Peticia SK

http://www.peticie.com/slobodne_detektorova prosim podpiste to

v kategorii Skupiny a společná hledání, založil politik510 20.2.2014 16:01

http://www.peticie.com/slobodne_detektorova

ak nebude fungovat táto som ochotný rozbehnúť aj právnu "papierovú" formu prečo nie netreba ostať zakríknutí a ked toľko ľudí vie nadávať na internete tak dufam že ti aj podporia tu petíciu

Hlavně potom vytisknout na měkkém papíře, ten neškrábe :-D :-D :-D

Začal sa hon na čarodejnice.. http://style.hnonline.sk/vikend-140/slovensko-chyta-zlodejov-historie-detektoristov-606185

Myslím si, že každá věc má svojí stranu pomyslné mince, ale toto je zbytečná kriminalizace našeho koníčku... Máte mojí podporu!!!

To je pěkná objednaná sračka co je v tom článku... Kluci držte se !

ako nevedel som po precitani toho clanku ako reagovat ked detektoristov archeologovia vykresluju ako obycajnych zlodejov kriminalnikov a vrahov to uz kde zijeme? Ako beriem ked niekto znehodnocujje archeologicku vykopavku ale preco archeologovia nechcu prijat detektoristov medzi seba na pomoc s odkrivanim myslim ze by to bolo prospesne pre obe strany a je jasne ze by zakon mal rozlisovat aj to kde je ten detektorista zakaz by mal byt udeleny len na archeologicke lokality historicke pamiatky a archeo vykopy rad by som videl p.Optizovu ako sa sere po 50 rokoch oranom poli a robi si tam vykkopavky a hovori ako ju tam kazdy ide zabit a media tie su jednoznacne na strane statu bohuzial stava sa z nas opat policajny stat kde obycajny clovek nema uz zas na pravo vyjadrovat sa lebo ak ano media by sa snazili ziskat aj nazor druhej strany.

S těmi medii je to opravdu divné. Nám volá novinář každou chvíli a archeologové v ČR docela často již jasně rozlišují mezi hledači kteří chtějí spolupracovat a těmi co kradou. Problém na Slovensku je v tom že je to vždy takové ode zdi ke zdi. Když mi kamarád řekl že když zajede s autem na lesní cestu dopouští se trestného činu a že se jedná o tom že vstup do lesa na Slovensku má být zpoplatněn.

Tedy zatím pouze pro právnické osoby. I když volný pohyb po lese je snad problém už nyní a všichni by se měli pohybovat pouze po cestách......

Archeologové na Slovensku přišli o všechny spolupracovníky, v článku od kurátora Národního Slovenského Muzea který vyšel ve SME je to popsané velice přesně. Nikdo přeci nebude udávat sám sebe. Myslím že Slovensko je nyní v takové fázi v jaké byla Anglie v 90 letech kdy po Anglii vyseli plakáty nosatého žida s velkým pytlem plných nálezů a detektorem kovů a hledače po polích naháněli bobíci.

Reakce lidé na podobné represe je ale všude stejná, s hledání se stal adrenalinový sport a hledání nebylo nikdy v UK populárnější. Bohužel takový postup přitáhne spíše řekněme “dobrodruhy” než lidi s vážným zájmem o historii a archeologii. Což je škoda. :,-(

Veď to že u nás na Slovensku existuje buď biela alebo čierna nič medzi tým neexistuje stačilo by ho len tocha zmeniť a každý by bol spokojný a neboli by tu takéto hony na čarodejnice a propganda na to aby kazdy začal udávať už aj kamaráta za to. myslim že keby sa spravili nejaké občianske združenia a spolupraca s archeologmi tak by to cele vypadalo inak a myslim ze aj muzea a historici by z toho profitovali ale pokial sa nezmeni zakon a menatalita ludí je to celé v nedohladne.

Mám pocit že chovanie archeológov na Slovensku a ich oficiálne vyjadrenia vylučujú akúkoľvek spoluprácu. Snažia si vytvoriť absolútne vlastníctvo nad archeológiou a históriou národa. A to všetko pre národ teda pre nás ľudí ale bez nás obyčajných ľudí. Stavajú nás do role hlúpych, ktorým treba zakazovať a prikazovať.. Výsledok vnímame všetci, archeo nálezy sa strácajú na čiernom trhu, archeológia a história sa izoluje od obyčajných ľudí pre nezmyselné zákony a miesto záujmu o ne sa buduje roztrpčenie a znechutenie. Nemá im to však kto priamo povedať lebo majú v rukách moc a nie je žiadny rovnocenný oponent. Je mi to ľúto, chcel som vziať chalanov z útulku pre týrané matky s deťmi na pole s detíkom a zapáliť ich cez túžbu niečo nájsť túžbou po poznaní histórie nášho národa ale realita je, že by som ich navádzal na trestný čin. Je mi to ľúto.. Skladám poklonu Elmarovi za to všetko čo tu robí aby v Čechách bola situácia iná.

aj mne je to vsetko moc luto. moc moc moc

Pozor zmena rétoriky pani Renáty Glaser-Opitzovej... Začína podporovať hľadanie pokladov špeciálnym detektorom :-) V tom článku je medzi riadkami napísané veľmi veľa..
http://www.sme.sk/c/7136274/pozor-mozno-stojite-na-poklade-slovensko-je-jedno-velke-nalezisko.html ;-)

http://www.historyweb.sk/clanky/detail/detektory-kovov-a-mrtvi-vstavaju-z#.UzrpqaJUBoM pokial bude autor tohto prispevku fungovat tak na slovensku sa velmi nepohneme, stal za prijatim terajsieho zakona a myslim si ze doteraz sam nevie aku cestu si ma v zivote vybrat, najviac ma ale pobavilo ze v tom clanku pouzil obrazky ktorymi mi oponoval voci mojmu prispevku v casopise muzeum, ma to pomylene z dosahmi beznych detektorov, (neuvedomuje si ze vykradaci maju ovela lepsie vybavenie a ze z vysoka na zakon seru, ale aspon si pohladil ego) oficialne co viem od pamiatkarov tak do hlby 60cm na poliach ani neuvazuju o nalezovych okolnostiach lebo vsetko je uz defakto do tejto hlbky na poliach poskodene.

no a ktorej strane sa pcha do ......... otvoru a ktora firma sa casto objavuje na jeho webe ani nemusim hovorit (smerom k soc. istotam za po moci J&T)

http://www.historyweb.sk/clanky/detail/kde-ludia-schovali-najvacsie-poklady#.UzrtSKJUBoM (na konci)

Na slovensku zakazane : chodenie z dtektorom kovov , jazda autom po lese , bicyklovanie sa v lese uz chceli zakazat aj volny vstup do lesov ci limitovany zber lesnych plodov ale posledna informacia ma dojala za trestny cin sa povazuje aj ak je dotycny prichiteny na archeolokalite zo zapnutym gps .

Na slovensku zakazane : chodenie z dtektorom kovov , jazda autom po lese , bicyklovanie sa v lese uz chceli zakazat aj volny vstup do lesov ci limitovany zber lesnych plodov ale posledna informacia ma dojala za trestny cin sa povazuje aj ak je dotycny prichiteny na archeolokalite zo zapnutym gps .

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky