pole - v noci nebo ve dne?

Je lepší chodit na pole v noci nebo ve dne? 8-)

v kategorii Lokality, založil en130 28.4.2014 18:38

já chodím hlavně les ale jestli mysliš osety tak je to lepši asi v noci :-D

ted chodím les pole až bude po orané :-P

V lese není moc nálezů, na poli více, ale zase mizerných. A pozor na myslivce, ti ožralové Vás klidně sejmou. Hlavně, že se něco hýbe, fakt to není legrace v noci.

" ti ožralové Vás klidně sejmou." víš o nějakém případu kdy ožralej myslivec sejmul hledače?

Ale když budu mít baterku, tak si mě přeci nikdo s žádným zvířetem nemůže splést. :-D :-D

Zdravím všechny stejně posedlé . Já chodím hledat pole a to převážně v noci ,zásadně jen ta která nejsou osetá hledá se mi daleko lépe je klid signály jsou lépe slyšet nechodím s žádným světlem a na pole vyrážím před setměním aby mě Ti ozbrojení brigádníci zahlédli a některý po mě nevyšil Někdy to ani není možné. Jeden den pole poořou ráno rotavátor porovná a hned provádí setí ( proso , nebo hořčice ) takže jediný termín je noc .Těm kteří nezkoušeli hledat doporučuji ,baterku nepoužívám ani na dohledávání díry po sobě zahrabu aby nebyl problém při dalším hledání .Naproti v domě bydlí šéf družstva tak se vždy zeptám kdy budou set abych věděl na které pole jít dříve .U nás se seje hlavně obilí , řepka , kukuřice a slunečnice.Takže nejdříve pole kde se bude set obilí potom kukuřice ,řepka se seje koncem léta jak je vše oseté tak potom les ale tam chodím jen den . Pařezy ,díry nechci si rozbít v noci detík . Ať se daří

Tak to seš borec ,když hledáš takhle v noci. :-D

V noci spím. ;-)

Noční hledání má super atmosféru... Před časem jsem takhle chodil na jedno pole za Prahou - záře města poskytovala tak akorát osvětlení aby člověk malinko viděl. Vždy bez baterky, ale kvůli myslivcům nosím alespoň tritiový značkovač pro munici na batohu. :-)

Taky chodím poslední dobou v noci. Skoro z devadesáti procent, škoda jen, že s polema je teď konec, skoro všechno je už oseté. Jinak chodím s čelovkou, rozsvítím jí vždycky až nad nálezem, pokud ho nemůžu trefit nebo na omak nepoznám, o co se jedná. Je to pohoda, nikde nikdo, žádnej čumil, někdy se zvířátkama pěknej adrenalin, když to člověk nečeká a málem se srazí se srncem, pokud vyjde měsíc, je vidět jak ve dne...

já bych to v noci asi ani neryskoval... za prví, bych se bál zvířat :-D a za druhý, bych se bál slepýho myslivce... :-/ ale může to bejt dobrodrůžo :-) ale jak řikám, něco by se někde šustlo a už bych byl v pozoru jak srnka..

Tak tohle je pro mě jasná věc.V noci sem nebyl ani jednou a od doby ,kdy po mě vystřelil nadrženej nimrod ve tři hodiny odpoledne za krásného slunečního dne končím hledačku nejpozději ve chvílikdy slunko doběhne obzor.Pokud je pod mrakem ,tak ještě dřív.Ne že bych se bál střelby ,ale ten kravál doma za předposraný trenky už nechci zažít ;-)

ve dne a v létě i v noci

Ve dne a v létě hodně brzo ráno(5h),v noci spím.

Ve dne na tebe vlítne nasraný majitel v noci tě střelí myslivec nebo prožene prase, vyber si :-)

nálezy ti nikam přes noc neutečou :-D :-D :-D

Poslední dobou chodím v noci, pochopitelně na pooraným a nebo na podmítnutým a je to pohoda. Svítím si čelovkou na druhý nejslabší stupeň, aby si případný myslivec nespletl cíl. Někdy se lidi ptají, jestli se v noci nebojím přepadení apod., přitom bych chtěl vidět toho vola, který by přepadával po tmě někoho mimo civilizaci, nebo dokonce v lese.

To mas pravdu chodim vždycky ozbrojen uz jen ten ostrý rycek by udělal paseku :-P

Hermez-neznas mapu,nemusi to bejt zrovna hledac
Ja vim o dvou pripadech kdy ozralej myslivec strilel po tme a oba skoncili kaputos...
Ze dvouma uz jsem se setkal,jeden za sebou tahl flintu,sotva pletl nohama,ale sel na posed..
Druhej si dojel autem az k posedu,tahlo z nej jak z palirny,ale zvedavej byl fest...
Proste nechodim pole kde jsou posedy!?
Jinak nocni hledacka je lepsi nez za dne stopro,ale zas tak casto v noci nechodim

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru