Detektor kovů XP ADX 250

Zdravím všechny lovce.Prosím o radu.Mám problém s detektorem.S XP ADX 250 hledám 2 roky.Baterky používám dobíjecí zn.Energ.2650,které mám též dva roky.Sluchátka nepoužívám vubec.Problém je takový,že mě při posledním hledání asi po hodině začalo XP prskat a vydávat všechny možné zvuky.Detektor jsem vypla a vzápětí znovu zapla-opět stejný problém,když konečně utichl,tak nereagoval na žádný kov :-(.Vyměnila jsem baterky,ale problém je zde stále.Pokud pohnu trochu s kabelem od cívky-detektor prská,ale na kov nereaguje.Jsem z toho neštastná,protože mě nenapadá,kde by mohl být problém?Cívka i kabel je vyroben z voděodolného materiálu a spojen s cívkou napevno.

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 29.5.2009 11:52

nejspis je problem se sondou..pokud je jeste v zaruce poslat ho at se na to mrknou

icee.shadow-Problém se sondou mě vubec nenapadl.Záruka je dva roky(detektor byl zakoupen 6.6.2007)...to už asi neprojde :-(.

Tak zaruka je pokud dobre pocitam do 6.6 2009:)mas na to jeste tri dny,to se da stihnout odeslat ji treba dnes,..mno dej mi vedet jak to odopadlo,asi bych tam zavolal..icce

Tak tak, záruka až do 23:59:59 6. 6. 2009! A stejně se to Astoret pokazilo již minulý týden, tudíž v záruce. Čekám na reakci prodejce... ;-)

mno tak by to mel vzit,jim o nic preci nejde a mit novou sondu se vyplati.))

Kaprál-Nikoliv minulý týden...on už mě detík takhle zlobí pul roku,ale to jsem vždy přičítala bud baterkám nebo rušivým vlivum...To si takhle chodím po polích překvapená jak jsou čistá,protože detík ani nepípl o:-).Tak to budou asi ty mouchy detektoru zn.XP-dobrý na hledání,ale časté závady...

V tom případě nastala někde chyba!!! Pokud se to projevovalo tak dlouhou dobu,proč jsi nedala třeba dotaz na forum?Poslat ihned,kopii záručáku nechat doma a vše ostatní tam.Do 6.6 je jěště dost času a prodejce se nesmí na nic vymlouvat.Důležité je datum podání na poštu!!!Ahoj ;-)

Jo a ještě dodatek,,,nemusíš nic vysvětlovat.Napiš že detík nereaguje na cíl a stačí.Oni si už budou muset poradit sami ;-)

Kokeš má pravdu rozhodně bych to tak udělal a jsem zvědav na reakci prodejců hned se ukáže jak jsou na tom se vstřícností k zákazníkovi ;-)

meli by to vzit uplne v pohode si myslim,ale chce to fakt rychlou reakci:)

Pokud mě paměť neklame, tak na DW prodlužovali záruku o 1 rok ;-)

icee.shadow-dosud jsem neměla čas problém s detektorem řešit.

George-83 Ale to se zřejmě vztahuje na detektory zakoupené v letošním roce?Co jsem studovala záručák-tak na mé XP byla uvedená záruka 2 roky...Myslím-doufám,že problém bude nakonec v nabíjecích bateriích,protože jsem baterky dobíjela a zjistila,že dva ks jsou vybité a zbývající téměř.Baterky mám též 2 roky.Jaká je vubec jejich životnost?

1000 NABÍJECÍCH CYKLŮ!!!!!!!!!!!!!!

Pochybuji,že jsi tento limit překročila.Záruka se dává od půl roku do dvou let,dle prodejce :-/ Ovšem setkal jsem se už s tím,že baterie se začaly chovat špatně po pár cyklech nabíjení,ztrácely až 70% životnasti.Toto byl ale extrém.

kokeš-Nabíjecí baterie zn.Energ.2650 používám 2 roky.Nabíjím je přímo v řídící jednotce detektoru.Pro plné nabití stačí 12-16hod.Naposledy,když jsem hledala,tak jsem měla baterie nabité(alespon jsem si to myslela).Po hodině hledání mě začal detektor blbnout(viz popsaný problém).Baterky jsem dala tedy nabít znovu a zkusila zda jsou funkční přes fotáček-a zjistila jsem,že jsou vybité o:-).

astoret..tak to jsou bud k.o ci je problem v jednotce xp nebo nabijecce,dalo by se to zmerit u elektrikate nejakeho:)

iceee.shadow-Tak jsem už odhalila kde je závada-KABEL U CIVKY :,-((zřejmě přerušený drát uvnitř kabelu).Vzhledem k tomu,že je kabel součástí cívky,tak mám dvě možnosti-1.zakoupit novou 2.pokusit se závadu odstranit :-P.Odříznu kabel a konce drátu zaletovat?No,tak jako tak stará cívka bude stejně nepoužitelná,no né?

Astoret..mno mazec,ale lepsi je to dat elektrikaroj pokud ten rekne ze to nejni v kabelu ale v civce zakoupit novou:)

iceee.shadow-kamarád,je elektrikář mě dnes dával do pořádku elektriku v bytečku a při té příležitosti se mě podíval i na detektor,který i odnesl s tím,že se pokusí kabel u cívky poléčit.Pokud to nevýjde,tak si budu muset zakoupit novou cívku jejíž částka se pohybuje kolem 6 000 kč :-O

astoret..mno vidis to tak snad to pujde..to bych si ji snad koupil nekde na inzerci:))

iceee.shadow-zatím jsem se nerozhodla,ale hledání mě šíleně moc chybí a penízky také musím investovat s rozvahou.Mám nefunkční fotáček,ted detektor a oprava jízdního kola mě bude stát 1 400 kč...všechny radosti jsou mě odepřeny :,-(

astoret..treba to bude jen tim kabelem a civka je oki..tak drzim palce

iceee.shadow-a to je ten problém,že kabel je s cívkou spojen na pevno :,-(tedy musím zakoupit novou cívku...Tak se vydělávají peníze,detektor je řešen tak,že když se něco pokazí,pak musíš zakoupit určitou část novou(v tomto případě cívku) :-(.

astoret..tak to je v prd..:( dneska jsem mel xp v ruce,mno nic moc teda ,civka se me zda moc krehka..kup si zlutyho dabla a mas klid..dnes du na expedici tak zase zaperli,doufam,poslu sem kdyz tak foto co se naslo:)

Astoret: jestli máš to XP z DW, tak nevím na co čekáš- záruku máš 3 roky ! ;-)

George-83-3 roky??Ale v dokumentech,návodu,který byl k detektoru přiložen se uvádí záruka 2 roky.Detektor nemám doma-má ho kamarád,který se ho pokusí poléčit-zprovoznit.

iceee shadow-Léčba mého XP byla uspěšná :-).Závada-zlomené 2 dráty uvnitř kabelu.Kamarád kabel přeřízl,poškozené dráty zarovnal a opětovně spojil(zaletoval)-detík je funkční,ale řeší se jak jej funkční udržet,aby cívka držela napevno,protože to byl hlavní duvod proč došlo k poškození.

Astoret: záruku prodlužovali o 1 rok u detektorů koupených od ledna 2007 ;-)

astoret mno paraaaada.)))

George-83-Díky za info.Detík už opraven kamarádem :-).

Myslel jsem si,že to bude buď kabelem nebo cívkou.Taky mám pár let detektor od Xp.Ještě jsem nemusel řešit vážnější problém.zaťukám :-)

Zdravím. Kúpil som používaný XP ADX 250 no dlho nevydržal a začal vysielať falošné signály. Baterky 2x vymenené a stále po zapnutí v akomkoľvek režime pípa. V čom môže byť problém, cievka?

Ano

Dá sa cievka previnúť alebo kde by som našiel jej hodnoty? Poprípade kto má na predaj?

https://www.detektorykovu.cz/hledaci-civky/xp-civka-27cm-na-18khz

Sorry, tahle bude ta pravá ale cena stejná :-D

https://www.detektorykovu.cz/hledaci-civky/xp-civka-225cm-na-46khz :-)

Díki za odpoveď. Budem musieť ju časom objednať.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru