Sondy k detektorům kovů Tesoro

Chodim s Tejonem asi 4 roky a docela si rozumíme.Docela pěkne veci jsme spolu našli a dost lokalit jsme spolu prošli. Uvazuji o pořízeni nové sondy, na tyto prosle lokality kde uz toho klasickou sondou moc nenajdu. Taky by me zajimalo,jak se s ni hleda "kde to piska? taky v prostred jak u klasicke civky?" Myslite,ze to je dobry napad?

Sondy se již nevyábí. Výrobce Tesoro ukočil v roce 2017 činnost.

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 6.3.2010 18:12

Ahoj!
Mám jí k Vaqueru a můžu vřele doporučit. Co se týká hloubky je to dost znát. Na pole s ní nechodim, ale v lese už jsem párkrát kopal hodně hluboko. Někde tu bylo popsáno jak s touto cívkou zacházet a dohledávat, tak to nebudu opakovat. Ahoj IRWING 8-)

jsem spokojen,kdo ma trochu naposlouchano,nema vetsi problem.

Zdravím kolegové máte někdo zkušenost s těma cívkama od Detech na tesoro zatím nejsou prej už brzo.Na jiný modely už se prodávaj :,-( tak jestli ji má někdo na jiným stroji?Kam se hodí pole nebo les já mám na ESII 8x9 a Elmara mě doporučil tu 30x38cm.
Dík za vaše postřehy a tipy :-D

Nido nemá zkušenost s cívkama od DeTech? :-/

Možná zi pomůže alespoň tohle, i když je to na F75ce http://www.detektory.cz/test-detech-f75

Test jsem kdysi četl a moc mu nerozumím. Nejlepší je přijet a sondu si otestovat tak, jak to v Jílovém již udělalo hodně hledačů.

Při takovém testu se zakopává cíl tak dlouho, až na něho standartní sonda dodávaná s detektorem nedošáhne. Pak se vymění za S.E.F a testuje se dál. Přínos si tak může každý ověřit sám. Vlastnoručně a na cíl který si sám přinese. Víc asi nejsme schoní nabídnout 8-)

mopik: dík tohle jsem četl mě zajímala osobní zkušenost někoho odsud z LP.Elmaro přijedu jen co cívky na tesoro dorazej ;-)

Odeslané mají být 9.7.2010. To je termín od továrny. Tak to snad klapne :-)

Byl bych rád kdyby onich napsali i něco ty co už jí maj zatím to vypadá,že hloubkovej set nikdo nekoupil nebo furt jen běhaj po lese a polích a na pročítání webu nemaj čas :-(.

Sond se prodalo hodně, těžko ale někoho nutit aby zhodnotil. Asi budeš muset porovnat sám :-)

Můžeš pak na lovce napsat vlastní testík ;-)

Tak já mám tuhle sondu jen chvilku ale hlavní výhodu vidim v ryclejším prohledávání,prostě má větší záběr a hloubku jsem si zatim v terénu odskoušel nejlépe když jsem chytil na políčku oboustraný šust a kopnul jsem neuplný knoflík pr. tak 7mm min váhy v hloubce 26 cm ani jsem tomu nevěřil tak jsem ho tam hodil zpět a zasypal..signal byl stejný.Jinak má sonda trochu jiné odezvy a někdy mám trochu problém rozpoznat větší železo od barvy ale když se na rozhraní ozve takové to zaprasknutí je to šrot.Větší botovou přezku jsem kopnul skoro ve 40ceti.S určenim středu není žádný problém při křižném máchnutí hlavně u menších cílů větší šrot se někdy jakoby při odkopávání posune ,ale ne o moc.Problém jsem měl u víc zamořených lokalit kdy jde do uší moc šustů z menších želízek které se při zpětném máchnutí neozvou jestli to jde tak popsat.Ladění země má taky trochu jiný zvuk někdy se dostanu do pozice kdy je bzučení stabilní at nahoru či dolu ,ale je monotoní a to mi nepřijde tak dobré jako když doladim na co nejpodobnější odezvu jako u centrické cívky,ale jde lépe odladit v problematickém prostředí,jaký to má vliv na dosah jsem nezkoušel ale jdu bez prozvuků.Dost těžko se to popisuje.Jediné co mi se.. je ta strašně dlouhá šňůra kterou jsem klasicky namotal a zbyvající jsem smotal a páskou přilepil na tyč pod konektor.Jestli někdo ví něco lepšího nebo duvod tak dlouhého kablu at to sem písne.Jo a taky váha je trochu nezvyk proti malé sondě ale dá se to přežít díky dobrému vyvážení mašiny.Takže tak :-D

Dlouhý kabel je proto, aby se dalo prohledávat i dno studny. :-D

Chlapi zatim dík cívku si koupím a uvydíme špatná volba to asi nebude s tím testíkem Elmaro nevím bylo by lepší kdys ho dělal ty abych nedopad jako jeden kolega tady odsud a nebyl obvyňovanej,že ti nadháním zákazníky :-/Takový video jak popisuješ výš zakopávat předmět dokud ho bude brát základní cívka a pak nasadit tu od Detech by špatný nebylo o:-) :-P

To jsou věci, které si dělají hledači pouze sami mez sebou....
V podstatě tomu ale nerozumím, protože při nákupu sondy tady takle blbneme se všemi hledači. Každý chce vědět kam ho nová sonda posune a co mu přinese.

Čau chlapi, mám teprve pár měsíců Cortese a měl bych dotaz na ty z vás kteří nechodí se sluchátky jak máte ošéfovanou hlasitost. Trochu mě dostalo že klacek v lepší třídě(teda alespoň si myslím) nemá ovladač hlasitosti.Ještě mám dotaz v jakém režimu raději hledáte-jestli na all, nebo diskriminaci?

Omlouvám se ale tohle patří do jiné debaty-nějak sem se překliknul :-D

Potřebuji poradit od zkušených ,chci přikoupit cívku na tejona . Která se nejlepší ?? Šiška25cm 2D ,volant-2D HOT nebo SEF 30x25 ???
Poradíte ?

Já bych zvolil S.E.F 30x25. Ve všech testech vyšla jako nejlepší :-D

Jak je na tom váhově? O kolik cm si zhruba pomohu?? Chodím hodně v železných horách ,bude klidná??

Má niekto praktické skúsenosti s Tejónom a cievkou 15 cm H.O.T. 2D?
K Tejónovi mám základnú koncentrickú cievku a S.E.F 38x30.
Zaujímalo by ma hlavne správanie 15 cm H.O.T. 2D v mineralizovanej pôde a približne koľko stratí na dosahu oproti koncentrickej 9x8.

Zdravím, nevíte kde bych sehnal sondu na můj tesoro conquistador Umax...nechcu novou, ale levnou a hlavně aby do ní neteklo jako do mé :-(

Má cenu kupovat nějakou cívku od Detechu na Silver uMax? Možná bych jej zkusil na pláži, láká mě sonda Tesoro 3x18", která má prý výborné pokrytí, ale menší hloubku (na pláž OK). Má někdo větší cívku od Detechu na Silveru? Nebyl by třeba nestabilní nebo tak něco? Byla by pro použití v lese a na poli.

Sonda u detektor u přidá jak na dosahu tak co do pokrytí. Myslím, že nejlépe vychází menší 12x10 2D S.E.F ;-)

Pokrytí je jasné - ale přidá taky na dosahu oproti 9x8 koncentrice?

rozhodně neubere.... no, přidá. Podle mě je koncentrika fantastická v lese na těch "trochu" dosypávanejch cestách. SEFka je bezkonkurenční v nižšim znečištění čímkoliv. Bejt ještě nějaká lepší, tak nechci, to bych kopal okop pro stojícího střelce. Menšího, teda :-D Mám teď v autě obě, všechno chce svoje.

Sonda detektorů vyloženě sedí, přidá výrazně :-D

To sedí. ještě aby tam byl ten poklááád... :,-(

Ještě bych se chtěl zeptat na tuhle "luxovací" sondu - má s ní někdo zkušenosti v našich podmínkách? Na zahraničních fórech si ji lidé chválí - kromě jiného, že umožňuje hledat i ve slaném mokrém písku, což jde se základní sondou špatně (to si dovedu představit, jako s CS1MX). Podle mě by s ní šlo docela dobře pokrýt relativně velké plochy - jako třeba louka u nás za barákem. Do hustšího lesa asi nic moc.

A ještě - větší S.E.F. má oproti menší větší pokrytí, nebo i dosah? Myslím na něco ve velikosti (a složení) Eurocentu. Mezi těmito třema sondami váhám, jelikož stojí skoro stejně. Doporučení zní 12x10 - ale proč zrovna ta?

Domluvil jsem se s vlastníkem Silvera z bazaru na koupi, takže během příštího týdne bych si chtěl objednat novou sondu 8-)

Dal jsem na radu a už pár týdnů používám skoro jenom SEF 12x10, je to fakt super cívka, větší by mi už asi překážela. U moře funguje také 8-)

Používá tu někdo také ty nejmenší sondy od Tesora? Pomůžu si oproti standardní 9x8 v separaci a citlivosti na malé věcičky? Kolik ztratím na dosahu? Uvažuji o 4" nebo 5,75" koncentrice, případně nejmenší 2D sondě.

Od tohoto týdne je na trhu nová sonda 8x6" 2D S.E.F. Sonda se zdá být velice povedená a mohu tak tuto "botičku" jenom doporučit. Nemusíš tolik řádkovat a i v hodně znečišťěném místě zvládá práci velice slušně.

Je to 2D sonda a tak má vždy skvělou separaci když cíle leží vedle sebe a špatnou pokud jsou nad sebou. Proto se vždy doporučuje s 2D cívkou projít lokalitu jako by jsi chodil po šachovnici ;-)

To vypadá zajímavě, koukal jsem na ni v testu. Uvidíme, jestli zbyde nějaká koruna:)

Porádí někdo kdo testoval Nel 33x30cm a Ultimate na Tejona jestli má cenu kupovat místo Sefky 30x25cm.Předem děkuju za názory.

Ahoj!

Mám Tejona zhruba rok, od samého začátkus se sefkou 30x25 a sppokojenost, akorát to kopání bylo někdy trošku vedle... Pak mi to nedalo a pořídil jsem Ultimate, zatím jen první noční s ní, protože marodim, ale ani jednou nekopáno vedle a hned stříbrňák. Ta bere krásně ve středu ;-), je perfektně vyváženej a ta sonda nejen vypadá krásně, ale to zpracování!!!! Se sondami Nel nemám bohužel žádné zkušenosti... Tak to jsou mé poznatky,jak naberu další, určitě se s nima podělim.. Ať to pípá 8-)

oprava 30x25cm = (12x10")palců

Děkuju za info.

Není za co.... ať to pípá.. ;-)

To fakt nikdo nemá žádný poznatky? :-P Nebo to předemnou tajíte???? :-) :-) :-)

elmaro - prosím o radu ohledně nové cívky HOT 30-25 nebo SEF 30-25 jedná se mi o přesnější zaměření pro tesoro ES II - možná mi něco ušlo a hloubku u obou - rozdíl - děkuji

Ahoj,
mám detektor Tesoro Cibola a chtěl bych si pořídit nějakou novou cívku.
Mám vyhlídlou cívku od Detech Ultimate 33 cm 2D,posune mě to výrazně o nějakou tu hlobku a citlivost
dopředu? Nebo prosím poradte co si pořídit jiného.
Dík... :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru