Podle čeho vybíráte lokalitu?

Ahoj,

velmi by mě zajímaly vaše názory, ohledně výběru vhodné lokality (pole, les) Podle čeho vybíráte konkrétní úsek? Protože pole jsou obrovská, lesy jakbysmet. Vím, že se dá vybírat dle starých cest na mapách apod. Ale tohle je docela ošemetné a pokud si chci vybrat prostě obyčejné pole, podle čeho vybrat? Co vás přesvědčí, že zrovna na tuhle část pole chci jít? Nebo prostě chodit chodit a zkoušet?

Zkrátka budu rád za jakýkoliv názor a vaši zkušenost.


Děkuji, děkuji a děkuji.

v kategorii Lokality, založil Hledator 28.2.2019 21:05

Mám totožný problém, co zakladatel fóra. Nevím jak a kde pořádně začít. Poprvé jsem zkusil Prahu u Hrdlořez a pouze odpad, pípalo to téměř na každém místě. Teď o velikonocích jsem hledal neoseté pole, podařilo se kousek od Prahy, ale výsledek samozřejmě nevalný, knoflík a starý hřeb (z čehož mám samozřejmě radost). A to jsem jezdil snad hodinu a půl. Ještě jsem zkusil jeden les za Prahou, ale tam to ani nepíplo. Ano, bez přípravy, ale řekněte mi, má cenu třeba zkoušet ještě Klánovice, Běchovice, nebo to je již pasé? A také, nyní jsou všechna pole osetá. Lesy podle starých cest? Děkuji a nezlobte se za dotaz začátečnické lamy.

Ahoj, u Prahy sme měly asi před rokem stavbu podél poděbradské cesty, mezi Zelenčí a Nehvizdama, ty pola chodilo spousta hledačů, ale i tak tam toho bylo dost, žádný velký nálezy, ale pro začátek ti to možná bude stačit. Většinou RU halérky občas maruška, navíc tam rostou obr haly jak houby po dešti takže ty pola bývali nezasetý. No snad ti to pomůže... :-)

Diky moc, kouknu tam :).


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru