Munice - jak jí poznat?

Zdravím,
chci se zeptat, z jakého materiálu jsou granáty, miny, střely, apod. Zkrátka jestli jdou detektorem rozeznat nebo zda to jsou slitiny a rozpoznání bez kopání je nemožné (tedy kromě orientačního zjištění velikosti).

Rozhodně nestojím o to, abych našel nějakou nebezpečnou věc... Sice nemusím kopat větší předměty, ale zase mi je líto, že přijdu o dost zajímavých nálezů.

Předem dík za info :-)

v kategorii Munice, zbraně a bojiště, založil Medicus 17.11.2015 22:54

Jen doplním, při nálezu podezřelého volat PCŘ - IHNED. Moje první pár dní čerstvá zkušenost je, že jsem v lese narazil na podezřelý předmět v podvečer a volal jsem 158 až druhý den dopoledne, při domění, že večer se tím nebude stejně nikdo zabývat. Chyba. To jedinné mi bylo vytknuto. Jinak naprosto hladký průběh. Voláno tísňovou linku 158, stručné sdělení nálezové okolnosti, tísňovka předala hlášení nejbližšímu obvodnímu oddělení, které mi volalo nazpět do deseti minut, poté jsem osobně určil místo nálezu, sepsání identity, mezi tím, co se čekalo na příjezd pyrotechniků z Olomouce jsem si ještě dobře povykládal s orgánem:) Pravdou je, že to měli krapet z ruky chlapci protibomboví (nález okr. Nový Jičín)... 8-)


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru