Váš názor na nošení zbraně při hledání.Nosit,nenosit?Nosíte a proč?Nenosíte a proč?

Poté,co jsem si přečetl a reagoval na odpověd hledače To...a,který komentoval neštastnou událost v Klánovickém lese,jsem se rozhodl založit toto nové diskuzní téma.
(Doufám,že se to zde nezvrhne v debatu,že zbraně a lidé z určitého místa-města zabíjejí?)
Prostě doufám,že se zde rozpoutá plodná a přínosná debata pro všechny zučastněné.Předem děkuji za Vaše názory a komentáře.

v kategorii Nezařazené, založil E.CARTMEN 14.3.2017 23:30

A ano,vlastním ZP a nosím při hledání zbran.

Sice nevím, co od tohohle vlákna čekáš, ale myslím si, že je to docela citlivé osobní téma.
Já sice zbraň nosím, ale skrytě a tak, aby o tom nevěděli ani kamarádi.
Je dost hledačů, kteří mají ZP a nějaké to chchtavé železo nosí, ale každý, kdo vlastní zbraň delší dobu a překonal prvotní nadšení a období jakéhosi ,,dokazování si" se s něčím podobným nijak nechlubí a nešíří to. Kamarád na vandru u mě jednou zahlédl pistoli, když jsem se převlékal a hrozně se divil, že ji nosím spoustu let a on to netušil. Takže asi tak.
Nevím, jestli má nějaký přínos střídat se tu v odpovědích MÁM, NEMÁM, NOSÍM, NENOSÍM, JÁ JICH MÁM VÍC....... :-/

Ja nemám ale niekedy by sa mi zišla proti čoklom čo púšťajú majitelia bez košíka navoľno...

Tak zkus použít rýč nebo motyku, to nosíš? Funguje spolehlivě i na nezodpovědné majitele psů lépe než paralyzér a nemusíš dobíjet baterky!

Tak zkus použít rýč nebo motyku, to nosíš? Funguje spolehlivě i na nezodpovědné majitele psů lépe než paralyzér a nemusíš dobíjet baterky!

Jako vsechno, je to o cloveku. Ja uz mam ze zbrani neco odstrileno, ale pritom jsem nikdy nemel zbrojak (vojna, byvala prace - ozbrojena slozka). A taky jsem posledni dobou uvazoval nad zbrojakem, ale pak jsem si to rozmyslel. Proc..prtze to s sebou nechci nosit. Zamlada jsem chodil trenovat do Polska karate a kick-box do mistniho klubu. V te dobe jsem u sebe taky pravidelne nosil nuz-motylek. I jednou se stalo, ze me prepadli dva fesaci u zdi asi 300m od hranic, kdyz jsem sel z treninku (nohy dosekany, ze jsem se belhal). Sli proti me na chodniku...na jedny strane cesta, z druhy vysoka zed. Mijime se a sup, jeden me chytil pod krkem, primack me na zed, druhej mi dal vystrelovak na ledvinu a bylo vymalovano. Ani jsem ten svuj nuz nestacil vytahnout. Nakonec to pro me dobre dopadlo. Tim chci rict...overil jsem si, ze tydle veci na svoji obranu nepotrebuji, nechci. Prtze v 99,9% jde vzdycky problem vyresit nejak jinak. Zato kdyz tu zbran pouzijete (jakkoli opravnene a v sebeobrane) - vzdy vas budou popotahovat, resit, vysetrovat, vyslychat, tahat po policajtech a dalsich institucich...vzdy! Proto je taky absolutni drtiva vetsina lidi, kteri sice maji zbrojak a svete div se, v zivote tu zbran naostro nepouzili... Takze ja todle nechci, nekouka z toho pro me nic dobryho.

Pokud si zbran neubráníš je lepší jí nemít 8-)

Můj názor na danou problematiku je ten, že nošením zbraně sami zvýšíte pravděpodobnost, že se vám něco stane nebo že se dostanete do pořádného průšvihu. Ze světa a z různých studií plyne, že vyšší počet střelných zbraní ve společnosti zákonitě zvyšuje počet zabitých lidí střelnou zbraní. Pokud vás doma přepadne ozbrojený lupič a vy se s ním pustíte do otevřené střelby je daleko větší pravděpodobnost, že vy anebo někdo z vašich blízkých zemře. Jde o to, že pokud byste se v dané chvíli nebránili střelnou zbraní, tak vás lupič s největší pravděpodobností pouze okrade, ale nepřipraví vás o život. Co se týče tragédie v klánovickém lese, tak by vám zbraň stejně nepomohla. Daný hledač byl zastřelen zcela chladnokrevně a nečekaně. Pokud si myslíte, že byste v takové situaci s vlastní střelnou zbraní dopadli lépe, tak to s vámi nemohu souhlasit. To byste potom museli mít neustále prst na spoušti, když kolem vás někdo projde, což je zřejmý nesmysl. O danou problematiku se poměrné zajímám a nedávno sem četl velmi zajímavou studii ze spojených států, kde má zbraň skoro každý. Daná studie se zabývala masovými vrahy za posledních několik desetiletí a pouze v jediném! případě zastřelil ozbrojený občan daného šílence. Ve všech ostatních případech daný vrah po svém řádění spáchal sebevraždu nebo byl se zpožděním zastřelen ozbrojenými jednotkami...

Podle podobných studií teď rozhodovala EU o omezení zbraní. Nejde srovnávat masového vraha a běžné přepadení, či vloupání. Já osobně jsem použil zbraň k sebeobraně jednou a zachránilo to život ( minimálně zdraví) můj, mojí ženy a syna (tehdy v kočárku se kterým se těžko utíká). Každá situace je naprosto odlišná a nelze paušalizovat.

Přečti si odkaz níže-pořád si myslím,že kdyby měl zbran,měl šanci se ubránit a přežít.

Pro Kesybz:Přečti si prosím odkaz v mém posledním příspěvku.

Tebe platí EU parlaent ?

Děkuji Vám za Vaše příspěvky.Jsem rád,že na některých příspěvcích je vidět,že je píší lidé,kteří zbran vlastní a přemýšlejí.Co se týká nošení střelné zbraně,zastávám heslo: zbran je jako prezervativ- je lepší nějakou zbraň mít a nepotřebovat ji, než ji potřebovat a nemít ji.
Děkuji lumberjacku za tvuj fundovaný názor posvěcený osobní zkušeností.
Je spousta lidí,která není fyzicky či jinak disponována,aby se dokázala sama ubránit při napadení jiným člověkem či zvířetem.(pokaždé snad pouze Chuck Norris nebo Bivoj) :-D
V tom případě,když jde člověku o zdraví či život bych určitě neřešil nějaké studie,podstatné je se ubránit a pokud možno přežít!Pokud při obrane přijde útočník k ujmě na zdraví či o život je pořád lepší,než když o něj přijde napadený.Sice peripetie které budou následovat díky našemu nepodařenému soudnímu systému,který je ovlivnován zvenku at už ze strany různých pseudoznalců či poslanců EU budou vuči přeživší oběti náročné a kruté po všech stránkách.Ale pořád lepší,když Vás 2 vedou,než 4 nesou !
Jinak doporučuju si přečíst tento aktuální odkaz ke Klánovické události.

https://search.seznam.cz/?q=kl%C3%A1novick%C3%BD+vrah&url=https%3A%2F%2Fwww.novinky.cz%2Fkrimi%2F432054-nechtel-jsem-zabijet-zvrtlo-se-to-vysvetloval-u-soudu-klanovicky-vrah.html&data=lgLEEMRowGc2gLshV8o6KcIdKjvEQEuuYeUt6fZKCneSQdAcALk5eJYaSnNUgzji237XOoTE_pQt0HBKihzE-F7kzIBsfJwf8-Xe4TGdGh-hhOYy2YvOWMmQsMQCg-mSxAJfisQCKik%3D

A ještě verze 2.

https://search.seznam.cz/?q=kl%C3%A1novick%C3%BD+vrah&url=https%3A%2F%2Fzpravy.aktualne.cz%2Fdomaci%2Fvrah-z-klanovic-tvrdi-ze-chtel-obeti-jen-sebrat-detektor-kov%2Fr%7Ebafa875008a911e7984a002590604f2e%2F&data=lgLEEO0hCv-QxYHKFqWScKz4fCvEQHsMwj8-ufZKCshoP4U4WLjcPInW5ojcK4YlVkyEZC6wrY2dgOwWho-j3fI4GWgfv8VJfMV3su_SbHB6vrS-StXOWMmahcQCPbaSxAJfisQCxok%3D

nosit ;-)

V rámci sebeobrany nosím lovecký nůž, nebo ho majznu rýčem :-D
Zatím jsem nic ani jednou nepoužil

Každá bytost na zemi se při napadení brání je to pud sebezáchovy.Odvrátit útok agresora provést jakýmkoliv způsobem.Nevím co pořád ti nahoře řeší?By bylo asi potřeba,aby se dostali do úzkých.Pak by jim to docvaklo,dobytkům. :-(

Zeronico,svatá slova

Dřív jsem ji nosil běžně všude, kde mi to dovolí zákon, samozřejmě skrytě. Teď už jen do lesa, když jdu se psem, teď začnu s detikem, tak samozřejmě také. Lepší mít u sebe a nepotřebovat, než ji nechat doma a pak toho litovat. Stát se může všechno, myslivec posilnenej alkoholem, hrající si na ramba, on je v tu chvíli ten, kdo porušuje zákon a stačí, aby mu ruplo v kebuli a začal mířit, kam nemá. Pak třeba zatoulaný pes, divočák, atd. atd.

Takže za mě určitě nosit.

Nic pod 9mm nebrat :-D
Stačí do vzduchu, nemusíš do kanoura :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru