První oznámeni z Pyrotechnikovy

Včera sem volal policii na 150 dělostřelecký granát kamarády poslali až z Frýdku místku neřekl bych že sněma bude taková prdel :-D :-D :,-( při odevzdáváni munice

v kategorii Munice, zbraně a bojiště, založil DyxajsACE250 8.8.2011 15:18

Do dnešního dne jsem neměl s policií problém a několik nálezů munice jsem již oznamoval, dnes jsem volal opět a světe div se jeden ze dvou policajtů mi řekl "víte , že vás detektoráře nemáme rádi"? Když jsem se zeptal proč , odvětil, "protože nám přidáváte práci" , no nehodili byste tu minu po něm ? :-/

já znám pár hledačů od PaCH a vím že hodně od nich nám fandí, ale někdy jim to prostě "nesedne", oni to místo nálezu musí zajistit a čekat na pyrotechnika i hodiny než dojede do Horní Dolní a ty štosy papírů co mají na úřadě za ně nikdo nevyřídí.

Dobře nadšeni z toho být nemusí , ale jsou za to placeni a toto by mu z huby nemělo nikdy vypadnout, potom se diví, že to někdo zahrabe zpět a někdo to nechá venku a to čekání bylo i pro mě dlouhý a to jsem s nima ještě počkal na pyrotechniky a ti jsou jinak vstřícní a ty papíry musí udělat taky zkrátka pyrotechnici jsou jiná sorta, ty beru a čekal jsem na ně vždycky, i když jsem mohl odjet, jejich dobré rady, čeho se vyvarovat, od policajtů nedostanu, ten hejhula mi vytknul , že jsem jel asi sto metrů po silnici na odbočku k lesu, bez zapnutěho pásu.

Proste jsi trefil na blba, taky se mi to stalo, nenadelas nic. Priste bude mit snad sluzbu nekdo normalni... ;-) Dulezity je vzdy vysledek!

U nás naopak. Prý mají tvrdnout na stanici nebo v lese, směna běží tak jako tak. Pokecali jsme o nálezech v okolí, vzali si pár tokarevů do sbírky a pyrotechnik mezitím přijel a zneškodnil granát. Ještě jsem dostal číslo přímo na služebnu, pro příště.

Tak se vracím , ke starému tématu, před půl hodinou jsem se vrátil z hledačky z lesa, kde jsem letos krom zavíracího nože, pětikrejcaru a torza pochvy od nějaké dýky našel 7 dělostřeleckých min a dnes osmou.Jelikož to mám do tohoto lesa nejblíž a můžu poblíž i nechat docela bezpečně zaparkované auto, chodím tam často.Jenže na munici tím pádem jezdí policajti ze stejného obvodu a už jsou nasraní, promiňte mi ten výraz. Dnes jsem se rozhodl, že už nikdy nebudu policii volat, protože mi jeden z nich dosti arogantně sdělil, že je to zdržuje a že to vypadá, že to vyhledávám schválně a že by mě proto mohli zvát k výslechům a ještě předtím, když se ptal jakoby normálně, co jsem našel a já mu řekl, že "tenhle nůž" tak mi obratem řekl, že bych jej měl odevzdat. Už policajty nikdy nezavolám, i kdyby tam ležela atomovka, pyrotechnik, když přijeli a vedl jsem je na místo, mě chválil a když jsem řekl, že je to naposled a proč, (policajti byli pozadu) tak jim naznačil, že to je správné, že někteří hledači, jsou znechuceni a zastrašeni o jejich kolegů a potom jim volají houbařské rodinky s dětmi, že našli munici u stromu, nebo na pařezu. Vím že to není správné, ale už je nevolám, když jsem se ptal, proč nejsou k dispozici čísla přímo na pyrotechniky, řekli, že to tak nejde, že to musí zhodnotit napřed oni a přitom o munici neví nic a dokonce v tomto případě nepoznají ani to co já a pyrotechnici, jen potvrdili přesně mnou udané parametry a druh munice ,včetně uraženého zapalovače. Tak přátelé nezlobte se, ale takovíto policajti jsou schopni mi znepříjemnit život i jako řidiči, protože mají služebnu blízko mého bydliště, taky mi řekl, že autem nesmím do lesa, tak jsem mu odvětil, že kdybych je tam nevedl, tak bych si to ani nedovolil.Tak co s tím?

Taky jsem predevcirem nasel minometny granat 80 mm ca.2 cm v zemi u stromu a prvni co mi policiste rekli , jestly mam povoleni k archeologickemu pruzkumu , tim me dost nasrali takze jsem se rozhodl uz nikdy policii nevolat , at si to hledaji jejich pyrotechnici , a ze toho v lesich je hafo to vime vsichni

Nic. Volej dál. A jenom je upozorni, že hovor je z důvodů ZKVALITNĚNÍ Tvých volání na policii také nahráván, jako ten jejich. Vydržet, debilní doba, výsledek debilních hodnot.

Víš on ten oprační na 158 byl v pohodě, až ten osobní styk neprobíhal, jak by měl jen díky tomu, že už jsem dost starý pardál tak jsem manévroval, že se nemohl synek moc rozjet, ale otrávil mi to na pěkně dlouho.

Vždy zavolej, nenech se otrávit ! Jsem moc rád, že jsi to udělal. Poldové to mají v popisu jejich práce, jsou za to placeni. Houbařům a děckám, ani dalším detektorářům to tam nenechávej. Máš za přístup pochvalu ! Nic si za to nekoupíš, ale můžeš mít klidné svědomí a spaní, udělal jsi pro to maximum. Za sebe posílám poděkování a přání lepších a hodnotnějších nálezů.
A pro PČR, lépe chvilku v bezpečí počkat na pyrotechniky, než sbírat po celém lese zbytky jiného nálezce ! ;-)

Souhlasim s Litrfree..volej dal. I kdyz ve finale to bude jen na Tobe... S tim pristupem, mozna bych se obratil na nadrizene, potazmo inspekci, at se k tomu vyjadri. A skoda, ze se te primo na miste nezastali ti pyrotechnici a tem bloumum, co je jim zatezko zvednout prdel, trosku nepromluvili do duse :-/

OK. Vydrž. Ona ta doba... a chlapce vycvi(y)číme. Dyk to platim. A Ty taky. (Bohužel platíme i debilíky...)

Ja sem se treba smal pac my rekl ze mam volat az tech granatu budu myt vyc aby nemuseli jezdit skrz jeden kousek az z fridku :-D

Zajímavé počteníčko.Jestli si budu mět vybrat někdy mezi pruzenim policii za granát či ne tak ho asi necham houbařum ..

Raději se nechat pojebat policajtem,než litovat toho že to někoho šuplo :-(

Čtu si i další nálezy munice a je to tak napůl no,ale většina asi vpohodě.
Zatim jsem to eště řešit nemusel no až budu muset tak je napoprvé teda zkusim zavolat jak se k tomu postavej policajti .Jestli mě ovšem budou yebat tak to bude poprvé a naposled ...

Já jsem volal včera k ruské tříštivé 76mm a všechno v pohodě.Nahlásil jsem jak to vypadá a za půl hodiny dojeli,omrkli podle obrázkového návodu a poslali informaci dál.Žádné keci,nic takového,sepsali to,počkali hodinu na pyrotechnika,ten to zkonzultoval,zajistil,podal odborný výklad a odvezl.

No jo, prtze to je vzdycky jen o lidech...

s pyrotechnikem v pohodě s polici také - pokec zvědavost co jsem nejlepe našel
informace kolik stojí detektor co umí a tak - pyrotechnik mi dal tel číslo pro případ.
policie bez námitku - policajt se nechal fotit s municí ode mě - prostě nadšení z obou stran , nebo to hráli nevím - vše proběhlo hladce - to v den otevř dveří v muzeu
jsem narazil už když jsem se pídil po brožurce o artefaktech archeo jako detektorář pro poučení poznatku o nálezech - byli nechutné připomínky, snažil jsem se co nejrychleji vypadnout - dobře mi tak 8-)

Paráda. Dobřes udělal s granátem. Mám s sPČR stejnou zkušenost, prostě v pohodě. Ohledně muzea - mohl to být nějaký zakomplexovaný, nebo dočasně něčím nasraný obyčejný a věci neznalý muzejníček, žádný archeoolog.

ok něco na tom bude - musím zvolit jinou taktiku - čau ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru