Myslím si, že jediná šance je kamera a pak se uvidí. Možná by ještě napověděl magnet
studna
Ahoj, rád bych se zeptal - chtěl bych prozkoumat středověkou studnu. Slyšel jsem (fakt doslech bokem), že existujou nějaký sondy, který se tam spustěj a daj základní info, je to pravda?
Nebo existuje nějaká jiná metoda, než vypustit vodu a kopat?
Díky
Myslím že jediná možnost jak prozkoumat středověkou studnu je za asistence archeologů.
tak vypustit určo ne ale na nějaký průzkum to taky není,záleží jak je hluboká,když hodně tak to by chtělo sedací popruhy,horolezecké vybavení a když by to bylo moc hluboko tak možná i dýchací masku. to už je lepší zkusit neodymový magnet a dlouhé lano.
jednoznacne by som riesil magnet s dlhym lanom dole sa nespustaj urcite ak nemas skusenosti treba zistit hlbku atd. a potom uvidis co tam je alebo skus neakych jaskyniarov oslovit
díky za komentáře!
a ta kamera by fungovala i ve tmě pod vodou?
btw, asi je jasný, že studny špunt fakt nemaj, bylo to myšlený obrazně
no to by asi musela být speciál kamera,vodě odolná a s pořádně silným světlem,dostupnější je temn magnet
Já jsem potřeboval ze studny dostat sací koš a ipu, která mi tam spadla . Zapůjčenej magnet fungoval dobře, sám jsem se divil, co se dá vytáhnout.Ale pro ipu jsem musel dolů, hloubka studny 27 m. Obecní hasiči odčerpali vodu , změřili kyslík ,uvázali mě a spustili .Studna je po sudet něm. Obsah nálezu nebudu zveřejnovat , ale stálo to za to
Takze si nasel saci kos,ipu a ho............sem sa zakaslal.Nasel si cestu na horu ze?
To Forest : Můžu jenom prosim kde to bylo ta studna ? Ptž 27m na olomoucko je docela hodně.
Přidat příspěvek
Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.