, nebo železo s nějakou příměsí. Pokud bude cíl skutečně barva, neměl by se tam objevit prozvuk železa ale jen barevné "pípnutí".
Osobně už při prozvuku železa moc neřeším ID, ale snažím se jen poslouchat.

můj problém je, že jsem hledal na čediči a nebyl jsem sžitej s detektorem. Na čediči ti tam nabrouká železo pokaždé i když se jedná o barvu. Prostě takový mineralizační ocas, jediné co zbývá je hodně pozorně sledovat jak moc kolísá ID a stejně se hodně nakopu. Pravda, pokud půda není moc mineralizovaná, tak je to pohodička, tedy až na hodně zaneřáděnej prostor, tam to lítá, že člověk nemá šanci to moc sledovat, co tím detektor chce vlastně říct..... A dost možná je to navíc právě tím, co jsi zmiňoval, je to splašený janek. Malá sonda je fakt super, tu můžu doporučit.....

Čau

ještě si všímám jedné věci. Pokud je prozvuk železa a do toho " potrhane" ID do cca + 12, je to vždycky malé železo.. Takže to už fakticky nekopu.

Pokud jde do železa ID 15 a víc, je to větší železo. Ve čtvrtek mi takto vyhlásil 80mm stabilizátor 15 cm v zemi, slabé železo + stabilní ID 18,19.

Mince byly zatím vždycky čisté, bez prozvuku železa. Měděné krejcary ID 33,34, včera niklak RU 10 heller - ID 20,22.

Největší peklo jsou spodky brokovych nábojů do 50 tvých let. Mely mosaznésspodky a ještě papírové nabojnice které jsou už rozpadle a zbyly jen ty mosazné spodky. Včera jsem jich kopl asi 10 :-) Davaji krásně kulaté ID 18-20, to samé co ten heller :-)

Zlatá slova mám 540 a taky spíš poslouchám.


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru