Otázky ruského lovce pokladu

Zdravím, kolegové!

Nedávno jsem se přestěhoval do ČR a chtěl bych požádat o specifikách vyhledávání v České republice. Samozřejmě jsem už studoval hlavní témata na fóru. :-)
Ohledne hledani místa: v Rusku existuje web-stranka, na které staré mapy jsou GPS-kalibrovány s Yandex Maps (rusky analog Mapy.Cz). Na staré mapě najdeme napr. vesnice:

picshare.ru/uploads/180518/h3fqXv76Jd.jpg

Zmenšujeme průhlednost staré mapy:

picshare.ru/uploads/180518/Vuzp1FZ0aO.jpg

A vidíme, že v roce 2018, na místě vesnice je pole - blízko silnice. Skvělé! Můžeme kopat:

picshare.ru/uploads/180518/g7szKx5q26.jpg

Pracuje tato metoda v ČR? Myslím, že hlavní "problém" je v tom, že máte málo zmizelých lokalit, tj. že pokud v 17-18. století někde byla vesnice, nyní je tam město. o:-) Je-li tato metoda stále aktuální, jakou mapu doporučujete (nazev, nebo odkaz na ji na webu)?

Neptám se samozřejmě na vaše soukrome tajná místa, chci pochopit samotnou zásadu.

Děkuji všem za vaši pomoc! Máte-li zájem o hledání pokladu v Rusku - zeptejte se, rád vám něco řeknu. :-)

v kategorii Lokality, založil Lelantos 18.5.2018 22:18

TO: z5

Dekuji! Toto temu urcite prostuduju. :-)
A mam ještě par otázek - po přečtení tématu "les nebo pole".. o:-)

1) Spravne jsem porozumel, že v ČR _99%_ polí ma sveho vlastnika? Tj. vyber ja maly - buď se s ním setkáš, nebo ne, ale v 99% vlastnik _existuje_.
2) Co se tyka lesu - chápu, že lesy v ČR patří _státu_. Ale v lese jsou myslivce... :-/ Jasne, že nikdo nemá takovou statistiku, ale - jaké jsou šance na setkání myslivce c pozice _zakona_ (např. zakon řika "v _každem_ lese musi být _aspon 1_ myslivec", nebo "v lesech s plochou _menší než X_ km2 myslivec není potřeba" a t.d.)?
3) Pokud jde o myslivce: v jaké denní době obvykle chodi po lesu - rano, večer, nebo _kdykoli_?

Nebuďte překvapeni, jestli moje otázky vypada blbe, protože v Rusku myslivce setkáš mozna jen někde na Sibiři :-D a 99% poli patří státu který se vubec nestará, že ho vykopáváte, pokud tam není nic rostoucího.

Dik! ;-)

1) Vetsina lidi chodi na pozemky bez povoleni majitele. Ten kdyz Te tam uvidi, tak nekomu to nevadi, nekdo Te vyzene. Ale vetsinou nikdo neprijde.

2,3) Na myslivce muzes narazit kdykoli a kdekoli. Ale spis jsem je potkaval vecer. Jednu neprijemnou zkusenost s nima mam, vlastne dve...takze ja je moc nemusim. Ale stejne si myslim, ze to je o cloveku a holt jsem trefil idioty. Nicmene z lesa me vykazali jenom jednou, prtze tam chteli strilet, coz je pochopitelny. A plati to co u bodu 1, vetsinou nepotkas nikoho.

Пару-тройку лет назад, в Кунратицком лесу в Праге пристрелили копателя с Узбекистана, он золотой клад нашел.
В лесу, в наушниках не ходи. Охотники иногда целятся в тебя или в оптический прицел разглядывают,непонятно - но пугает. Близко к домам не подходи, полицию вызывают. А так все спокойно.
8-)

omlouvám se za ruský jazyk
;-)

No asi jsi ho vystrasil slusne...dle toho, co jsem z ty rustiny pochopil ;-) :-D

TO NOL22:

Uff, no, jako bys jste mě upokojil... Teď musím ješte přestat přemýšlet na Kč 2M pokuty (jestli pamatuju to spravne) a a všechno bude OK. :-)

"jenom jednou, prtze tam chteli strilet" - jj, to je _nejnepříjemnější_ věc, na kterou _nemůžu_ přestat přemýšlet. V Rusku lidé, kteří mají zbraně, jsou nebo policisté nebo bandité (ve volném oběhu zbrani nemame), kterym vubec nevadi ze hledas na neco v zeme. Proto jestli setkáš nejakeho debila, tak maximalne co bude mít, je nůž, od ktereho je možnost uniknout. Od kulky - ne. :,-(
Četl jsem o tomto incidentu v Kunratickem lese (o kterem pise NE_XT) - brr..... Nechci být dalším důvodem pro podobné zprávy na Dnes.Cz. :-O o:-)

TO NE_XT: в личку написал / viz soukromou zprávu ;-)

To s tou vrazdou v lese...to byl vyjimecny pripad. Kluk byl na spatnem miste, ve spatnou dobu. Vem si, ze ja do toho lesa v te dobe chodil hledat taky. Po tom, co se to stalo, me tam uz pritelkyne nechtela pustit. Ale hledaci tam chodili stejne porad. Ted uz je zmetek za mrizema. 2 miliony pokuty? Klid... Ta vsechna narizeni a omezeni...ono to vypada na papire hrozne, realita ale neni tak brutalni :) Tady po Tobe strilet fakt nikdo nebude. Maximalne nahodou myslivec :-D

Привет. Деусом доволен? И разобрался где можно копать а где нет, подскажешь? Спасибо

Написал в личку / Viz soukromou zpravu

TO NOL22, OBI:

"strilet fakt nikdo nebude. Maximalne nahodou myslivec :-D"
"Jednou mi vystřelil myslivec přímo za zády, mohli jsme být tak 20 metrů od sebe"
"A v druhém případě myslivec střelil opodál srnu"

S tim ze je to _vzdycky_ o lidech - mam 100% souhlas! :-) Ale, střílet bez jistoty, že v okruhu 1000 metrů není nikdo - největší nezodpovědnost ze strany myslivce. :-O Nejsem specialista v lovu, ale zviřat mate pořad i v 5 km od Prahy, tak co - půjdeš zbirat houby do např. Divokej Sarky a dostaneš kulku do zadku? ;-) Proste protože myslivec ti nevšiml... OK, to už proste moje "myšleni nahlas", ale idealne - meli bych existovat nějake pravidla pro myslivce ohledne střileni: např. "od __ do __ hodin", nebo "na lichá čísla měsícu", nebo ješte nejak... o:-)

Půjdu položít otázky v tematu "Old maps". ;-)

Dekuji kolegove za pomoc a doporučení! :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru