Teknetics Eurotek Pro a falešné signály

Zdravím všechny hledače a hledačky,

jsem mezi vámi de facto úplným nováčkem. V létě jsem si pořídil můj první detektor, kterým je Teknetics Eurotek Pro.

Protože se jedná o můj úplně první detektor a celkově o mou první zkušenost s hledáním, neumím ještě úplně poznat, co a kdy kopat.

Narážím na zkušenost, která mi osobně příjde vadou. Často se stává, že detektor hlásí různé tóny na předmět, který je po vykopaní obyčejným zkorodovaným (v tom to asi bude) Fe (matice, šrouby, hřebíky). Často jsou to vysoké tóny, které jsou taktéž doprovazény vysokou číselnou hodnotou na LCD displeji. Samozřejmě se jedná o základní detektor, který nemá všemožné schopnosti, nicméně je to zarážející třeba u předmětů, které nejsou v kdovíjaké hloubce (5 - 7 cm). Proto bych se rád zeptal již někoho zkušeného, který třeba i s tímto detektorem někdy něco hledal. Nejspíš se s ním zkrátka jen potřebuji naučit... :-)

Také mi dovolte se zeptat jak vy, ostatní hledači, reagujete na různé číselné hodnoty nad jedním předmětem? Zda-li nad předmětem několikrát přejedete a v závislosti na počtu co nejbližších hodnot (tj. zobrazí se mi jednou 40, nebo 5x 80) se rozhodnete kopat, a nebo zda-li mávnete rukou a řeknete si, že když se jednou zobrazila nízká hodnota, nebude to za nic stát? :-)

Děkuji a Lovu zdar,
Lukáš

v kategorii Detektory - netříděné, založil Lukyno_ 27.12.2017 15:13

Dotaz.Jak vylepšit separaci u detektoru Teknetics Eurotek Pro?Pomůže cívka NEL, 13 centimetrů?Původní cívka má velký hledací kužel.Děkuji.Odpověď prosím na mého mejla-ivo89@seznam.cz


Zpět do chatu

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru