Detektor kovů Minelab X-Terra 705

Zdravím, pořídil jsem si detektor Minelab X-Terra 705, a už jsem s ním nachodil zhruba 10 hodin. Jsem s ním nadmíru spokojený, ale chtěl bych se zeptat na jednu věc. Zatím používám mód "Mince" a nastavení mám na All metal. Přijde mi ale divný, že sem třeba nenašel ani jeden hřebík, šroub, podložku či matku, proto by mě zajímalo, zda mám fakt takový štěstí, že nekopu takovou droboť nebo je to otázkou nějakého dalšího nastavení... Jinak kopu na poli řětězy,panty, petlice, zátky od piva atd...Takže zatím mám smůlu na něco pořádnýho... Díky za odpověď

Odkaz na testy detektorů kovů řady X-Terra: Testy detektorů kovů řady X-Terra
Návod pro detektor kovů Minelab X-Terra 305: Návod X-Tera 705

Detektor se již nevyrábí. Nahradila ho řada Minelab Vanquish

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 7.7.2010 20:18

Nazdar kolegové. Nedávno jsem pořídil dvoufrekvenční MD Tiger na XT705. Včera jsem s ní byl poprvé a nevím jestli něco dělám blbě nebo je cívka naprd... Na frekvenci 7,5kHz se to ještě dá chodit pokud snížím citlivost na cca 27 tak prozvuky skoro nejsou. Pokud to ale přepnu na 18,75kHz tak to hraje jak na pouti... Částečně pomohlo až snížení tresholdu a citlivosti na cca 25-26. Mohl by mi někdo kdo tuto cívku má říct, jestli je to normální jev, nebo je ta cívka k prdu?
Jinak nastavení terky klasika: Zapumpování na automat (přidat pár bodíků), zapnout v lese AM a hotovo...
Díky za podněty... :)

Zdravím, měl jsem jí a je dobrá. Proti základní DD je citlivější, takže citlivost na detektoru musí níž. Nicméně co jsem postřehl, tak jsou místa kde pojede na citlivost 30 úplně v pohodě. Pak jsou místa, kde budeš muset jít s citlivostí dolu, protože je tam jiné složení půdy, někde pomůže přepnutí cívky na druhou frekvenci. Takže doporučuji nevěšet hlavu a zkoušet i jinde, nastavovat, hledat. Je to prostě ostřejší cívka ;-)

Včera bylo i celkem vlhko. Od rána poprchalo... To možná taky mělo nějaký vliv... Nicméně si asi budu muset víc pohrát s tím nastavením... Už jsem něco nastudoval na webu, tak uvidím příště... :) Jinak díky za povzbuzení... :)

Mám MD Sniper a Discovery a to samé.Se Sniperem se nedalo domluvit prakticky vůbec a tak šel z domu a Discovery leží v krabici na skříni.Používám NEL Hunter.

Sháněl jsem malou cívku a vybíral mezi sniperem a žehličkou minelab 10x15 18kHz. Pak jsem koupil tu minelabáckou a paráda. Nehledal jsem s ní často jen kvůli její velikosti, protože mě nešlo překousnout, že má malé pokrytí, jinak byla super. Pak jsem koupil huntera a ostatní cívky byly k nepotřebě ;-)

Oválná Minelab je dobrá,používal jsem ji v lese na plnou citlivost.Bohuzel je jak z papíru,komplet se mi rozpadla,3x jsem ji opravoval.Hunter je prakticky nezničitelný.

Ahoj, ja s ni zkusenot primo nemam, tak neporadim s nastavenim, ale kamarad s kterym jsem chodil hledat nejakej rok, tak nechodil s nicim jinym a vzdycky to bylo v pohode a davala i slusny hloubky, co si pamatuju.


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru