Nové hist.mapy

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/jak-vypadala-vase-obec-kdyz-byla-nemcova-jeste-barunkou-cisarske-katastralni-mapy-miri-na-web-40384962#dop_ab_variant=0&dop_source_zone_name=novinky.sznhp.box&dop_req_id=mkO5ue9GEog-202202010946&dop_id=40384962&source=hp&seq_no=6&utm_campaign=&utm_medium=z-boxiku&utm_source=www.seznam.cz

v kategorii Mapy a navigace, založil robik88 1.2.2022 10:51

Ahoj, pořadí mi někdo kde sehnat na internetu historické mapy? Začínám hledat. Díky
A nebo jestli existuje nějaká apka pro hledače :-)

Nejlepší apka s lokalitama kde něco najdeš se jmenuje ................................... prošlapaný boty a najdeš jí na konci svý nohy. :-)

Nejlepší historické mapy Čech jsou tady: https://ags.cuzk.cz/archiv/ Jedná se o indikační skicy stabilního katastru, jsou barevné, podrobné, období 1820-1840. Kam se na to hrabe vojenské mapování. Jsou tam různé verze těchto map, vhodné jsou také tzv. císařské otisky umístěné tamtéž. Pak doporučuji mladší mapy kultur. Nejlepší to pak porovnat s leteckými snímky, člověk občas vidí kudy vedla polní cesta, jak se měnila krajina. Dnes je vše zarostlé džunglí, to před 100 let nebývalo.

Dobrý den, dostal jsem k Vánocům detektor, rád bych prosím radu - kde hledat nebo jak se zaměřit kde hledat ? Hledal jsem něco na netu, potom přes mapy a nějak se v tom nevyznám .

Jendo,a zkoušel jsi hledat venku ?pole, louka,les?

Zkoušel , všechny 3 možnosti, asi spíš špatná lokalita

Jeno, zkus mobilní aplikaci Vetus. Když jdu podle map, tak používám právě toto.

Většinou ale jdu na náhodu. Prostě se mi nějaké pole líbí, není zaseté, tak to prubnu. :)

Ať se daří! :)

Aplikace super díky ✌️

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru