Detektor kovů Tesoro Cortes

Na podzim bych si chtěl koupit nový detektor.Mám vybráno mez dvěma značkama a jejich vlajkovými detektory.Od Tesoro detektor kovů Tesoro Cortes, a od C.Scope R1.Testy na oba detektory jsou skvělé,videa také,proto vás chci požádat kdo jste měl možnost mít oba detektory v ruce a zkusil jste je i v praxi poraďte.Vím že tento dotaz je stejný jako bych se ptal jestli si mám koupit mercedesa nebo BMW,ale z testů na internetu se nemohu rozhodnout oba mají tak skvělé hodnocení že snad ani nemají chybu.Určitě si je pojedu k Elmarovi osobně vybrat a zkusit tak abych byl už teoreticky rozhodnut.

Návod pro detektor kovů Tesoro Cortes: Návod Cortes

Detektor se již nevyábí. Výrobce Tesoro ukočil v roce 2017 činnost.

v kategorii Detektory kovu, založil Elmara 3.8.2009 21:15

Zdárek, koukám že máme stejnej problém.. Taky vybírám mezi Cortesem a R1 a taky pořád nemůžu vybrat.. Hodil by se srovnávací testík, páč sem ještě neviděl ani jeden na živo. Doma mam cs1mx a chodí se mi s nim bezvadně. Ikdyž je to analog a je jednodušší rozhodně je rychlej a bude se chovat úměrně ke svému sorozenci R1. A tak si říkám jestli to nebude k Tesoro moc velká změna. Plusy Cortese jsou rozhodně cívky, kterých jsou mraky, taky funkce SUM. Na druhou stranu je tu ten čedič viz test.. R1 má zase + v diskriminaci předmětů, který si zapamatuje, a už to nekopeš (např. nábojnice). Ale zase jenom dva druhy cívek, to je trochu málo k tak výkonnému detíku. U Cortese je rozhodně plusem skladnost a váha, v čem R1 opět pokulhává. Ale co si budem nalhávat, zemní radar je lákavá věcička, už jenom pro odhad velikosti a tvaru předmětu.. Ale Cortes nám zase řekne grafem poměr kovů v předmětu. To je taky příjemný. No a pak už je tu jen cena. Cena se liší o zhruba 2k, ale i 2k dobrý. No.. pokud něco kupuju, chci být spokojen a 2k je prd proti nespokojenosti.. Takže co si vybrat. Hhmmm.. No já osobně bych to viděl na porovnávací testík a určitě před koupí na osobní vyzkoušení, což mne také bude čekat.. A jak to vidíte vy? Pokud máte s R1 i Cortesem nějakou zkušenost, hodila by se rada o:-) :-/ :-D
Jinak... Já sem spíš pro Cortese :-)

To Atos: Těžko dělat srovnávaci test na detektory jako je Cortes a R1. Cortes je analogo-digitální a je to uplně jiné hledání než s čistě digitální R1. Takže se snad dá porovnat dosah a vyhodnocení. V dosahu je na tom Cortes lépe a ve vyhodnocení předmětu je to podobné. U R1 máš samozřejmě navíc zemní radar, který ti pomůže odhadnout velikost předmětu a také velkou řadu dalších digitálních funkcí. Ty ti mohou zase práci s detektorem usnadnit.

Diskriminátor je u Tesoro Cortes přesnější a železo se nekope. Tesoro je prostě více o uších a R1 o LCD :-)

Určitě to bude chtít vyzkoušet v praxi.Každému totiž sedne a vyhovuje něco jiného.Já jsem také trochu víc nakloněn na Cortése,ale ten zemní radar je veliké lákadlo.Myslím si že vyhodnocení s ním by mohlo být skvělé.V září budu jeden z nich kupovat tak jsem předběžně dohodnutý s elmarou na vyzkoušení obou detíků.Mám sice obavu že rozhodnutí bude oříšek tak uvidíme.

Mno.. Až přijde čas, tak to vidím taky na návštěvu u elmary. Ale už teď si myslím že je lepší detík analogodigital, než jen digital.. Každopádně díky za rozšíření pohledu na oba detíky :-)

Čau,já mám Cortése a je to asi jak říkáš.Je lepší mít detík v kombinaci než jen buď jedno nebo druhé.Cortés vyhodnocuje zvukem a na display si to jen upřesníš.Já jsem s ním zatim dost spojený i když je to můj první a jediný detektor.Rozhodoval jsem se stejně jako Ty a nakonec jsem po konzultaci s Elmarou vybral a u něj koupil právě Cortése.Přeju dobrou volbu,snad jsem trochu pomohl. 8-)

To Babylon: Ahoj.. Diky že si napsal :-) Ikdyž, musím se přiznat, už ho mam něakou tu chvíli doma a s tebou můžu jen souhlasit.. Rozhodně si myslím že jsem udělal dobře. Ještě si ho musím trošinku nachodit, ale už teď vím, že líp jsem pro sebe vybrat nemohl.. Ale stejně díky za radu ;-) Měj se

To Atos já jsem s Cortésem spokojen ,je to můj druhý detík
a je to jen o tom chození .Kopat jakoukoliv barvu a výsledky jistě přijdou co nevidět. ;-)

Byl bych rád kdyby napsal někdo kdo s R1 chodí.Praktické zkušenosti.Já to taky vidím spíše na cortése,protože ale občas zavítám do Českého středohoří kde je dost čediče tak mám trocu obavu.Někdu tu psal že na čediči je cortés vyřízený že nejde odladit.Tak stále váhám.Musím to probrat s Elmarou má velké zkušenosti tak uvidím

Cruisi, teď si to trefil.. K R1 sem tu viděl akorát jeden příspěvek, a to v podobě videika nalezů. Ale přesně jak říkáš ty.. Chtělo by to někoho kdo ten detík má a může se s námi podělit o své hledačské zkušenosti. Zajímalo by mě jaký má na něj názor více lidí. O Cortesu toho vím už tolik, ale co ta R1. Co sem zatím bádal po internetu, tak ani tam není nikdo kdo by o něm psal z vlastní zkušenosti. Krom recenzistů.. Rozhodně je to moc lákavej detík. A vzhledem k tomu že už jeden od CS mam, tak si myslim že bude supr. Ale jak už jsem psal dřív, Cortes je zatím i u mně favoritem :-)

Ale třeba budeš moct za nedlouho napsat něco ty, Cruisi , k tý tajemný R1 8-)

Znovu jsem si procházel testy.U Cortése je test udělanej i s hloubkou dosahu a s ID u různých věcí které se běžně nacházejí.To u R1 vůbec nikde není.Je to škoda velice by mě zajímal rozdíl v ukazateli ID u těchto dvou detíků.Myslím že Elmara by mohl toto porovnání provést.Určitě by to zajímalo více lidí než jsme my dva.Jinak jsem také stále více nakloněn k Cortésovi protože si myslím že analog-dig.kombinace je nepřekonatelná.

Cruisi, to je moc hezkej poznatek. Toho sem si vůbec nevšiml.. A to na ty testíky a recenze koukam skoro každý druhý den :-) Teď si mi teda vsadil brouka do hlavy... o:-) :-)

Myslím že bude dobré, když uděláme stejné testy a video jako u Cortese.

Snad to zvládneme do konce měsíce :-)

Mno.. Pokud se ti do toho bude chtít, tak by to bylo super:-) Určitě by měli radost i jiní.. :-)

Mohu se zeptat jak testy dopadly? Mam stejny problem...ktery z nich!!

Elmaro,to je skvělá zpráva budu se těšit na test a v září jsem u tebe pro nový detík, doufám že definitivně rozhodnut.

Brašule má tento týden dovolenou, ale jak se vrátí tak na to vlítneme :-D

Tak mi to nedalo a zase sem musel zkoumat rozdíly.. A další věc na kterou jsem u Cortese přišel je, že má spousty náhradních dílů ke koupi.. Skoro by se z toho dal poskládat celej detík :-D To u R1 sem toho moc nenašel :-( Ale zase, není to proto že na R1 nění potřeba nic opravovat..? :-)

Tak mam pro sebe další otazník.. o:-) :-)

Elmaro,není k mání nějaký použitý Cortes za rozumou cenu z bazaru?Mám fíšu F2 a nějak mi už nesedí :-(Nebo kdyby měl někdo na prodej tak mail je marnov68seznam.cz.díky Martas

Ahoj. Je tady jeden za 17900kč, je v podstatě netknutý. Bral ho kamarád, ale po 14 dnech dostal práci v USA. Tak ho tady nechal s tím aby se příležitostně prodal.

Na detektoru nepoznáš že ho měl v ruce. Odhaduji že sním byl maximálně dvakrát. Když tak písni na info@lovecpokladu.cz

To je taky skvělý poznatek.Jenom mi připadá že se do toho začínáme zamotávat.Asi si hodím korunou. ;-)

Mno.. to je taky řešení :-D

Zatím ještě nejsou hotové :-/

Tak už jsem se konečně rozhodl a pořídil.. Tesoro Cortes - jedna báseň. I když je z druhé ruky, musím říct že v supr stavu, zárukou a dokonce od Elmary :-) A tak sem s nim po příjezdu domu hned vyrazil na své oblíbené pole. Musím teda říct že sem byl dost překvapenej když sem našel jeden tříhalíř 1953,Al lžíci, Cu knoflík a medajlonek - kov nevim. Pak něaké plíšky barevných kovů které jsem schválně nediskriminoval a jedna Fe podložka a hlavička hřebíku Cu. Musím říct že všechno byly jasné signály až na hřebík (na uvláčeném poli), a to vše na místě kde už jsem byl předtím dvakrát s jiným detíkem. Náhoda? Rozhodně výborně pracuje v diskriminaci, v allmetalu supr dohledávání a SUM rozhodně napomůže v nejistotě. Na to že sem ho měl poprvé v ruce musím říct, že mi to přišlo jakobych ho měl odjakživa. Jednoduché účelné nastavení, všechny funkce využitelné na 100% (jediné jsem nestihl zkusit - NOTCH okna W a N, ale to přijde + osvětlení :-D). Hlavně se všechna nastavení projeví ihned, i v akci. ID předmětů jsem nezaznamenal, ale vesměs takové jaké by předmět měl mít (graf skvělá věc).. No a teď vybírám kam se vydat zítra, tak snad to v lese bude ještě lepší.. Doufam že až Elmara udělá ten test, nebudu muset litovat, ale... myslím že snad nebudu muset :-D Jinak diky za rady a hodně zdaru při výběru :-P

Vžiť jsem to povídal,je prostě DOBREJ.

Zdravím tě kolego
Já jsem byl před 14 dny u elmary v Jílovém.Všechno jsme probrali i vyzkoušeli v praxi a nakonec jsem také zvolil Cortese a zatím myslím že jsem udělal dobře.Nemám ho ještě dokonale zvládnutej,ale souhlasím s tvým hodnocením.Jenom dosah mi přijde slabý.Zkoušel jsem na zahradě zakopat pár předmětů v různých hloubkách a u komoušské koruny jsem se nadostal nad 20 cm což například s Whites a standartní cívkou jsem na 24 cm (oba v diskr.)což mě docela udivilo.Jinak ale myslím že bude supr.

Cruisi, gratuluji ke koupi a hodně pěkných nálezů.. Jinak jsem rád že sme se rozhodli stejně, to bude hned co porovnávat dál ;-) :-D

Myslím že děláš základní chybu. Při nastavení v diskriminačním módu nastav citlivost na cca 9 až 10. Klidně stačí bez zesilovačů. Ale hlavně otoč potenciometr Treshold uplně doprava. Pak se dostaneš na korunu cca 25 cm až 28 cm dle složení půdy.

Otestuje a pak napiš. Elmara

Teda Cruisi, Elmaro, teď ste mi nasadili brouka do hlavy.. Já myslel že je to čistě prahovej tón v allmetalu, ale v tom diskriminačnim uplně do prava..? Jaké to má teda přesné uplatnění? Nepřišlo mi že by měl menší dosah v diskriminaci když jsem měl treshold někde v prostřed o:-) A potom.. Pokud budu přepínat mezi allmetalem a diskriminací, tak bude moc vysoko, nebo ne? Já už nevim.. Nebo je na mně asi moc pozdě nad tím přemýšlet :-) Asi budu muset znovu vytvořit zkušební políčko :-D

To Atos: Treshold dosah v diskriminačním režimu ovlivňuje dost významně. Pokud tak chodíš v diskriminaci, v All Metalu pouze dohledáváš není vysoko nastavený treshold problém.

Pokud nějakou lokalitu chodíš v All Metalu, je potřeba nastavit treshold na prahovou úroveň. Určitě to otestuj, platí to pro všechny tesora obecně.

Tak jsem dal na tvou radu a běhal s treshholdem uplně v pravo. A funguje to :-) Zakopal jsem v lesní písčito-prašné půdě měděný knoflík velikosti škrtadla zapalovače a při tresholdu na max v disc. byl vidět až v přibližných 12cm - na max boost 14cm. Při tresholdu v polovině byl v podstatě neviditelný.. A to si myslím že jsem měl během hledání i více signálů než předtím. Takže odteď chodím s tresholdem uplně v pravo..A díky za radu ;-)

Taky jsem si myslel to samé jako atos.Jel jsem dle návodu a popisu který uvedl kolega hledač cortes,který píše o tesoru že chodí v dis. režimu a treshold má na 12 hodinách.Takže vyzkouším to co píše Elmara.Díky

V all metalu bych dlouho nevydržel chodit.
Chce to experimentovat.Na pole bych hledal těžko ..rychlejší
a klidnější detektory než tesoro.A to nedělám reklamu..chodil jsem s tesorem několik roků.

Tak to máš supr kousek,mě to se základní cívkou nebralo.
Je to moc.Neberou to o hodně dražší detektory.
I pokud by to pravdy byla..tak mě stejně jde o jiný kov a rozhodně jinou velikost.
Já tesoro cortes..znám hodně dobře.Co dokáže a nedokáže na věci mého zájmu mám už roky naštudované :-P

30 cm a více ?? :-O :-O tak to jsem asi něco přehlídnul..

Krejcárek ..jsem kopal přes 20 cm..A stím jsem spokojen.Důležitější jsou pro mě menší a tenčí a o dost méně vážící kolečka. ;-)
Tož a nějaké orientační výsledky z toho polygonu nejsou?

Jenom abych to tak trochu roseknu. V Jílovém na poligonu jde Cortes v diskriminačním režimu, citlivost nastavená na 10 (bez zesilovačů)a trshold na konec stupnice korunu v 27 cm jako barvu. Ve třiceti ji sice také vidí, ale hlásí ji jako "Iron a Foill".

V All Metalu škrtá i o korunu v 35 cm, na LCD se ale nezobrazí žádné vyhodnocení. Je to prostě šust co se musí odkopnout.

Co se týče složení půdy, na většině lokalit je to stejné. Není to ani tak o mineralizaci, ale o stejnoměrném provlhčení půdy. Pokud je například půda vyschlá a lehce zaprší, půda se prvlhčí třeba maximálně do 10 cm. To je pro všechny detektory snad to nejhorší. Platí to obecně.

Dosah si ostatně může otestovat každý kdo si pro detektor přijde. Nejlépe porovnat s přístrojem který má nachozený a používá ho již delší dobu.

Co se týče dosahů detektorů Tesoro. Bylo v ČR napsáno jak v negativním tak v pozitivním znění hodně nesmyslů. Byly tady prodejci kteří uváděli dosah na 10pf 42cm a podobně :,-(.

Na výsledky dosažené v testech se každý může podívat v archivu lovce pokladu v testech dtektorů. Výsledky se dají kdykoli zopakovat.

P.S ke Slovaonicím. Na poligonu v podstatě nejlépe dopadnul Minelab Etrac. Následovaný několika detektory které si šáhly na 30 cm (Cortes, XP-Gmax, Lobo Super Trac a Advantage) Další detektory měli již jistý zásach pouze na 25cm. Co se týče levnějších digitálů do 10 tisíc, nikdo se nedostal na 20 cm.

Elmara s Tejonem to bral také,když jsme ten polygon dělali. 35 cm na hranici,ale bral. :-) :-)

Ono je to těžké..Na Kdyni byl Tejon 2x..a minimálně jeden ho na 99% ovládá..A nic moc.
Vysvětlete mě někdo ,proč ani jeden tejon nevzal např. Pražský groš Václava..Ve 26 cm..
Nebo Odznak ..Mosazná helmička ve 30 cm

Čau Cortesi, Kdyňské testy bych v žádném případě nebral za nějaké směrodatné, už jen proto, jak také píšeš, že tuhle to jde tak a tuhle onak. Divím se klukům, kteří se na základě testu v Kdyni rozhodli o výměně detíku. Viz. třeba kamarád Šimša. S tejonem si sáhl prakticky na vše, ale na něco už hraničně a spíš s nekopatelným, do železa utíkajícím signálem, ale s cívkou 8x9" pavoučí koncentrikou. Musketeer to pobral v barvě, ale s 10" cívkou DD. Domnívám se, že s osazenou podobnou cívkou by ten rozdíl nebyl tak patrný a ke změně by se Šimša třeba neodhodlal. Za všechny ostatní případy řeknu třeba můj s Prizmem 6T, na který mi už nezbyl čas projít polygon na "ostro". Neškrtl jsem si s ním na polygonu ani náhodou! Na socku 23cm strop! Přijel jsem domu, vzal jsem k němu Terru 305, která v Kdyni taky nic nepředvedla a ve všech testech jsem jí pobil (dosahy, separace, diskriminace atp), třeba v dosahu na socku jsem šel s Prizmem skoro ke 30cm v zemi a na 33cm v airtestu, kdežto Terra pořád na 23cm max. - bylo to ve 3 ráno na poli, akorát padla rosa, vlhko, chladno. ráno to uschlo, přes den pražilo slunko slunko a odpolední dosahy o 5cm menší! Až tak rozdílně se mi chová Prizm 6T :-/ tak jaképak závěry z jednoho polygonu ne? ;-) :-D

Koukám jak se tady rozjela diskuse a protože jsem to všechno způsobil tak jsem dneska oželel odpoledne a na zahradě jsem testoval a testoval.Po dnešku mohu odpovědně prohlásit že v air testu jsem se dostal s komančskou korunou na 30 cm (bez zesilovačů)a v půdě jílovitopísčité se nedostanu nad 24 cm se zesilovačem nad 27 cm. tak abych ji nepřešel.Jinak ostatní předměty odpovídají zhruba testu od Elmary. ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru