Minelab Vanquish 340, 440, 540

Vlákno pro všechny uživatele detektorů Minelab Vanquish 340, 440, 540

Návod pro detektor kovů Vanquish 340: Návod Vanquish 340

Návod pro detektory kovů Vanquish 440 a 540: Návod Vanquish 440 a 540

Testy detektorů kovů Minelab Vanquish: Testy Vanquish

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 3.10.2019 16:14

Zdravím mám 340 a chtěl bych se zeptat, jestli když dokoupím cívku V12 tak jestli se mi zvýší dosah do hloubky na stejno, jako kdybych měl 540?

Moja skúsenosť s inými detektormi a to vo všeobecnosti je že nekupovať veľké cievky.Dosah sa síce zvýši ale len doma na stole ked si to meriaš nejakou mincou.Na poli je to to isté ako zo základnou.Navyše viac falošných signálov a celková nemotornost ako s kolesom z bicykla.Myslím že to platí aj s rudým kladivom.Základná cievka je vždy najlepšia.Keby bola velká cievka lepšia tak výrobca by ju dával hned na detektor.Ved prečo nie ked ide hlbšie a je lepšia ale neni.Tak ju nedáva.Takže moja skromná rada znie,nekupovať veľkú cievku.

Na 540 je Největší cívka která se na Vanquishe dělá a ta je v pohodě :-) pravda je ale ta , že se mi chodí dobře i s tou malinkou ťapičkou , ta má 8" :-D :-D

Takže cívkou se hloubka nezvětší?

zvětší , ale je to v řádech pár centimetrů ;-)

Díky ;-) Takže když už chci větší dosah, tak koupit 540?

Môj názor je že iný detektor 800 alebo 600 ked chceš hlbšie.Na tvojom mieste by som už neriešil hlbku ale využil by som potenciál toho čo máš.To čo máš je dobrý detektor jednoduchý a pritom super technologia, Môžeš s ním kmitať veľmi rýchlo a prejdeš určite večšiu plochu ako nemotornejší 600 alebo 800.Je všeobecne známe že z ľahkým detektorom nájdeš viac vecí ako s ťažkým.Len treba veľa kopať a veľa lietať po roliach.Posuň sa v myslení a nerieš už detektor ale rieš hodiny kopania a hľadania.Oplatí sa uvidíš.

Mockrát děkuji :-) ;-)

Všechno má svoje pro a proti. Ale souhlasím s názorem že velká cívka má i větší pokrytí a protože vyzařuje větší pole, tak i tím pádem hlubší dosah. I když, jaký, to je otázka.
Hlavně si nepředstavujme, že "vidí" přesně pod sebe podle průměru a do udané hloubky všechno nad čím mávneme. S hloubkou se nejen snižuje výkon ale i průměr "hledacího" paprsku.
Dobře je to ukázáno třeba tady: http://www.kingdetector.com/blog/read/id/302
V hloubce pár cm vidí cívka přibližně do stejné šíře jako je její průměr, ale čím hlouběji, tím je paprsek užší a užší, až nakonec zaniká. Pokud bychom tedy chtěli najít minci někde kolem 20 cm, už máme šanci ji objevit třeba jen paprskem který má průměr jen několik málo cm. Proto bych musel mávnout ne jednou za každý krok, kterým se posuneme o průměr cívky, ale několikrát, abychom využili více dosah cívky detektoru.
Tvar vyzařovacího paprsku určitě taky ovlivní co najdeme a co kopeme.
Koncentrická cívka má možná větší záběr, ale 2D by mohla mít zase lepší separaci při mávnutí nad více předměty v zemi. To bude asi záležet hlavně na praxi v hledání a poslouchání zvuků detíku.
Zatím kopu všechno co se ozve jako barva i když ve finále to je rezavá podkova. Ale i ta je hezká, ne???
Je to všechno o hodinách a naběhaných kilometrech a "silných pažích" :o))
Protože tolik kil jsem netahal nikdy dříve, dokud jsem nezačal mávat detektorem.
Ze začátku mne faaaakt ruce bolely.
A proto, ať vám to pípá pod každou cívkou a nebojte : žádné pole není dokonale prochozené a to je dobře.

U těch civek je to právě naopak. Lépe separuje koncentrika oproti 2D a právě koncentrika vyzařuje indukncni pole do kuzelu. 2D má o něco větší dosah


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru