no svatého Mrcáska ne
Patron-ochránce.
Máme my hledači nějakého patrona-ochránce,jako mají třeba rybáři sv.Petra ???
Někde je uváděn Svatý Kryštov a jinde zas Svatý Antonín Paduánský.... Každý toho měl na starosti trochu víc,tak si vyber.
Já zatím slyšel jen o tom Svatým Mrcasovi,ale Svatý Kryštov zní věrohodněji.
sv. Kryštof je ochránce poutníků a cestovatelů......nepovažuji se za turistu
mimo jiné i hledačů pokladů
Zase ten mrcas,to je TFUJTAJBL
Patron všech mrcasníků je blahořečený masturbant z ostrovu gayos
a Kryštofa pro nás hledače beru...půl času trávím v autě tak alespoň mám dvě mouchy jednou ranou
jj Patrosos to je dobrá dedukce jako ten Maigret
No chlapci............dloubeme to ze země, tak asi nejspíš sv. Barbora.
Ale svatej vocas to rozhodně není
No Svatá Barbora pokud vím je patronka havířů,tak by na tom taky mohlo něco být
Barborka je sice patronka havířů,ale my tak hluboko snad nejdem.
No, tady u nás byly takzvaný selský šachty a jejich hloubkám se často blížíme
SV. HELENA
[Helena, mater Constantini imperatoris]
Datum: 18. srpna, připomínka
Postavení: císařovna
Úmrtí: asi 329
Patron: měst Frankfurtu, Pesara a Ascoli, biskupství trevírského, bamberského a basilejského; je patronkou dolů, hledačů pokladů, barvířů, výrobců jehel, ale také ochránkyní proti blesku a ohni, pomocnicí k nalezení ztracených věcí a odhalení krádeží
Atributy: císařská koruna, kostel, kříž, hřeby
http://catholica.cz/?id=3764
Tak a máme asi jasno
Vo tom není pochyb , jakýpak asi?
No jo, teď si uvědomuju, ona vlastně hledala (a taky zázračně nacházela) všelijaké ty svaté relikvie. Možná i proto ji kanonizovali. Jenže si myslím, že jako císařovna na to měla,narozdíl od nás, svoje lidi.
Mno.........někteří svoje lidi mají i dneska, o tom s Krejcarem něco víme
A já nikoho nemám ,sám si vařím,sám si peru,....
Pučím ti tři děti
Myslím, že na začiatok by mu jedno ceeelkom stačilo!
Pánové,jsem zasloužilej otec,mám doma dvě princezny,vlastně s manželkou tři
Kdyby to četla manželka
Já to četla,raději se zdržím komentářů, Vlčku,to víš tady Tě mlátit nebudu,ještě by řekli že Tě biju Nééé Vlk chtěl asi říct,že když jsme měli jen jeden detík tak jako gentleman chodil s lopatkou a krumpíkem a detík přenechával mně, tak že na kopání mám vlastně já jeho no a na něco jinýho taky,občas je ochoten i dát nádobí do myčky,ale pssst nikomu to neřikejte
Sv.Antonín Paduánský je patronem :
za znovunalezení ztracených věcí; milujících, manželství, žen a dětí, těhotných žen, za šťastný porod, proti neplodnosti; starých lidí; chudých; cestujících; pekařů, horníků, lodníků, námořníků, trosečníků, pastýřů vepřů, pošťáků a pracujících na poště; proti horečce, proti nemocem dobytka, proti moru; proti ztroskotání lodi, proti válečným útrapám, pomocník v každé nouzi; františkánů; zvířat, koní; / proti lichvě a úrokům /*;
Tak to musí mít mozoly i na svatozáři..................
Nojo byl to dříč
Takze budu děkovat a modlit se ke sv. Heleně.
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.