dají se na to koupit testy, ale jestli jsi to musel hodně čistit aby to bylo žluté tak to zlato nebude
Rozeznání
Zdarec jak rozeznám zlato od mosazy v nálezech?Teď jsem si dal práci s číštěním a našel jsem spoustu věcí žlutých,prstýnky,kroužky.Máte někdo nějakej fígl jak to bezpečně poznat?Díky
No pokud jde o nálezy který jsou pár let pod zemí,tak určitě nebudou mít zlatou barvu.Já když jsem našel nějakou zlatou minci i když měla krustu a tu jsem nehtem odloupl hned bylo vidět zlatá barva.Když nemáš jasno oni tak zkus váhu,potěžkat nalezený předmět,zlato je těžší než mosaz i olovo.A když i tak pochybuješ zkus ten předmět naložit do kyseliny.
Zatim sem našel akorát ty krusty, a uvnitř nebyla zlatá mince. Je to problém? Málo kyseliny v půdě?
Na některých věcech při čištění zjišťuju že je tam jako by přídavek mědi tak to bude mosat,klasika ale některé jsou tak krásně žluté,nevím,mám známé zlatníky asi se zeptám jich.Díky
Zlato čistit nemusíš,je čisté žtuté i když je zemi 2500 let
Aha,dobrá poznámka,díky
Když vykopeš zlato tak by mělo být krásně čistý a nemusíš ho čistit.Na mosazy vetšinou(i když není stará )býva kousek oxidace,teda alespon s mé zkušenosti
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.