Prosím o názor zkušené hledače

Ahojte.

Měl bych dotaz ohledně množství nalezných pokladů.
Půjčil jsem si detektor Eutotec Pro na víkend. strávil jsem hledáním cca 10h v lese u kterého bydlím v Brně Žebětíně. Za tuto dobu jsem našel po většinou různé železné neidentifikovatelné kousky, pár nábojnic a kulku, jeden starý rezavý klíč, starou železnou motyku a dvě mince - první republika 20 haléř a německou drobnou z 2.svět války.

Rád bych věděl, jestli to odpovídá průměru, nebo to bývá lepší.

zkoušel jsem hledat detektorem poprvé a docela mě to chytlo, z těch dvou mincí jsem měl radost jak malý kluk, jen bych rád věděl, jestli se můžu těšit na častější takové nálezy, pokud si koupím lepší detektor a začnu se tomu věnovat. Poslal bych fotku všeho co jsem našel, ale nevím jak ji do fóra vložit.

Díky moc za názory

Ondřej

v kategorii Nezařazené, založil ondrriss 26.6.2017 10:21

Pánové moc díky za všechny názory !

Celý týden jsem nemyslel na nic jiného než na hledání a na ten slastný pocit kdy to pípá jako mince a mám to hezky vykopané, zdetekované a stačí hromádku prohrábnout rukou a zjistit jestli opravdu...

Nešlo to jinak a musel jsem si detektor koupit. Včera jsem šel poprvé do terénu úplně na jiné místo než prvně a byl jsem odměněn nádherným Tereziánským krejcárkem 1762 po cca 2 hodinách hledání. Ten pocit vykopat minci v dobrém stavu, kterou někdo před 250 lety ztratil je neskutečný. Myslím že tento koníček bude fakt to pravé ořechové.

Minci jsem nafotil a přidal do svých nálezů, tak se klidně mrkněte.

Díky Vám za názory a všem hodně štěstí v terénu !

Ondřej

Je to tak, že čím více hledáš, tím více najdeš. Já koukám do starých map a hledám cestičky, které vedly kolem políček mezi dědinkama, dnes jsou třeba v lese nebo mezi políčky a musím říct, že se to vyplácí. Takže študování je k něčemu. Nicméně zkušenost je ta, že ty nálezy neleží ani tak bezprostředně na té cestě, ale někde kolem. Když si někdo odskočil za jakýmkoliv důvodem, určitě to nebylo na cestě. Dobré jsou Sudety, pěšiny a políčka, dá se trefit nechozená lokalita, kde nenarazíš na sockačku a jediný bordel jsou tři trhací zátky nebo železné kroužky a AB knoflíky, RU halířky se jen sypou. A když kopneš něco méně obvyklého a zajímavého, je to bonus a super pocit. A pak přejdeš na vedlejší pole a za hodinu najdeš velké prd...Tak to prostě je.... :-D


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru