Přísečnice - Rusová - Dolina - Kotlina

Zdravím pánové - určitě i dámy,

jsem z Vejprt a tuhle lokalitu velice dobře znám a rád tam ve volných chvílích chodím. Ve Vejprtech jsme založily Spolek historie Vejprtska - náš záběr je od Klínovce po Rusovou. Pravidelně pořádáme ve Vejprtech výstavy pohledů, medailí odznaků a dalších předmětů historie tohoto kraje. To proč tenhle článek píšu je prosba o spolupráci s Vámi. Dáváme dohromady soupis medailí, mincí, odznaků, štítků na hole a psích známek právě lokalit mezi Klínovcem a Rusovou. Budete se divit ale soupis uč čítá 281 položek. Odznak Katolického dne v Přísečnici z těchto stránek jsem dosud neviděl. Úžasné na sepisování tohoto materiálu je že neustále se objevuje něco nového. Je to dáno i lokalitou, kdy původní obyvatelé (Němci) se na konci války všeho zbavovali, takže dochovaných věcí je minimálně a rozesetých po okolí maximálně :) . Pokud má někdo dotaz na nějaké místo nebo fotografie není problém - pokud máme v našem archivu rád poskytnu a na oplátku prosím o informaci o nálezech z tohoto kraje. Zároveň není problém vyrazit na společné hledání. Dík moc a ať to krásně pípá.

v kategorii Lokality, založil lukasek001 8.3.2019 12:43

Škoda že sem nejdou vkládat obrázky. Nej pecky pro mě jsou: žeton na pivo do hostince Karla Steinera v Dolině, psí známka z Doliny a Černého potoka nebo odznak Turnerů z Háje (Stolzenhain).

Ahoj, můžeš mne kontaktovat na emailu: kyslink@seznam.cz , nebo na FB (messengeru): Standa Kýsa Veselý? Potřboval bych nějaké info o okolí Přísečnice. Díky


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru