Obuv lovce pokladů

Zdravim všechny lovce pokladů,
nedílnou součástí výbavy lovce pokladů jsou boty. Chtěl bych se zeptat, jaké boty při hledání používáte a jak jste s nimi spokojeni. Ptám se proto, že já s botami, které používám, spokojený vůbec nejsem. Přitom se nejedná o boty, které by stály pár stovek. Používám boty z army shopu. Jedná se o boty od firmy HI-TEC, starší model Magnum (cena nových cca 2500 Kč). Obě boty cca po jednom roce používání popraskaly v přední části, kde se ohýbají prsty. Další boty jsou od firmy Prabos -vojenské boty polní letni verze 2000. Cena cca 2000 Kč. V těch jsem byl v terénu cca 5x a u obou mi praskly podelně obě dvě podrážky.

v kategorii Nezařazené, založil Delta 17.5.2015 15:02

ja mam treba vojensky lehky kanady od miltecu pouzivam na ne lestidlo a nemuzu jsi zatim stezovat a lezu vsude :-) ;-)

Pouzivam klasicke kanady vz 60 a super.
Vz 90 jsou taky dobry, ale maji tu nevyhodu, ze se roztahnou v mokru a uz se nevrati do puvodni velikosti zatimco vz 60 drzi. To mam na les
No a na pole podle potreby. Filcaky nebo boty magnum panther 6.0Lace. Zalezi na pocasi
Ono je to tezky rict ktery vic

Zdravím tě! Já používám tyto http://www.airborne-ranger.cz/shop/product/p1034-holandske-poustni-boty---orig-nove.aspx. Jsem spokojený,koupil jsem je sice z druhé ruky ,ale nosím je od zimy a drží pořád!At vybereš dobře ;-)

používam staré turistické vibramy

Ahoj Delto,můj celoživotní problém.Neznám tvojí velikost ale já mám 47,široký nárt,velké palce a ploché nohy.Na army shopy zapomeň.Nejlepší výběr Německo.Problém všech hledačů je v tom,že při kopání a dohledávce ( takzvaná poloha ve dřepu) přenáší veškerou váhu těla na špičky nohou.Nekvalitní obuv se projeví stinkou na malíčku nebo palci.Ještě je jedna firma ve Zlíně,která šije podle starých norem mrkni na net.prodává jen v pracovní obuvi :-) ;-)

Kua chlape ty musíš mít ptáka :-D :-D :-D ....sranda samozřejmně :-) :-)

Používám kanady koupené na aukru vzor 60,stály mě 300 Kč. Na vojně jsem v nich chodil pořád, a krom sešlapané podrážky jsou nezničitelné. :-)

Já mám pracovní boty Rád různě prohledávám opuštěný budovy, tak jsem chtěl něco, co má kovovou špičku, abych si pořád neokopával palce. Další možnost jsou kanady, těma se nikdy nic nezkazí.

tak ty bych nemohl mít,kolikrát mi bere cívka cvočky na botách

To znám, tak jsem začal chodit v gumákách i v létě a od té doby mám párádní plísně a ty návštěvy na dermatologii už nemohu ani spočítat.

:-D

Zkoušel jsem a nedá se s nima hledat.Pár lidem co znám by to ale nevadilo,stejně chodí s detíkem tak vyšťaveným a rozladěným že řve i položenej na zemi.

:-D :-D

Kdo byl na vojně kanady nenosí :-P :-P :-P

To ramires: Na vojně jsem byl a naprosto s Tebou NESOUHLASÍM, není lepší obutí do terénu než kanady od Prabosu. Je teda pravda že mě kanady na vojně vůbec nevadily, ono se halt musí vědět jak se ta těžká obuv má nosit aby to bylo nohám příjemné:-D

Jo to byla jiná liga ,já byl na zvs v osmdesátkách a ty moje kanady mělo na nohou snad tisíc lidí :-D

Já boty vůbec neřeším. Vezmu si co je zrovna po ruce a podle počasí. Gumovky,bagány nebo pantofle :-)

Klasický kanady AČR, bohužel jsem dvoje už zničil a jsou celkem drahý cca 1200 Kč, vyřešil jsem to holinama za 300, už jiný boty do lesů a polí nechci.

Po zkušenostech z vojny chodím v kanadách vz 60, kupováno v bazaru Army shopu za 500Kč. Spokojenost veliká, je to výborná bota a hlavně držák ;-)

Na jaro ,léto a podzim nosim pouštní francouzský boty,silná porážka a nahoře plátno ...jsou lehký a tělesná teplota je hned vysuší takže se mi hodně osvědčili....určitě nic těžkýho....Mil -tec je taky dělá a jsou cenově dostupný ;-)

Já jsem chodil v dosluhujících trekových LOWA, na hory už to nebylo, tak jsem je začal nosit na pípání. Pak jsem také měl Prabosy, sehnal jsem je od známeho policajta, vydržely fakt dlouho, jenže minulý měsíc jsem se plácal s detíkem na rozbahněném poli a to mazlavé svinstvo mi natrhlo obě podrážky u paty. Další budou kožené vojenské vz. 60, myslím, že je to dobrá volba, už jsem se po nich pídil.

Mám Prabos Fox už 2 roky. Tahal jsem je všude, les, bažiny, sníh, oranice. Pořád v perfektním stavu.

Já nosil do nedávna kanady vzor 2000 od Prabos, nosil jsem je 11 let a to hodně intenzivně, v létě, v mokru, v mrazech, ale nedávno se mi odlepila podrážka od podešve, naštěstí je podešev k botě šitá a né lepená takže to doufám půjde snadno zpravit.
Když jsem hledal náhradu těchto bot tak jsem zjistil že prabos už nedělá na svých botách podešve šité, ale pouze lepené, což se mi nelíbí. Pokud by jste měl někdo typ na kvalitní celokožené boty do těžkého terénu s šitou podešví, budu také rád za každý typ.

Zhruba před 6ti rokama jsem koupil Hanwag za luxusní peníz. Nosim je neustále za jakýhokoli počasí a boty šlapou pořád jak nový. Pravda, ček se musí pravidelně taky o boty starat, aby sloužily stále, ale ta půl hoďka maštění jednou za měsíc se opravdu opatí 8-) Každopádně na chuj jsou boty s ocílkou:))

Po čtrnácti letech mi praskla podrážka.Budu si opět kupovat tyto boty.Nosím je celý rok i do potoka, a na delší tůry. Musím se před tímto výrobkem uklonit.Snažte se, aby vám do nich nenatekla voda vrchem,potom delší dobu nevoní.Jedná se o trekingovou obuv CONDOR GTX art. S30470, tento model je stále aktuální.Co se vkládací stélky týká – obuv je vybavena stélkou DRYSOLE, doporučuji funkční ponožku PRABOS AIR TEC, obojí můžete objednat přes e-shop na www.prabos.cz

lovím ve farmerech už několik let a pořád perfektní a do mokra zateplené gumáky z lídlu. :-) 8-)

Mám pracovní obuv farmářky za 600,- s Canis a vydržely 2 roky než pukly za ty prachy asi dobrý.......

Ahoj panove... Ja chodil v kanadach, upadli mi podrazky, pak sem zacal nosit pracaky, ale vzdycky mi vadila ocelova spicka- pri hledani ve tme nebo horsim terenu sem si porad zvonil... Ted sem poridil paradni gumovky se zesilenou podrazkou a paradicka... Ale na zniceni, nic levnyho no... http://www.hunting-shop.cz/produkty/holinky-neoprene-top/106113037/

Chodím v gore-texovych kanadach ačr vzor 2011 a maximalni spokojenost , muzu jen doporucit

na pole do bahna,do lesa do sněhu za pár kaček,zatepleny jak papučky :-) pohoda https://www.decathlon.cz/panska-obuv-sh100-warm-id_8344304.html :-P

Díky už jsou doma a opravdu v tomto nečase super :-)

léto gumáky,ale pravou gumu a ne PVC ,zima PINNACLES EXTREME-20 http://www.levne-atv.cz/k143-KOMPLETNI-OCHRANNE-PRACOVNI-POMUCKY/k127-Pracovni-obuv/1401-obuv-poloholenova-pinnacles-extreme :-D

Leto - kanady vz.60
Zima - kanady vz.60
8-)

Scarpa Ladakh už dva roky. Sice třetina průměrné mzdy, ale nosím je od - 20 do + 30 stupňů. Horko nebo mráz řeším ponožkami.
Když jdu do kopce, tak je to jako by mě rukou jistil/přidržoval za patu. I po dvou letech jsou po nakrémování jak nové. Zpátky do kanad jen v nouzi nejvyšší.

Koukám, že vlákno stále žije :) Tak hodnocení - stále mám Prabos Fox, takže už 3. rokem a bez problémů pořád slouží. Podrážka stále jako nová, kůže na nártu, kde se bota ohejbá při kopání, jak klečím nebo dřepím, lehce popraskaná, ale vodu nepropouští. Mažu krémem od Prabosu za stovku a ještě trochu krému mám i po těch 3 letech. Chodím v nich i na houby v našem těžším terénu NP. Nejčastěji v mokru, sněhu, blátě apod.
Na sucho a lehké mokro mám Salomon Ultra 2 GTX už rok a půl, ale ty nosím prakticky denně - i na zahradě a pořád drží. Chodil jsem s nimi rád i v zimě. Proti Praboskám jsou neskutečně lehoučké, s goretexovou membránou, taky nepropustí mokro třeba z trávy apod. Mám je rád hlavně na dlouhé vycházky ve středně těžkém terénu. Ale do velmi špatných podmínek Prabosky bezkonkurenční, noha v příjemném suchu, pohodlí a hlavně mi zpevňuje můj natřikrát zlomenej kotníček, takže při mé nadváze fakt fungujou perfektně.
Oboje můžu s klidem doporučit.

Tak dnes, po téměř šesti letech, budu muset kupovat nové botky a rozhodně to budou zase Prabosy, zřejmě opět FOX. Podrážka vydržela ve výborném stavu dosud, což je pecka, ale udělala se mi trhlina nad patou v místě ohybu, jak jsem k dírám při výkopu a jednu nohu nepřirozeně neustále ohýbal. Prasklo to v té plastové výztuze, kde není kůže. Druhá bota drží stále. Ty boty si ale nechám na zahradu a do lesa za sucha, ta díra prakticky ničemu nevadí, ale potok s tím už v suchu neprojdete.

Každopádně za 3500 mít boty na hledání, turistiku, výpravy všude, do vlhka, zimy, léta, sněhu (těm botám je to fuk, komfort pořád) téměř 6 let, je opravdu pecka. Nosil jsem je prakticky 90 procent času, nijak zvlášť jsem se o ně nestaral. A s čistým svědomím je mohu doporučit všem.

Zkoušel jsem různé boty, vojenské kanady, policejní kanady, boty pro lesníky fa. Haix, ale vrátil jsem se zpět k Americkým koženým goretexovým Belleville.

zatim nejlepesi kanady SNB hnedy,koupeny za 200kc slouzili 9let v krusnych horach,dnesni nabidka za hodne penez kupujes mene kvalitni poradne vzit lidi u drzky 8-)

V létě sandály, teď pracovní boty s kovovými špicemi :-) když si nejsem jist, zda detik vubec funguje, tak mavnu nad botami a hned vím.

A v sandálech hádám máš ponožky :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru