Rada na úplný začátek.

Dobrý den.Načetl jsem hodně(tady i na internetu),chytlo mě to,dostanu se do míst, kam bych jindy asi nešel,dlouhá léta fotím...tak bych chtěl i tyto dva koníčky(nebo spíš časožroutské koně:) propojit.Jsem z Děčína v SČ.Po opravdu dlouhém rozhodování,porovnávání,čtení jsem došel asi na konec.K důležité volbě.Co pořídit?Nejprve to měl být Garrett ACE250.Pak jsem uviděl a asi propadl(bez předešlých znalostí a možnosti vyzkoušet nebo porovnat) k Tesoru EuroSabre2.Jak už to bývá...volba není vždy jednoduchá...a tak mě též láká na svou stranu výrobce Golden Mask se svým GM4.Mě osobně však líbí se Tesoro.Neudělám s Tesorem ES2 do začátku chybu???Co chci hledat? Asi jako většina...zajímavé nálezy. Nuže...dovolím se zeptat na Váš případný názor k tomuto a budu každému z Vás vděčný za konstruktivní komentář.Předem děkuji a přeju fajn den i lovy.

v kategorii Detektory - netříděné, založil Nemic 26.1.2013 09:37

na výběr detektoru už je tu x vláken :,-( proč jich musí být ještě víc?

S ESII rozhoně chybu neuděláš. Lehoučký detektor, výborná diskriminace i separace. Je to detektor zkonstruovaný pro naše podmínky. Za tu cenu není co řešit. GM4 ve stejné cenové kategorii je o něco težší, řekl bych trošičku horší separace, ale naopak neskutečný hloubkový dosah. Určitě je to zatím celkem nedoceněný detektor. Horší dílenské zpracování zámků tyče.S ním si takzvaně dobře zakopeš hloubky. Musíš se tedy rozhoudnout mezi váhou a hloubkou ;-) Ale ať koupíš ten nebo onen, tak to bude dobrá volba :-)

Ani u jednoho neprohloupíš . Já osobně mám detík od Tesora .

Afars: s neskutečným hloubkovým dosahem bych byl trochu opatrnější ;-), ale jo, tahat se s ním dá.

Podívej se do archivu,je tam plno testů detektorů,k tomu ESll a GM4 se podle Mě podívej ještě na CS6Mxi, je malounko dražší , ale zas nabízí něco jinýho. A nejlepší je zajet si na nějakou předváděcí akci buď do jednoho z obchodů, nebo na jaře určitě bude nějaká i v terénu.Bývá to hodně zajímavý a můžeš si vše osahat a to je podle Mě to nejlepší.Taky možná budou i novinky. Teď je stejně zamrznuto tak Máš času dost.Hlavně nic neuspěchat.Tak hodně štěstí.

Máš napsaný že jsi z děčína,tam je tuším i nějakej čedič,to by mělo být asi taky kritérium výběru. ;-)

JJ,je tu místy.Koukal jsem na geologickou mapu.A díky za názory všem.

Hmm :-( Tak právě jsem shlédl prezentační video s ukázkou CS6MXi.A jsem v háji :,-( Vypadá to velice slušně a začínám o něm dost uvažovat.Každý má asi něco.Jsem člověk nerozhodný...a neskutečně zvyklaný.Já si snad dám pro orla Tesoro,pro pannu CS6MXi,na soc. korunu a půjdu si to hodit :,-( :-( :-)

Ahoj Nemic, jediná rozumná rada je ta, abys zvedl telefén, zavolal solidnímu prodejci a domluvil si s ním praktickou předváděčku na polygonu na všechny zájmové detíky. Na naše rady nedávej, protože co vyhovuje nám, nemusí vyhovovat Tobě!!! Jasný? Tak zdař a vybírej pořádně!!!
:-P :-P :-P

Dík.Koukal jsem,že LP mají pobočku i v UnL.Tak zavolám a zajedu tam.Ale asi až to bílo sleze.Jinak asi testy venku budou nic moc,ne?

Za mě GM4,ale jen muj nazor...a na ten nedej :-)

Zdař Nemic. Rada jedna, vytipuj si "x" detíků, domluv si se solidním znalým prodejcem praktické vyzkoušení na polygonu a budeš chytřejší. To, zda se nám líbí ten který detík je irelevantní. Jde o Tebe, o Tvé peníze, ne o naše spokojené, nebo nespokojené postřehy s tím kterým detíkem. Sto hledačů, sto jejich subjektivních názorů. Protože jeden má to štěstí a nachází pěkné nálezy, druhý s tím stejným detíkem to štěstí nemá, nebo také, jeden umí, druhý ještě neumí. Jasný? :-P :-P :-P

Díky všem za názor. Rozhodl jsem se. Bude to ESII se základní sondou 23x20cm a k tomu bude sonda 30x25 cm 2D H.O.T. Tak uvidím a doufám, že se budu moct za nějaký čas pochlubit nějakým zajímavým nálezem. Musíme se nejprve skamarádit a já musím řádně naslouchat, co mi říká :-D Mějte se a už aby to venku stálo za to. Ahoj

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru