Proč se nachází na poli tolik mincí???

Zajímají mě vaše teorie o tom,proč se nachází zrovna na polích tolik mincí-rozhodně nepoměrně více než v lesích,kde byl pohyb taky slušný.
Nachází se i na polích,kde žádné cesty nevedly a předpoklad,že si na obdělávání polí naši předkové brali vždy hrst drobáků do kapsy mi přijde osobně zcestná.Taky je velmi zajímavé,že se na polích z 90% nachází jen mince skutečně nevalné hodnoty a zastříbří se jen vyjímečně,většinou na staré zaorané cestě apod. na jejíž existenci člověk přijde až potom.
Já jsem jednu zajímavou teorii slyšel,ta mi přijde velmi pravděpodobná,tak se ukažte ;-)

v kategorii Lokality, založil JindrichM 17.6.2014 19:23

Někdy mám pocit, že některé mince z bezcenného kovu byly po skončení své platnosti na hnůj, následně na pole vyhazovány zcela záměrně. Mám za barákem jedno pole, kde nacházím téměř jen dva typy mincí. Buď 2 hellery Franty Josefa nebo 1 krejcary 1800.

Oba tipy mincí se nachází nejvíce, jelikož byl použit kvalitní kov. Dnešní mince je za 40 let úplně zničená. Porovnejte 2 heller z roku 1894 s 10ti halířem z r.1923 ze stejného pole. 10ti halíř je většinou úplně sežraný. Na polích hodně mincí zničila a ničí používaná chemie. Mince se nejvíce nachází pohromadě v určitých místech.Křížení cest,místa odpočinku,apod.Po mnoha místech se pohybovalo spousta lidí chodících na procesí a na různá shromáždění. Procesí a shromáždění byla doprovázena prodejem různých věcí, proto lidé sebou nosili pár drobných např.na upomínkové předměty jako svátostky, obrázky s náboženskou tématikou a různé upomínkové předměty za pár haléřů. Kapsy děravé a proto se hodně minciček nevalné hodnoty ztratilo.Dost mincí se skutečně rozvezla s hnojem.Byl jsem svědkem rozvezeného hnoje na záhumenku. Při vybírání brambor byla záhumenka doslova poseta německými drobnými mincemi. Detektorem jsem jich dohledal asi 150ks.Jen tak pro zajímavost. ;-)


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru